Skocz do zawartości

Czy strona dostała filtr? ?

kosmo333

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich serdecznie.

Ostatnio moja strona:

https://www.service-pc.pl

spadła mocno w rankingach nie niektóre słowa kluczowe.

Czy można jakoś sprawdzić czy strona dostała sandboxa alba jakiegoś inną formę bana od Google?

A gdyby się jednak okazało, że strona dostała jakiegoś bana, to co dalej? Znajomy pozycjoner doradził mi, że są 2 wyjścia:

1. Pozycjonować tą stronę i cierpliwie czekać aż filtr zostanie zdjęty, ale może to ponoć potrwać nawet 4 miesiące.

2. Zrobić nową stronę firmową, z nową treścią, pod nową domeną i zacząć jej pozycjonowanie w Google "od zera"

Które wyjście będzie lepsze?

Ja bym zaczął od zgłoszenia tego faktu do google - w narzędziach dla webmastera zgłoś stronę i poproś o jej rozpatrzenie. W moim przypadku zajęło to 7 dni i strona wróciła.

Link: https://www.google.com/webmasters/tools/rec...ideration?hl=pl

Darmowe szablony pod SEOKatalog

Darmowy katalog stron - dodaj swoją stronę!

Od jakiego czasu daje się zaobserwować ten spadek ? Z moich obserwacji wynika, że Google czasami rotuje wynikami w odstępach około 1 miesiąca. Po za tym różne data center i google dance. Sprawdź stronę z innego proxy.

Najtańsze przedłużenia domen: masternet.pl468x60.jpg

50 zł w zakładzie bez ryzka - betclic.pl

Darmowe gry flash

Dzięki za odpowiedzi. Fakt ten zgłosiłem.

Generalnie na frazach głównych takich jak właśnie "serwis it warszawa" strona była w okolicach 40-50 [niepozycjonowana]. Od około 2 mcy sytuacja się pogorszyła na tyle że strona wypadła z pierwszej setki.

Nie oddawałem jej żadnym domorosłym "pozycjonerom" natomiast chcę aby ktoś się tym zajął kto się na tym dobrze zna...

Przyznaję się że sam popełniłem jak się okazuje duży błąd. Na początku słowa kluczowe były tego samego koloru co tło. Posypią się na mnie gromy - mają rację. Tu dałem ciała.

Ale nigdzie nie była dopisywana do katalogów z automatu itp.

Jedyna automatyczna czynność to dodawanie do serwisów ogłoszeniowych ogłoszeń z linkiem do tej strony. Przy czym zaznaczam że po 100 wpisów i tekst był zmieniany tak aby serwisy ogłoszeniowe nie krzyczały że są duble...

Czy to mogło być przyczyną?

Ale nigdzie nie była dopisywana do katalogów z automatu itp.

Jedyna automatyczna czynność to dodawanie do serwisów ogłoszeniowych ogłoszeń z linkiem do tej strony. Przy czym zaznaczam że po 100 wpisów i tekst był zmieniany tak aby serwisy ogłoszeniowe nie krzyczały że są duble...

Czy to mogło być przyczyną?

w linkach widzę kilka precli plus ogloszenia. imho powinieneś zmienić strategię linkowania. na dokładnie odwrotną. teraz masz głównie linki z ogłoszeń, które pojawiają się i znikają = duża, częsta rotacja. G tego nie lubi. = nienajlepsza proporcja. zaostrzenie algo i strona spadła. automaty, czy ręcznie ale stałe linki ale pododawaj strone gdzieś, aby odwrócić proporcje +zwłaszcza dodanie strony do tzw. wartościowych polskich katalogów (TR, czesto płatnych np. wp.pl, onet.pl..) + optymalizacja strony pod kątem seo. to tak na szybko. pozdrawiam

Na wysoki cholesterol - aloes: aloeamer.pl

Część odpowiedzi dostałeś już na forum googla - głównie double content i brak przekierowań.

Poza tym, chyba wszystkie strony mają ten sam tytuł, nagłówki też do poprawy, w dymkach raczej niepotrzebny tekst "zakładka".

I jeszcze na marginesie, firmowy email na wp to trochę niepoważne jak dla mnie.

I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

firmowy email na wp to trochę niepoważne jak dla mnie.

Wiem. I w najbliższym czasie ten stan zmienię.

Dziękuję Wam wszystkim za czas poświęcony na analizę mojej strony.

Nurtują mnie ostatnie pytania.

Ile może trwać profesjonalne "windowanie" tej strony na słowa kluczowe [takie jak serwis it warszawa] w pobliże TOP10?

Czy naprawdę lepiej opłaca się zbudować nową stronę na nowej domenie i zacząć ją odpowiednio pozycjonować tak jak mi radziła ta znajoma osoba?

Życzę też Wszystkim wesołych i spokojnych świąt.

Racja. Świąteczny czas robi mi wodę z mózgu.

W każdym razie chciałbym zlecić komuś kto się specjalizuje w SEO opiekę nad tą stroną. Znam się na czymś innym i na tym chce się skupić natomiast SEO niech się zajmie fachowiec. Jeśli ktoś jest zainteresowany zapraszam na PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności