Skocz do zawartości

Obciążenie CPU na serwerze

Jasiek7

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że to nie forum o hostingu, ale temat trochę podchodzi pod optymalizacje. W dziale Hosting znajdują się oferty, więc postanowiłem tutaj poszukać pomocy.

Mam MZ ONE w Mzone, najtańszy wirtualny hosting w ich ofercie.

Dziś dostałem maila od Mzone o przekroczeniu limitu CPU. Szybko odpisałem, żeby podali jakieś bliższe informacje. Z supportu napisali mi tylko tyle

"Dla kont MZ ONE maksymalne obciążenie wynosi 5%, a Pan zużywa aż 92%. Proszę zmniejszyć obciążenie generowane przez Pana konto lub zwiększyć pakiet."

Tyle, że ja mam ta 2 blogi na Wordpressie. Mają max po kilka wpisów, praktycznie żadnego ruchu. Postawiłem je ze 2-3 tygodnie temu i zacząłem powoli katalogować i tworzyć treść. Jeszcze wczoraj miałem użyte chyba 50 mv miejsca i ze 250 m transferu przez cały miesiąc, a tu nagle dziś z rana coś takiego.

Macie jakieś doświadczenie z takim problemem? Ja się na tym za bardzo nie znam. Nie mam pojęcia co mogło wygenerować takie obciążenie, nie mam pojęcia jak znaleźć i usunąć przyczynę. Oba blogi mi zawiesili :)

jezu, znowu, nie wiem ile można mówić, pisać, tłumaczyć, zawsze to samo :) i ciągle od nowa.

Możesz mieć jednego WP, pustego i z jednym wejściem i połozysz serwer. Sprawdzone osobiście :P Klient miał takie "cudowne" pluginy a w zasadzie całego skina z dodatkami, sam wchodził cos ustawiać i już kilka core procka jego ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności