Skocz do zawartości

Problemy z pozycją strony i nie tylko

numb3r

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Dużo siedziałem tutaj na forum i czytałem by zwiększyć swoją wiedzę. Czy to lektury, przyklejone tematy, które powinien wiedzieć każdy właściciel stron.

Od około miesiąca borykam się z dziwnym problem, nie wiem czy to kaprys wujka google czy coś innego ale przyprawia mnie to powoli o bół głowy.

Pierwszy problem zaczął się o tego że tematy z mojej strony były indeksowane po 3,4,5 dniach....a ludzie zamiast trafić do mnie z newsami odwiedzali strony konkurencji. To nie wszystko.

Strona zaczęła bardzo spadać w wielu licznych frazach, że nawet unikalny artykuł napisany u mnie na stronie trudno było znaleźć w indeksie.

Mam 113 000 zindeksowanych podstron. pr3. strona istnieje w sieci od 4 lat.

dla rozwiania wątpliwości mam IPB 3.1.4. Czytałem że to wydanie IPB od 3.0.0 to największa tragedia dla pozycjonowanie jaką ips mogło zrobić, bo przekonałem się o tym gdy moja strona na wersji 2.3.6 śmigała w najlepsze i miała do 2 tys u. a po upgradzie straciła nie dość że cały indeks ze względu na brak linków o których niestety ips nie pomyślało. Nie będę się niestety o wersji 3 rozpisywał bo wiele jest lektur o tym i to samych negatywnych.

Mam po prostu prośbę, bardzo wielką, co mogę zrobić?. Zoptymalizowanie strony? To chyba niemożliwe z tego co czytałem... KOD ipb jest w takim nieładzie jak granica polski po przejściu armi czerwonej...

Linkowanie: robię to bardzo powoli, starannie i do stron z pr min 3. Każdy opis jest unikalny.

Ranking Alexy skacze i spada...pod niektórymi frazami w google się podnoszę ale to bardzo bardzo powoli, skok o jedną pozycję w górę na tydzień.

Linki wychodzące mają atrybut nofollow.

Teraz też dodam że mniej osób odwiedza stronę i mniej powstaje tematów, ale to da się naprawić, ale czemu ta indeksacja w google jest tak mozolna, tematy tak daleko, pomimo że unikalne.

Prosiłbym Was o cenne porady. Oto Adres mojej Strony: -> TUTAJ

numb3r napisał(a):
Mam po prostu prośbę, bardzo wielką, co mogę zrobić?.
Wykonać ogólne czynności niezbędne w pozycjonowaniu i optymalizacji serwisu internetowego.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Kolego z tego co czytałem na forum invisionize optymalizacja tak łatwo nie pójdzie... Sam nawet sprawdziłem w ACP. W szablonie ustawiony jest on poprawnie, bez zbędnych spacji i enterów. W na podglądzie źródła strony jest tragedia. Co najciekawsze przeglądałem wiele stron na silnikach IPB 3. w górę i ten sam układ źródła... bałagan w kodzie.

Nawet forum Invisionize go ma.... tutaj widzę że administracja wykazała się wielkim rozsądkiem i pozostałą przy najlepszym 2.3.5.

Dlatego pozostaje mi niestety szukać innych przyczyn bo jakiś czas temu przed 2 miesiącami, strona prosperowała w google nawet ok i linki z tematów były fajnie widoczne... Chyba że google zrobił psikusa przez to że ze względu na brak czasu przez kilka miesięcy nie pozycjonowałem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności