Skocz do zawartości

Program Interwencja (Polsat) - pozycjonowanie

DamianL

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 243
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kredka,

co do szewca to raczej mu się zdawało że ma więcej klientów, ale + dla Ciebie :D

ja jestem juz stary i tylko kojarze nazwe co to szewc, więc większość społeczeństwa młodszego tym bardziej, hehehe

jemu co najwyżej pomogłeś tylko w tym że ma lepsze spanie bo ma poczucie że należycie pilnuje interesu nawet w necie.

ale to akurat nie znaczy że go zdarłeś z kasy, czy postąpiłeś nieetycznie, zrobiłeś swoje a klient jest zadowolony, wywiązałeś się z umowy, nie będziesz go ścigał do śmierci jak będzie chciał zrezygnować, ani jego dzieci - to jest właśnie taka mała różnica, taka mała ale jednak wielka.

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

konkretnie gdzie widzisz śmieszność ...

Bez piwa ani rusz a Ty ostatnio siedzisz nad tym morzem i tyłka nigdzie nie ruszasz a jak ruszasz to ja nic nie wiem.

no fakt , nie mogę nigdzie ruszyć tyłka na dłużej niż 24h :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Kredka, zrobiłeś swoje a klient jest zadowolony, wywiązałeś się z umowy, nie będziesz go ścigał do śmierci jak będzie chciał zrezygnować, ani jego dzieci

Być może - ale klient podpisał umowę na pozycjonowanie, bo był zadowolony z gratisowego pozycjonowania (ja mu nie obiecywałem gruszek na wierzbie). Umowa jest ograniczona 30-dniowym wypowiedzeniem w formie pisemnej. Większość klientów, którzy rezygnują z pozycjonowania nie wysyła mi wypowiedzeń umów w formie pisemnej - tylko dzwoni - i jak chłop chłopu mówi, że rezygnuje (niestety mieszkam w mieście emerytów) - jednak nie przyszło mi do głowy słać starszym ludziom faktur, bo "nie dopełnili wymogów rozwiązania umowy".

Ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć tylko jedno - taki siedzący w domu emeryt - to paroletnia inwestycja na zasadzie poleceń.

Mimo wszystko - zgadzam się z Beerbant-em, że należy napiętnować firmy, które oszukują (ok - ukrywają prawdę w 7 stronicowych umowach).

Parę dni temu moja mama ubezpieczyła się w firmie ubezpieczeniowej na podstawie reklamy (tej od - od 40 do 80 lat - od złotówki dziennie). Też podpisała umową "bo kurier podstawił umowę pod nos". Zdążyłem wypowiedzieć w trybie w 14-dniowym, bo nawet w PZU miała lepsze warunki.

Dlatego nie mówmy (piszmy) , że "nie czytał umowy - sam jest sobie winny", bo dzisiaj macie po 20-30 lat. Za 30-50 lat podpiszecie coś czego nie przeczytacie do końca/przegapicie ważny punkt i też będziecie takiego samego zdania?

Pozdrawiam.

SYGNATURKA

Według przepisów - Nie narusza prywatności, dóbr osobistych lub innych osoba która poda dane publicznie dostępne tak mnie zawsze uczono!

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

A mnie uczono, że pisanie czegoś w stylu:

Firma Sunrise System z Poznania zajmuje się pozycjonowaniem - jest w pełni zgodne z prawem, natomiast pisanie (przytaczając cytat z jednego z powyższych postów:

Firma Sunrise z System z Poznania zajmuje się pozycjonowaniem, "kłamie i wprowadza w błąd swoich klientów twierdząc (a konkretnie pisząc rąsiami jakiegoś nieopierzonego copy, że jest pierwszą polską firmą która zaczeła pozycjonować strony internetowe." - jeśli jednocześnie nie posiada się dowodów i nie można udowodnić słuszności takich stwierdzeń, mija się z zapisami prawa.

Zgadzam się, że piętnowanie takich praktyk, jakie prowadzi Procreate czy Sunrise System i pewnie dziesiątki innych firm, o których się nie mówi, bo sprawy nie wypłynęły na światło dzienne, powinno mieć miejsce, ale nie każdego stać na prawników, adwokatów, doradców prawnych, którzy będą nas potem reprezentować w sądach w sprawach o pomówienia. Ja tego problemu nie mam i pewnie kilka/naście innych osób z forum również - ale wciąż pozostaje kilkadziesiąt/set innych, którzy wolą uniknąć problemów prawnych (i finansowych), odpuszczając sobie pisanie nazwy konkretnych firm w kontekście oszustwa.

Co więcej - nawet gdyby osoby, które stać na dobrych prawników, chciałby publicznie łączyć powyższe firmy z oszustwami, przekłamaniami czy nieuczciwymi praktykami, to najpierw musiałyby mieć na to dowody. A z tym jest dość trudno:)

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

A mnie uczono, że pisanie czegoś w stylu:

Firma Sunrise System z Poznania zajmuje się pozycjonowaniem - jest w pełni zgodne z prawem, natomiast pisanie (przytaczając cytat z jednego z powyższych postów:

Firma Sunrise z System z Poznania zajmuje się pozycjonowaniem, "kłamie i wprowadza w błąd swoich klientów twierdząc (a konkretnie pisząc rąsiami jakiegoś nieopierzonego copy, że jest pierwszą polską firmą która zaczeła pozycjonować strony internetowe." - jeśli jednocześnie nie posiada się dowodów i nie można udowodnić słuszności takich stwierdzeń, mija się z zapisami prawa.

[....] A z tym jest dość trudno:)

Czując się wywołanym "do tablicy" ;) jestem dziwnie spokojny bo wszystko co piszę o Sunrise System jest podparte dowodami , dowody te są nadal w sieci możliwe do pobrania i każdy ma do nich dostęp i każdy może je znaleźć, natomiast przyznaję, że wiem trochę więcej o nich z racji wykonanych kilku audytów pozycjonowania klientów SS i udostępnionej mi korespondencji klient-kancelaria prawna. Mam też informacje o paru sprawach sądowych i dziwnie jestem spokojny że wszystko co napisałem zgodne jest z prawdą .... :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ależ ja w to wierzę i absolutnie popieram Twoje działania. Sam miałem okazję widzieć jedną z takich umów i nawet nie zajmując się pozycjonowaniem a jedynie seo copywritingiem widziałem, że są one mało korzystne (żeby nie napisać wcale) dla klientów. Tylko trochę mnie zniesmaczył jeden z Twoich postów, gdzie - przynajmniej ja to tak odebrałem - objeżdżasz ludzi tylko za to, że boją się stosować nazwy firm w kontekście [ nierzetelny partner ]ów ;) Jeśli to mylne wrażenie, to przepraszam, ale dla mnie właśnie tak to zabrzmiało.

Ciebie mogą nie zrażać groźby szanownych prawniczyn z SS grożących pozwami, ale Iksińskiego czy Igrekowicza już tak - bo nie stać ich na prawników/nie dysponują dowodami na poparcie swoich słów/nie chcą ryzykować prawnie i finansowo rozprawami w sądzie. Z drugiej strony mam dziwne przeczucie, że gdyby ktoś im zagwarantował pełną pomoc prawną czy finansową, to każdy Iksiński i każdy Igrekowicz bardzo chętnie umieszczałby nazwy Sunrise System czy wspomnianej w Interwecji firmy Procreate nie tylko na swoich blogach, ale i na osiedlowych murach :)

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Tylko trochę mnie zniesmaczył jeden z Twoich postów, gdzie - przynajmniej ja to tak odebrałem - objeżdżasz ludzi tylko za to, że boją się stosować nazwy firm w kontekście [ nierzetelny partner ]ów :) Jeśli to mylne wrażenie, to przepraszam, ale dla mnie właśnie tak to zabrzmiało.

Nie myliłeś się, nie lubię dwulicowości i braku odwagi cywilnej, sorki

Ciebie mogą nie zrażać groźby szanownych prawniczyn z SS grożących pozwami, ale Iksińskiego czy Igrekowicza już tak - bo nie stać ich na prawników/nie dysponują dowodami na poparcie swoich słów/nie chcą ryzykować prawnie i finansowo rozprawami w sądzie.

Nieprawda

Z drugiej strony mam dziwne przeczucie, że gdyby ktoś im zagwarantował pełną pomoc prawną czy finansową, to każdy Iksiński i każdy Igrekowicz bardzo chętnie umieszczałby nazwy Sunrise System czy wspomnianej w Interwecji firmy Procreate nie tylko na swoich blogach, ale i na osiedlowych murach ;)

Po trzykroć nieprawda

Prawda jest taka, że szanowne środowisko (wybaczcie uogólnienia) tak naprawdę głęboko w czarnej dziurze ma etykę (że tak na wyrost określę) wiekszość jest etyczna na pokaz niestety a jak przychodzi do konkretów to właśnie używają podobnych argumentów do tych jakie przytoczyłeś.

Dowodów na kłamsta/mijanie się z prawdą SS jest mnóstwo (począwszy od forum google poprzez "donoso-oferty" a skończywszy na ich zapleczu z tekstami jakości dyslektyka po 10ciu piwach) .

Abstrahuję od umów bo nie każdy ma do nich dostęp u może użyć w sądzie.

A sprawa jest prosta - jedno pisemko z kilkudziesięcioma podpisami i jest pozamiatane ......

...

Prawda jest taka, że szanowne środowisko (wybaczcie uogólnienia) tak naprawdę głęboko w czarnej dziurze ma etykę ...

Przykład, którego nie mogę przytoczyć (dotyczący Kojotka) także utwierdza mnie w przekonaniu, że wszyscy mają to głęboko w poważaniu. Tak więc nie jesteś osamotniony w takich przekonaniach.

Przykład, którego nie mogę przytoczyć (dotyczący Kojotka) także utwierdza mnie w przekonaniu, że wszyscy mają to głęboko w poważaniu. Tak więc nie jesteś osamotniony w takich przekonaniach.

Zamiast objeżdzać nas (co ja mu zrobię nawrzucam bluzgów na maila,albo będe pod jego postem pisał nie słuchajcie go bo to [ nierzetelny partner ]? aż taki niepoważny mimo swego gówniarskiego wieku to nie jestem...) lepiej jak dacie mu bana tak jak szookowi i tyle.

Gdzie wasza odwaga cywilna :)?

T.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności