Skocz do zawartości

Program Interwencja (Polsat) - pozycjonowanie

DamianL

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 243
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Teraz stanę się wrogiem publicznym, ale co mi tam - Cenię Kojotka za jego wiedzę, wielokrotnie pomagał ma na MaxRoy nadwyraz skutecznie jak nikt inny - posiłkuje się wiedzą z jego materiałów równie często jak z PiO czy szkoleń które zakupuje w UK bądź USA (Swoją drogą wersje przetłumaczone z nowinkami wchodż do PL średnio po 2 latach :)) i był osobą która doszkoliła mnie w pozycjonowaniu w co.uk jak nikt inny - sorry ale całą ta afera jest wydumanym atakiem konkurencji i możecie sobie mówić świeży głupio gada, ale zerknijcie na moje stare konto (viper134) i zsumujcie posty oraz datę rejestracji, jestem tutaj z wami długo a w branży jeszcze dłużej do tego dodajcie ciągłą bytność na MaxRoyu i udzielanie się - wiem co mówię i nie rozumiem tej całej afery - osoby które uważają inaczej mają do tego prawo - teraz czekam na opr antyKojotów w moją stronę :)

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Temat Kojotka trochę rozmija się z tym tutaj ale... Dlaczego Kojotek nie ustosunkował się do sprawy jak miał okazję- https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=135669 ?

Faktem jest, że w tamtym temacie pojechali po nim głównie Ci z którymi miał spięcia wcześniej. Ale miał możliwość wypowiedzenia z której nie skorzysał, a milczenie bywa wielce mówiące :)

Ja również czytałem sporo jego wartościowych wypowiedzi na forum, żeby było jasne.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

... ale całą ta afera jest wydumanym atakiem konkurencji....

Wydumanym ?

Wydumane są jego personalne ataki na blogasku ?

Wydumane jest to, że na krzywdzie wszystkich userów PiO chciał sobie ukręcić pijar na szkoleniu?

Wydumane jest to, że nie brał udział w konkursie?

Wydumane jest to, że szukał nicka z historią w branży i go kupił ?

Konkurencji ?

Jaka On dla mnie konkurencja ?

Idź poczytaj temat jeszcze raz, jeszcze raz, jeszcze raz a na koniec jeszcze raz tylko ze zrozumieniem.

[edyta]

O innych "wydumanych domysłach" nie wspomnę.

Przewiduje, że jeszcze będzie mnóstwo takich wątków o firmach wykorzystujących nieznajomość tematu u swoich klientów i wciskających kity marketingowe aby ich zdobyć ...

Przyczyny są prozaiczne - duża kasa za nic nie robienie i brak zdecydowanej reakcji ze strony skłóconego środowiska ....

edyta

Misiek gdybyś z równą konsekwencją i zacięciem publikował prawdy o "jakości usług" Sunrise System, Procreate czy innych podobnych "fahofcóf" to byłoby mniodzio :)

i z pewnością byłoby mniej wątków od niezadowolonych klientów z takimi a nie innymi opiniami o branży ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

... skłóconego środowiska ....

Krzysiu - my to jesteśmy pryszczyki a nie środowisko. Możemy sobie pokrzyczeń na PiO i Glucie. Pamiętasz, że już dwóch dyrektorów z IAB obiecało przyjrzeć się działaniom SS? nabrali wody w usta i tyle z Twojego krzyczenia na Glucie.

czy szkoleń które zakupuje w UK bądź USA

Hhahaha o to to dobre :). Wierzysz w to?Ja uczę się sam rynku google.co.uk i póki co bardzo dobrze na tym wychodzę :-).

Krzysiu - my to jesteśmy pryszczyki a nie środowisko. Możemy sobie pokrzyczeń na PiO i Glucie.

Generalnie pan Krzysztof ma trochę wyimaginowaną wyobraźnię o naszym środowisku :(.

Niestety przypuszczam że PiO jest tylko małą częścią wszystkich agencji w Polsce,które oferują pozycjonowanie (małe firmy,firmy informatyczne,firmy tworzące strony) i nie przebywające tutaj.

Niestety muszę tu się zgodzić z @Erbitem.

I odwaga cywilna,o której tu wspominałeś nie ma nic do tego. ;)

Pozdrawiam T.

PS Chyba,że ty Krzysztofie masz jakiś ogólny zarys jak przeprowadzić antyPR-ową kampanię dla SS i Procreate.

W całej kwestii nie chodzi o konkretne firmy które jak Sunrise System czy Procreate, żerują na nieznajomości tematu przez klientów - to szersza kwestia wciskania kitu i wręcz okłamywania klientów a specyfika branży i jej paroletnia tylko historia sprzyja takiemu przekręcaniu klientów.

Dlaczego ja zawsze posługuje sie przykładem Sunrise System ?? Bo po prostu akurat na ich przekręty mam mocne dowody w postaci audytów i analiz. Gdybym miał podobne dowody na Procreate czy kogokolwiek innego podobnie postępującego z klientami to też bym pisał jak wygląda prawda. O Procreate mogę jedynie napisać, że są nieetyczni i żerują na zwykłym zapominalstwie a na przykładach dostępnych w sieci jeżeli są prawdziwe to dodam, że podobnie jak Sunrise źle dobierają frazy kluczowe.

Przykładowo:

Nie mogę udowodnić , że Sunrise System specjalnie dobiera łatwe frazy kluczowe dające zerową odwiedzalność (na to akurat mam dużo dowodów) aby nic nie robiąc brać kasę od klienta bo bym kłamał nie mając na to dowodów - są to tylko moje domysły na podstawie faktu iż chwalą się, że mają pracowników z certyfikatami google a jak wszyscy wiemy certyfikat otrzymują ludzie od których wymagana jest przynajmniej podstawowa znajomość takich narzędzi jak prognozowanie odwiedzin dla fraz ... Także tego mogę się domyślać tylko. Udowodnić tego nie udowodnię ;).

Planuje zrobić noworoczną niespodziankę w postaci listu otwartego Do prezesa Sunrise System bo z tego co widzę coraz więcej firm zaczyna ich "model biznesowy" naśladować i bedę zbierał podpisy :)

PS

i jestem niemalże pewien, że nikt z tych "jadących" po SS nie podpisze go z imienia i nazwiska, a ze mnie bedzie sie robić "mąciwodę" i "szczekacza" :(

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Temat Kojotka trochę rozmija się z tym tutaj ale... Dlaczego Kojotek nie ustosunkował się do sprawy jak miał okazję- https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=135669 ?

Faktem jest, że w tamtym temacie pojechali po nim głównie Ci z którymi miał spięcia wcześniej. Ale miał możliwość wypowiedzenia z której nie skorzysał, a milczenie bywa wielce mówiące B)

Ja również czytałem sporo jego wartościowych wypowiedzi na forum, żeby było jasne.

Nie chce wdawać się w potyczki, ale wytłumaczenie o ile pamiętam było na blogu optymalizacja.edu.pl, było na MaxRoyu ale cóż Wam się nie przetłumaczy ;)

czy szkoleń które zakupuje w UK bądź USA

Hhahaha o to to dobre :D. Wierzysz w to?Ja uczę się sam rynku google.co.uk i póki co bardzo dobrze na tym wychodzę :-).

Mam nadzieje że się dobrze zrozumieliśmy to zdanie było o mnie nie o Kojotku :yahoo:

P.S.

Oto oświadczenie osoby która rzekomo konto sprzedała:

https://www.facebook.com/notes/krzysztof-go...270683789636637

Jakub Jaworowicz

Akurat tak się składa, że miałem okazję współpracować z jednym z panów, który "uniknął kosztów" w reportażu i widziałem jak była "pozycjonowana" jego strona firmowa w okresie umowy.

Procreate praktycznie nic nie robiło na serwisie!

Ich pozycjonowanie sprowadzało się jedynie do ustawienia tytułów na stronie głównej, co wystarczyło do wbicia się strony na najwyższe pozycje i inkasowanie pokaźnych sum. Praktycznie żadnych przyłożonych linków do serwisu (podejrzewałem dosłownie kilka ale i tak z syficznych, zafiltrowanych stron). A poza tym NIC! Bo w sumie to nie było potrzebne. B)

Frazy które podali w umowie były po prostu śmieszne. Były to keywordsy 1-4 frazowe, tym regionalki, które praktycznie nikt nie wpisuje, a w topie konkurencji jest może parę stron, które wypozycjonowały się samą frazą gdzieś głęboko zaszytą w serwisie.

A sumy były niemałe:

70-190zł top6-10

80-200zł top 2-5

90-210zł top1

Więc wystarczyło ustawić title i 2k co miesiąc na koncie firmy jest... Takie eldorado mają niektórzy w SEO ;)

Oczywiście wina była w 100% po stronie klienta - "widziały gały co brały", w umowie nie było żadnych małych druczków ani kruczków.

Klucz do sukcesu Procrate, to po prostu okres próbny: Podpisz! Co ci szkodzi? Nic nie płacisz, a zawsze możesz zrezygnować! Plus dodatkowo cisza jak makiem zasiał w okresie próbnym, a zajęty swoimi sprawami klient na pewno zapomni! Przecież jakby choćby wysłali maila, że za czwarty miech trzeba wybulić już 1,5 zł to prawie każdy by się wycofał! Zwłaszcza że z takich fraz to żaden klient nie ma pożytku. :D

Ale Procreate przegięło pałę, myśleli, że można żerować na niewiedzy i niepamięci klientów i kasować tysiące nic nie robiąc. Teraz reputacja ich marki mocno ucierpiała i chyba bez rebrandingu mogą już pakować walizki.

Tylko apeluję innych, że nie tędy droga aby bogacić się niewiedzą klientów, bo to jest na krótką metę. Klient się w końcu obudzi, zgada się z innymi pokrzywdzonymi, pójdzie do TV, zrobi stronkę i co wtedy?

To tylko psuje całą branże SEO, jak można na końcu reportażu dać tekst: Niech wszystkie firmy się zastanowią czy pozycjonowanie przyniesie jakiekolwiek efekty. Jak można tak to uogólnić? Przecież to zależy jak robione i na co!

Dobrze, że to mało ludzi widziało, nie było to np. w Wiadomościach, bo branża mogłaby naprawdę ucierpieć...

Często też dostaje od klientów inne "okazyjne" oferty m. in Sunrise'a, to ręce opadają, ale cóż, tak to jest jak klient nie zna tematu...

/l~~$

Wspólne konto ? Wierszysz w to ? Udostępniasz komuś swoje konto gdziekolwiek ? Znasz kogoś kto udostępnia swoje konta innym na forach ? Założenie konta to taka starsznie skomplikowana sprawa, że trzeba sobie kont użyczać.

Po co to pierniczenie, w które być może uwierzą 12-to letnie dzieci ?

Pewno Kojotek sam to oświadczenie napisał albo "dogadał się" z pierwotnym właścicielem konta i tyle.

[edyta]

Dobra.. dosyć bo i mnie zaczyna to mierzić (uwaga trudne słowo).

Wspólne konto ? Wierszysz w to ? Udostępniasz komuś swoje konto gdziekolwiek ? Znasz kogoś kto udostępnia swoje konta innym na forach ? Założenie konta to taka starsznie skomplikowana sprawa, że trzeba sobie kont użyczać.

Tak nawet PayPala mam udostępnionego, konta na płatnych zagranicznych forach przecież to normalka ;)

Tą sprwę ktoś nadmuchał i faktycznie zrobiliście w ramach CSI z Kojotka Kobiete - co jes nie fair :/

Jakub Jaworowicz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności