Skocz do zawartości

Program Interwencja (Polsat) - pozycjonowanie

DamianL

Rekomendowane odpowiedzi

Brawo dla ProCreate, ale także Polsatu, który dopuścił do głosu tylko pokrzywdzonych żeby się wypowiedzieli ogólnie na temat pozycjonowania.

Czyli wszyscy pozycjonerzy to banda [ nierzetelny partner ]ów i naciągaczy, a całe pozycjonowanie to tylko kolejny pomysł na wyłudzanie pieniędzy.

ps: lol cenzura na słowo o s z u s t [ nierzetelny partner ]? ^_^

• Odpowiedzi 243
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No cóż swoich spraw trzeba pilnować samemu - nie jest to usprawiedliwienie nikogo ale warto o tym pamiętać ^_^ Zakończenie programu niewesołe i niesprawiedliwe, w stylu: zatrułem się zupą w restauracji x w mieście y, apeluje do wszystkich - jedzcie w domu.

Ale z tego co widzę na forum tego programu wiele głosów na korzyść firmy :)

Nie bardzo podoba mi się uogólnianie w stylu:

Osoby, z którymi rozmawialiśmy, zwracają uwagę na jeszcze jedno. Według nich pozycjonowanie strony internetowej w żaden sposób nie przełożyło się na zwiększenie zainteresowania ich firmą

A jak niby miało się to przełożyć na zainteresowanie, jeśli Procreate nie robiło nic w kierunku promowania tych firm a jedynie chcieli wyciagnąć od tych ludzi pieniądze.

Moim zdaniem rzetelność dziennikarska wymagałaby dodania tam co najmniej słów jasno określających, że "...pozycjonowanie strony internetowej przez firmę Procreate w żaden sposób nie przelożyło się..."

To tak samo jakby kogoś oszukał mechanik samochodowy i telewizja może powiedzieć, że działalność mechaników samochodowych w żaden sposób nie przekłada się na poprawę komfortu użytkowania pojazdu. Albo dentysta, gdzie również można stwierdzić, że działalność stomatologów wcale nie przekłada się na stan zdrowia uzębienia.

Nie wiem tylko czy to co robią Ci dziennikarze to taki 'marketingowy populizm', czy po prostu nie mają zielonego pojęcia o temacie i nie są w stanie zachować merytorycznej samokontroli.

WIEDZĄ, że muszą wysłać wypowiedzenie!

Były przypadki, że firma P kwestionowała prawidłowo wysłane wypowiedzenie (w terminie, listem poleconym). Kwestionowała mam na myśli - uporczywie nękała przez ileś miesięcy i nawet podała do sądu (pewnie sprawę przegra, tym niemniej ..).

Generalnie po transmisji reportażu odczułem spadek liczby klientów o ....150 % :D :D :D.

Panowie po co ta spinka :)? Jeśli działacie uczciwie i umiecie wyjaśnić rzetelnie klientowi o co w tym chodzi to nie macie się czego bać.

Generalnie różnego rodzaju triki firm Noril,SS i Procreate są tylko z korzyścią dla mnie (przynajmniej dla mnie) bo jestem na bięząco z ich "trikami". Jeśli klient mówi mi a ci "z procreate.pl podobno oszukują" to siedzę i tłumaczę (czy to w 4 oczy czy to via skype)o co dokładnie chodzi .

Jesteś uczciwy :-)? Nie martw się!

Ja tam się nie martwię.

Pozdrawiam Tomasz

PS: "stary dziadek z 40letnim stażem zawodowym i 60paroletnim życiowym mówi że jakaś gówniara PRZEZ TELEFON wywarła na niego presję i on się zgodził na podpisanie umowy!? sic! to nie jest oszustwo tylko chyba jednak działa naturalna selekcja".

Ludziee jeśli ktoś mi coś wciska to stosuję niestety bardziej niemiłe metody z wulgaryzmami włącznie(wstyd się przyznać...ale jeśli ktoś drze mi dziób do ucha że jestem kompletnie nieodpowiedzialny to aż nosi człowieka).

Głupota głupota i jeszcze raz głupota.

...

poznań się popisał poraz kolejny, chyba teraz firma seo z poznania to niezbyt ciekawy opis i lepiej mieć siedzibę na wsi jak najdalej od poznania :D bo nazwe firm ludzi słabo zapominają, ale lokalizacje raczej tak. Ale uderzy to w jakimś stopniu w cala branże oczywiście.

napisałem do Pana Redaktora i podałem swoj nr telefonu - obadamy czy się odezwie ... z tego co wiem nie tylko Ja napisałem :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

No nie tylko ty zgredzie, również wyjaśniłem im grzecznie opinie co do reportażu, nie bronię Procreate ale to, że pokazali branżę SEO tylko i wyłącznie z tej złej strony. Dodając żeby się bardziej zajęli pozycjonowaniem na gruponie niż obarczaniu całego SEO za oszustwa Procreate.

SEO in Bielsko-Biała 

Już zapuszczam filmik, ale fakt jest taki że dobra firma, której zależy na swoim wizerunku by zadzwoniła i przypomniała klientowi, że kończy się nie objęty płatnościami okres pozycjonowania i czy ma zamiar już odpłatnie korzystać z usługi - Skoro potrafi się dzwonić po kilka razy do klienta, żeby namówić na usługę to zadzwonić raz żeby to ogłosić to nie jest wielki wysiłek?

Jeden z moich obecnych klientów współpracował z podobną firmą w formie ryczałtu i przez 2-4 miesięcy (dokładnie nie pamiętam) pozycja nie drgnęła o oczko w górę, a po kontaktach w tej sprawie jedyne co było zalecane to zmiany tytułu strony...Masakra.

W kwestii Twojego zdania donlupak, to nie każdy musi umieć rozumieć język zapisany w umowach, a po drugie nie zawsze umowy są precyzyjnie określone. Swoją drogą ciekawe czy pilnujesz terminu odnowienia domen, czy liczysz że przypomni Ci o tym firma gdzie je rezerwowałeś? Może ja taką założę i jak spodoba mi się jakaś domena będę liczył, że zapomniałeś i ją przejmę...Przecież to w Twojej gestii leży pilnowanie terminów?

Istnieje coś takiego jak zaufanie, a Ci którzy zachowują się w porządku wobec klientów są profesjonalistami, których nie ujrzymy w takich programach.

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

Istnieje coś takiego jak zaufanie...

W biznesie nie ma czegos takiego jak zaufanie...:D

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Jeśli współpracy towarzyszy zaufanie i jest się wobec drugiej osoby w porządku, to z pewnością współpraca jest dużo przyjemniejsza i zaowocuje to poleceniami i dobrą opinią.

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności