Skocz do zawartości

Program Interwencja (Polsat) - pozycjonowanie

DamianL

Rekomendowane odpowiedzi

Cytatki:

dawania gwarancji na coś co jest w dużej części niezależne od nas samych jest oszustwem ...

na pytanie klienta: czy daje gwarancję pierwszego miejsca od razu mówię "do widzenia"

---

Panowie:

Beerbant

zgred

Zmieńcie tok myślenia :D

Wystarczą odpowiednie zapisy w umowach (bez kruczków - "kawa na ławę") i da się to zrobić.

Wystarczy szczera rozmowa z klientem. Wiele fraz w PL można praktycznie gwarantować TOP.

Kilka odpowiednich punktów w umowie. BEZ OSZUKIWANIA KLIENTA.

Jasne, że może przyjść firma z budżetem "no limit" i wykosić wszystkich.

Jasne, że G może niespodziewanie zmodyfikować algorytm, że wszystko bęcnie.

Ale jak uświadomisz klienta, gwarancja (warunkowa ale najczęściej skuteczna) jest możliwa.

Pomijam przypadki klientów za 10 zł z aledrogo, co chcą top1. Bo to trudne i niereformowalne osobniki są.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

• Odpowiedzi 243
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Edycja

90 procent ogłoszeń gwarantujących top to najzwyklejsze mijanie się z prawdą (czytając dosłownie -oszustwo).

Sztuką jest znaleźć tych co potrafią :D (PiO nie jest dobrym miejscem do szukania).

Pozdrawiam

eM

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Nic nowego... Operatorzy telefonii komórkowych, wiele stron (np. pobieraczek.pl) stosują dokładnie takie same systemy łapania klientów. Moim zdaniem branża może ucierpieć ale w minimalnym stopniu (nie wszyscy mają czas na oglądanie tv).

Jasne...

https://satkurier.pl/news/70901/3-mln-widzo...21-polsatu.html

a więc teraz policzmy - Interwencja jest w czasie gdy większość przedsiębiorców jest co prawda w pracy, ale oglądają wtedy powtórki na Polsat2 (znam to z autopsji)

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

A mnie jeszcze jedno dziwi: dlaczego w materiale jest podane że pozycjonowanie nic nie daje (może nic nie daje zły dobór fraz) skoro w przykładowej umowie: https://procreate.wyludzenia.info/c/documen...;groupId=160794 pisze jak byk że opłaty po okresie tych 3 miesiecy są obierane od efektu i tylko od top10 ?

wiec frazy dla tych trzech panów musiały pojawić się w top10 bo inaczej skąd te faktury ?

pozdrawiam

Mariusz: ale Pan Zgred tlumaczy klientowi :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

"jak widzicie i macie namacalne dowody na nierzetelność takich firm to dlaczego nie ujawniacie ich nazw ?"

Bo według mnie najważniejsze w tym temacie jest skupienie się na samych zapisach umowy i ich niezgodności z obietnicami w umowie, a nie na nagonce na konkretną firmę... a raczej firmy, bo z samych rozmów na tym forum widać, że takie umowy są standardem u wielu.

Mariusz , a Pan Beerbant tłumaczy klientowi, że jak 5 firm daje gwarancje Top 1 dla frazy kredyty 5 różnym klientom to przestaje wierzyć w matematykę... .

Najlepiej wszyscy dawajcie gwarancje top 1 i będzie fajnie i wszyscy będą szczęśliwi .... Tylko potem nie jęczcie że w świat idzie taka a nie inna informacja

a raczej firmy, bo z samych rozmów na tym forum widać, że takie umowy są standardem u wielu.

i właśnie dzięki brakowi reakcji i przyzwalaniu na takie rzeczy standardy zamiast się podnosić lecą na ryja w dół ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

W takim razie proponuję opracowanie obszernego materiału na ten temat (niezgodność obietnic w rozmowie z zapisami w umowie oraz stosowane chwyty, przez które nieświadome firmy dają się wprowadzić w błąd) i puszczenie go na wszystkich możliwych stronach, na które trafiają klienci firm pozycjonujących. Z chęcią opublikuję taki tekst na swoim blogu, jeśli nie będzie zawierał nazw konkretnych firm i na pewno wielu blogerów zrobi to samo. Do tego parę większych serwisów o bardziej ogólnej tematyce. Samo pisanie na PiO niewiele da, bo temat będzie czytany w większości przez ludzi z branży.

W takim razie proponuję opracowanie obszernego materiału na ten temat (niezgodność obietnic w rozmowie z zapisami w umowie oraz stosowane chwyty, przez które nieświadome firmy dają się wprowadzić w błąd) i puszczenie go na wszystkich możliwych stronach, na które trafiają klienci firm pozycjonujących. Z chęcią opublikuję taki tekst na swoim blogu, jeśli nie będzie zawierał nazw konkretnych firm i na pewno wielu blogerów zrobi to samo. Do tego parę większych serwisów o bardziej ogólnej tematyce. Samo pisanie na PiO niewiele da, bo temat będzie czytany w większości przez ludzi z branży.

Lexy, od Dawna na GoldenLine jest ogłaszane że jeden z użytkowników daje wszystko od DLE z dodatkami pod serwer i szuka osoby lub firmy która poprowadzi serwis informacyjny - początkowo miałem to zrobić ja i moja ekipa, ale potem już nie mieliśmy czasu... może zróbmy gruę na PiO która chce to prowadzić i poprowadzi to dobrze - pozycjonowanie zleciłbym Zgredowi albo sobie z naciskiem na opcje numer 1

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

netykieta seo tez nic nie da - wystarczy spojrzeć na IAB - zalecenia sobie a firmy SEO (s...S...) sobie ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Samo pisanie na PiO niewiele da, bo temat będzie czytany w większości przez ludzi z branży.

A tutaj nie mogę się zgodzić. @Beerbant nazywa rzeczy po imieniu i ton dyskusji w tym wątku trochę się zmienił.

Chodzi głównie o to, że są firmy które skupiają się na wyciąganiu kasy poprzez wprowadzanie w błąd. Skupiają się na manipulacji a nie na zrobieniu usługi którą reklamują. Dla mnie to jest istotą problemu.

Bronienie polityki tych firm tekstami, że od strony prawnej jest wszystko O.K. jest złe. Bo daje społeczne przyzwolenie na naganne działanie:

ŻAL.PL Panie i Panowie a pretensje o to, że jeden z drugim klient wypisuje potem że całe to pozycjonowanie to pic na wodę , jedna wielka bzdura czy wyciąganie pieniędzy z cudzej kieszeni miejcie sami do siebie ....

Zlecam pozycjonowanie, oczekuję efektów w postaci zwiększenia sprzedaży, ufam, że wiarygodna firma odpowiednio dobierze frazy i będzie pozycjonować moją stronę. Mojej firmie zwiększą się obroty a zyskiem dzielę się z firmą która mnie reklamuje. I wtedy wszystko jest O.K.

Sam kiedyś miałem do czynienia z firmami które udawały, że pozycjonują moją stronę biorąc za to dość dużą kasę. A ja nie miałem wiedzy, by zweryfikować ich robotę. Większości tutaj, co to seło liznęła, wydaje się, że taki jeden z drugim Kowalski czy Nowak łatwo się zorientują kiedy mają do czynienia z nieuczciwą firmą. Szczególnie wtedy, gdy strona seokrętaczy jest upstrzona kupionymi papierkami- "uczciwa firma", "sprawdzona firma", "firma przyjazna klientowi" i dalej w ten deseń.

Łatwo mi sobie wyobrazić, że Was również ktoś zrobi w bambuko bo na wszystkim się znać i wszystko sprawdzać nie można. Dlatego tutaj krętaczy powinno się piętnować w imię własnego interesu. Należy myśleć długoterminowo a cwaniactwo na dłuższą metę nie popłaca, uwierzcie...

Sankcjonowanie nierzetelności tych firm poprzez przykład, że w innych branżach (np. ubezpieczenia) też się naciąga klientów jest naganne. To, że ktoś inny kradnie nie może być przyzwoleniem na kradzież. A inaczej nie można nazwać sytuacji gdy ktoś SEO traktuje jako pretekst do wyłudzenia* pieniędzy!

Skoro jest to portal branżowy skupiający ludzi którzy się na SEO znają i wiedzą jaka jest wartość pracy Sunrise System czy Procreate to powinno się to piętnować a nie pitolić o czytaniu umów.

*wyłudzenie- ja oczekuję zwiększenia zysków i tak mam reklamowaną usługę a otrzymuję... tylko faktury do opłacenia.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

"Chodzi głównie o to, że są firmy które skupiają się na wyciąganiu kasy poprzez wprowadzanie w błąd. Skupiają się na manipulacji a nie na zrobieniu usługi którą reklamują. Dla mnie to jest istotą problemu."

Dokładnie tak, ale ważniejsze jest stworzenie listy takich firm czy edukowanie klientów w zakresie tego, aby ufali wyłącznie zapisom w umowie i najlepiej dali ją do wglądu jakiejś kumatej osobie? Jak chcecie to podawajcie nazwy firm, ale nie rzucajcie się na tych, dla których ta informacja nie jest najważniejsza.

Przytoczę tu nieco inny temat, ale również związany z tym, że ludzie nie czytają tego, co powinni. Jest wiele serwisów z różnymi głupimi testami, za których wynik trzeba zapłacić. Oczywiście pogrubiona jest kwota dosłownie kilku zł, podobnie jak wyróżniona jest informacja o możliwości płatności SMSem i gdzieś pod linią przewijania, drobnym druczkiem serwis odsyła do regulaminu. Tam okazuje się, że te kilka zł dotyczy płatności przelewem, ale w przypadku płatności SMSem nie dość, że trzeba wysłać 2 wiadomości, to jeszcze każda kosztuje po kilkadziesiąt zł. Tu nawet nie musieli kombinować z zapisami regulaminu, bo wszystko jest jasno opisane. Wystarczyło wyróżnić/schować odpowiednie informacje, aby na tym skorzystać i takich serwisów jest od groma.

"Bronienie polityki tych firm tekstami, że od strony prawnej jest wszystko O.K. jest złe."

Nie jest OK, ale wielu klientów uniknęłoby tego typu problemów, gdyby czytali umowy. Są też tacy, którzy dopiero zamierzają skorzystać z usług firm z naszej (i nie tylko) branży i co im da ostrzeżenie przed jedną firmą, jeśli trafią na kolejną stosującą podobne chwyty? Podejrzewam, że nawet gdyby nie było problemów z dostarczeniem wypowiedzenia to i tak gdzieś w umowie znajdzie się mało zrozumiały albo zagmatwany zapis, którego klient nie weźmie pod uwagę i okaże się, że musi mimo wszystko dodatkowo płacić.

Jest wiele serwisów z różnymi głupimi testami, za których wynik trzeba zapłacić

UOKIK o smsach - https://www.uokik.gov.pl/aktualnosci.php?news_id=2404

UOKIK o pobieraczek - https://www.nowemedia.org.pl/joomla/index.p...any-przez-uokik

I nie zdziwie sie jak podejmie takie same kroki dla procreate

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

A ja sie zdziwię, bo UOKiK chroni interesy Konsumenta, a nie Firm.

Nie słyszałem żeby firma o której mowa podpisywała umowy, a w szczególności adhezyjne z osobami fizycznymi nie prowadzącymi działalności gospodarczej.

Pozdrawiam, J.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności