Skocz do zawartości

Optymalizacja-czyli co?

lopez20

Rekomendowane odpowiedzi

Optymalizacje zaczynasz od zbadania jak Twojej strony będą szukać w internecie i gwarantuje Ci, że na 1000 firm może z 5 zrobi Ci zoptymalizowaną stronę .

Stronę optymalizuje się pod Twój biznes.

wooow no teraz zabiłeś mi klina, czy z doświadczenia możesz polecić mi kogoś kto zna się na rzeczy ewentualnie jakaś lekturę żebym nie dał się zrobić w balona?

najpierw postaw się w roli swojego klienta - jak jako klient szukałbyś swoich własnych usług/towarów (zapominając , żeś zakładam specjalista w tych dziedzinach) spisz wszystkie wyrażenia jakimi ktoś może szukać witryny i pod te frazy każ zrobić stronę zoptymalizowaną (pod frazy).

Zastrzeż sobie w umowie poprawki a potem daj na forum do oceny i kup parę flaszek :D

Na poważnie to wszystko też zależy od budżetu (znaczy Ci co się na tym znają muszą sobie zamortyzować koszty nauki) :D

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Otrzymałem konkretną propozycję na zoptymalizowanie strony jak w podanym przypadku:

https://exel-car.com.pl/

Czy ktoś może sprawdzić czy optymalizacja jest zrobiona prawidłowo i czy zawiera najskuteczniejsze sposoby optymalizacji?

Dodam że moja branża to architektura i będzie sporo galerii.

Zrób stronę www. Optymalizacja i tak przyjdzie z czasem jak zaczniesz się pozycjonować profesjonalnie. A jak nie to nie słuchaj mądralów co pokazują "o tak optymalizujemy!" tylko zrealizuj stronę www i załóż zapytanie w odpowiednim dziale dotyczący audytu strony pod kątem SEO. Na pewno znajdziesz ludzi z renomą, którzy zapoznają Cię z propozycją cenową, a Ty prześledzisz ich pod kątem wiedzy. Tak się składa, że na PiO bardzo wypacza się brak wiedzy więc nie powinno być problemów.

• 2 tygodnie później...

Prace dobiegły końca. Firma która wykonała mi stronę wydaje się godna polecenia. Jednakże nie znam sie aż tak bardzo na ocenie jakości napisania takiej strony dlatego mam prośbę o ocenę wykonania optymalizacji tzn. czy zostały uzyte najefetywniejsze sposoby optymalizacji i czy strona jest przyjaznie napisana dla wyszukiwarek.

Firma z branży architektury która będzie działała póki co na rynku lokalnym, Ząbki, Wołomin, Kobyłka, Marki, Legionowo, Zielonka, Tłuszcz, Radzymin, Sulejówek, Rembertów.

https://www.ministerstwoarchitektury.pl/

Pozdr.

No to tak na szybko, bo nie mam więcej czasu, żeby obejrzeć:

* brak przekierowania bez www. na www. lub odwrotnie

* krótkie title na stronach kategorii i w sumie ogólnie title są słabe

* brak treści na stronach z projektami

* zdjęcia mogłyby mieć fajniejsze nazwy i krótsze linki

* meta descriptiony całkowicie zjebane

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

dodam jeszcze:

- brak <h1>, <h2>, nagłówki zaczynają się dopiero od <h3>

- tak jak napisał kolega wcześniej z takim Title za wiele nie zdziałasz

- za dużo linków zewnętrznych

- zdjęcia nie mają atrybutu alt

- description to jakiś żart, podobnie jak keywords

ekreacja.png

Świadczymy usługi pozycjonowania i tworzenia stron WWW - www.e-kreacja.pl

Dostałem odpowiedź w sprawie poprawek na stronie ale nie wiem co odpisać oprócz tego że zaproponowałem inne słowa kluczowe:

Może zacznijmy od tego że moim rynkiem będzie region lokalny czyli miasta takie jak:

Ząbki, Wołomin, Zielonka, Radzymin, Sulejówek, Marki

Frazy które mnie interesują to:

projektowanie wnętrz, aranżacja wnętrz, architekt, biuro projektowe, projekty domów, architekt wnętrz.

Title podstawowe:

Ministerstwo Architektury - Projekty budowlane Warszawa, Mazowieckie - Strona główna

słowa kluczowe:

Ministerstwo Architektury, biuro projektowe, pracownia, architekt, architekci warszawa, mazowieckie, projekty domów, jednorodzinne, wielorodzinne, budynki komercyjne, kuchnie, wnętrza, sypialnie, salony, wystrój wnętrz, Zielonka, projektowanie wnętrz, projekt domu, Projektowanie obiektów handlowo-usługowych, projektowanie budynków biurowych, projekty zieleni, wielobranżowe, architekt Patryk Trzciński, urbanistyka, zabudowa przestrzeni

Proszę zaakceptować powyższe

* zdjęcia mogłyby mieć fajniejsze nazwy i krótsze linki

Nie ingerowałem w nazwy zdjęć/ może Pan to łatwo zrobić w panelu.

Co do linków to obecnie są np. https://ministerstwoarchitektury.pl/images/.../1/ACCamera.jpg

W którym momencie chciałby Pan skrócić link?

* meta descriptiony całkowicie słabe

Obecnie jest: <meta name="description" content="Ministerstwo Architektury - Projekty budowlane Warszawa, Mazowieckie - Strona główna Domy jednorodzinne Domy wielorodzinne Wnętrza komercyjne Kuchnie Salony

Sypialnie Łazienki Pokoje dziecięce Realizacje Inne projekty" />

Proszę o akceptacje ew. zmiany

* brak <h1>, <h2>, nagłówki zaczynają się dopiero od <h3>

Gotowe, jednak nie ma to większego znaczenia na stronie na której jest mało tekstu.

* za dużo linków zewnętrznych

Jak to rozumieć?

* zdjęcia nie mają atrybutu alt

gotowe

* description bardzo źle, podobnie jak keywords

-brak odpowiedzi

lopez20 piszesz, że Twój region to rynek lokalny, a podajesz frazy ogólne. Wygląda, że sam nie wiesz czego chcesz :D

W tytule podajesz frazy do pozycjonowania. Na stronie głównej tytuł nawiązuje do Warszawy i woj Mazowieckiego. Znów zmieniasz region, który założyłeś na początku wypowiedzi.

Słowa kluczowe rozumiem, że chodzi o znacznik keywords: chyba nie czytałeś żadnego poradnika, ani wskazówek. Znacznik keywords nie jest barny pod uwagę przez roboty G. Możesz go całkowicie pominąć. Na pewno jednak nie powinieneś wypisywać w nim zbyt wielu słów

Linkami do zdjęć bym się nie przejmował. Jednak chyba chodziło o to, że można zdjęcia wyciągnąć do nadrzędnego katalogu.

Opis "description" nie ma to jak wymagać czegoś o czym nie ma się zielonego pojęcia. Ja też jestem bardzo ciekawy dlaczego uważasz, że description jest bardzo słabe?

Za dużo linków zewnętrznych lopez20 czy wiesz o co chodzi?

lopez20 nie zoptymalizujesz strony jeśli nie będziesz rozumiał tego czego wymagasz. Poczytaj, dowiedz się i wtedy optymalizuj. Rzucając czyjeś stwierdzenia firmie od stron i tak nie będziesz wiedział czy dobrze poprawili.

Moja sugestia dla Ciebie. Przygotuj poprawki, które uważasz, że powinny zostać wprowadzone. Pokaż je na forum i uzyskaj odpowiedź. Wtedy kontaktuj się z firmą, która zrobiła Ci stronę.

kto pisał te pomarańczowe zalecenia ? firma ?

De facto te propozycje są do d.u.p.y.

poza tym inaczej optymalizuje się strony pod frazy powiatowe, inaczej regionalne a inaczej ogólne.

Totalnie brakuje tekstów na stronie głownej i podstronach (jest ich za mało).

Trzeba poprawić niektore linki

A oglnie jak chcesz coś robić sam to "Wojownik SEO" - kupić i poczytać.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności