Skocz do zawartości

spam na forum/proxy na stronie a wysokie pagerank

kams

Rekomendowane odpowiedzi

cześć

1) Ostatnio buszując sobie po necie, znalazłem kilka for internetowych na których nie było żadnych wartościowych wpisów a jedynie spamy botów. Ciekawe było to, że niektóre z tych for miały wysoki pagerank jak na bezwartościowy serwis ok. 1 lub 2.

Czy korzystne jest aby zaspamować własne forum (tzn pozwolić botom) ? czy raczej unikać tego aby google nie dało bana czy filtra ?

2) A druga sprawa o którą chciałbym zapytać to wchodzenie na swoją stronę przez proxy czyli nabijanie sobie sztucznego ruchu - czy takie coś nie spowoduje bana czy czegoś niemiłego od google ? - wiele stron teraz korzysta z tych wszystkich surfów aby nabijać sobie wejścia przez co niby mają ruch i lepszy pagerank bez wysiłku

Tak sobie teraz wymyśliłem.

1) Dajesz przekierowanie (jak nie ma strony to przekierowuje na domenę główną)

2) Dajesz dostęp dla botów w jednym dziale żebyś miał wszystko pod kontrolą.

3) Ustawiasz żywotność postów w tym dziale np. na 30 dni

4) Po blastach podlinkowują Ci forum z wpisami

5) Moc zostaje a spam się systematycznie upłynnia

Zda to egzamin?

forum mojego kolegi (tzn. za dużo powiedziane forum :) spam forum ) działało tak przez pół roku - page rank było 1

ilość zaindeksowanych stron w google 17.300

Ale czy są jakieś skutki uboczne to nie wiem - dlatego nie wiem czy warto ryzykować

Jest tylko jeden problem z tym zdobywaniem mocy. Spamerzy często nie linkują swojego spamu :D

A wysoki PR o którym pisał @kams mógł być zdobyty zanim forum zostało zaspamowane.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Jest tylko jeden problem z tym zdobywaniem mocy. Spamerzy często nie linkują swojego spamu :D

A wysoki PR o którym pisał @kams mógł być zdobyty zanim forum zostało zaspamowane.

Nie nie nie .. RP na tym forum bylo zdobyte tylko właśnie dzięki spamowi przez boty. Na stronie nigdy nic nie było wisiala sobie pusta, potem było forum spamerskie może z 10 wpisów normalnych napisanych przez ludzi. A reszta to spam.

Zależy jacy spamerzy. Jak spamerzy z głową to podlinkują wpisy na innym spamowym zapleczu. Skoro podlinkowują katalogi i precle to i wpisy na forum podlinkują. Ja np. podlinkowuję i profile i posty z for/forów.

:)

Zamierzam przetestować taką metodę. Jednak najpierw trzeba porządnie forum podlinkować dobrymi linkami żeby potem nie było płaczu. Myślę, że tak od PR2 można zacząć startować z takim testem na spam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności