Skocz do zawartości

Konwersja ruchu na stronie

ATP75

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!

Mam banalną stronkę z kilkoma podstronami w php (dla zainteresowanych - to ta z sygnaturki). Swojego czasu generowała ogromny ruch, teraz w okolicach 2k UU dziennie. Charakter jaki strona ma każdy widzi.

W czasach świetności zarabiała przyzwoite pieniądze - w tej chwili jest dużo gorzej.

Zastanawiam się nad tym, w jaki sposób można sensownie wykorzystać obecny ruch na stronie. Nie wierzę w to, że zarobki wrócą do poprzednich wyników (jest to nierealne) ale może ktoś z Was ma jakieś sugestie, jak jeszcze coś z niej "wycisnąć".

Rozważam także sprzedaż tego serwisu ale nie wiem, czy warto i czy nie szkoda samej domeny, bo całkiem przyzwoicie stoi.

Dziękuję za wszelkie sugestie i pozdrawiam :)

Baza zdjęć z fotoradarów - Sprawdź szybko i za darmo, czy fotoradar Cię złapał.

Przede wszystkim należałoby wstawić reklamę na stronę ;) Nasycenie reklamami jest niewielkie (np. na głównej wogóle nie ma reklamy) więc i zarobki nie będą powalały. Jak nie chcesz adsense, to może cpmprofit albo ecpm. A może jakieś programy tematyczne? Próbowałeś ubezpieczeń komunikacyjnych?

@rechot: Reklamy są - ale jak już jest wszystko jasne - celowo nie dałem na pierwszych 3 podstronach żeby wyglądało realnie ;)

Strona przyzwoicie zarobiła na AdTaily i AdSense (przy 60 tyś UU dziennie w czasach świetności) nawet przy CTR na poziomie 1%.

@mprojekt: Serwer od czasu powstania strony nie zaliczył padu ani razu, nawet przy naprawdę dużym obciążeniu (strona stoi na jednym z moich VPS-ów, który ma przyzwoite parametry), więc to raczej coś po Twojej stronie było/jest nie tak.

I jeszcze odniosę się do kilku privów, które dostałem:

Jeśli ktoś jest chętny do kupienia w/w serwisu, to zapraszam do negocjacji ;)

Baza zdjęć z fotoradarów - Sprawdź szybko i za darmo, czy fotoradar Cię złapał.

Może warto zamiast korzystać z pośrednictwa sieci reklamowych (które płacą zwykle grosze za kliknięcie) postawić na bezpośrednią sprzedaż reklam związanych z motoryzacją. Gdybym miał taki serwis, a ruch byłby odpowiednio duży, to myślę że może spróbowałbym ze sklepem internetowym sprzedającym rejestratory jazdy, anty-radary, nawigacje z naniesiesionymi radarami i takie tam :rolleyes:

O.O

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności