Skocz do zawartości

podlinkowanie czy pingowanie

kams

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam sobie po necie info jaka jest różnica między pingowaniem wpisów (jakimś programem) a podlinkowanie wisu ?

podlinkowanie - aby link nabral mocy

pingowanie - aby wpis zostal zaindeksowany

Czy jeśli będę tylko pingował (na razie) wpisy z katalogów to da mi to jakięś efekty pozcyjonowania?

Mogę połączyć obydwa sposoby jednak nie bardzo mam gdzie umieszczać te podlinkowane wpisy z katalogów bo preclów jeszcze nie pisalem.

A dobrym spososbem byłoby zrobienie na swojej stronie (którą reklamuje) działu "linki" i tam umieszczać te linki prowadzące do tych wpisów w katalogach ?

Niespecjalnie. 1 wtedy masz linkowanie wg schematu A->B, B->A a Google tego nie lubi (notka dla MaxPana - nie testowałem tego, wierzę innym na słowo i sam linkuję inaczej). Poza tym podstrona z np. 200 linkami wychodzącymi do katalogów, to jeszcze gorszy pomysł (nie łudź się, że 10 wpisów w katalogów wystarczy).

P.S. precli

Nie wiem jak najlepiej, mogę Ci tylko powiedzieć jak ja robię (ktoś mi zaraz zarzuci, że się reklamuję, bo to usługi które świadczę też odpłatnie).

W przypadku "wysokiej jakości" wpisów, gazeta.pl, mcportal.pl, SEOKi itp. - katalogowanie automatyczne do webmnini, easydirów, qlwebów, donmini + blasty komentarzy/trackbacków na blogach AA. W przypadku katalogów takich jak te dodawane automatycznie - tylko komentarze. Możesz to też robić (raczej zlecić komuś, bo samo narzędzie nie jest tanie) profilami z XRummera. W scrapeboxie masz też wtyczkę Rapid Indexer, ale czasy jej świetności wg mnie przeminęły.

Oczywiście zawodowcy używają do podlinkowania metody jakie pokazał kolega, dla amatorów pozostają metody chałupnicze,np https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=140117 ( tak sobie radzą spamerzy z Rosji), zakładasz takiego bloga, wrzucasz dowolną treść ( teksty piosenek, GG) a w treści linki do wpisów w katalogach, za kilka dni kolejny wpis + linki itd. G dobrze indeksuje linki w tresci i

mocne wpisy można też linkować z precli.

Z precli to wiem, tylko jeszcze nie dodawałem takich artów preclowych jak narazie.

Hmm a może zamiast tej strony "linki" zrobić nową stronę wrzucić wordpresa samemu pisać arty i podlinkować tylko wpisy z katalogów gdzie dodałem własny wpis ?

Utwórz RSS'a z lista linków, przepinguj liste. Jak jest mowa o 10 linkach to bez problemu łyknie

Jak to zrobić? Krótki opis dla początkującego? :)

Wszystko w Warszawie - fryzjer wilanów - pełen zakres, ubezpieczenie samochodu, domu, mieszkania, firmy. ubezpieczenia na Bemowie - tu nas znajdziesz - zapraszam do kontaktu ubezpieczenia w Wilanowie Zapraszam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności