Skocz do zawartości

klik za zero!

Darek88

Rekomendowane odpowiedzi

zdarzają się takie kliknięcia, nic się na to nie poradzi

Google nie nalicza pieniędzy za kliknięcia przez pomyłkę,

ewentualnie jak kliknięć jest dużo to zobacz tu:

https://groups.google.com/a/googleproductfo...bki/6br8FYRuyTM

czasami blog o pozycjonowaniu Filtr na ceneo, nokaut, skapiec

ale przeważnie recenzje filmów Sponsoring film

darmowy katalog dobrych stron internetowych, dodaj swoją stronę za friko

Prawdopodobnie to jest naturalnym zjawiskiem szczególnie w przypadku wyszukiwarek i jednostek linku gdzie user dostaje listę wyników wyszukiwania i często wraca do poprzedniej strony z tymi wynikami, żeby sprawdzić inny wynik/link niż pierwszy, na który wszedł, i oczywiście reklam cpm (jak napisał Krzysiek) i też nieprawidłowych kliknięć. Ogólnie za nieprawidłowe kliknięcia Google zwykle obwinia wydawców, a wina może bardziej leżeć po stronie reklamodawców, którzy nieprawidłowo formują reklamy, gdzie użytkownik widzi coś innego w reklamie, a po kliknięciu dostaje formularz do rejestracji albo dostaje "w twarz" rzekomo tanim, a realnie bardzo drogim produktem, lub też reklama jest myląca, albo w ogóle mało się pokrywa z tym do czego trafia użytkownik po kliknięciu w nią. Z tym, że w ten sposób chyba google nigdy nie patrzyło na nieprawidłowe kliknięcia.

z tymi kliknięciami to ciut ściema jest wg mnie.

Od pewnego czasu zastanawia mnie ilość tych "nieprawidlowych kliknięć" i zacząłem odświeżać regularnie adsense żeby się przyjrzeć co się dzieje.

Zaglądam i... jest powiedzmy 1euro i 10 kliknięć. Za pół godziny jest 0,85euro i 10 kliknięć. Później znów wskakuje powiedzmy na 1,5euro a za pół godizny czy godzine jak się zaloguję to widzę 1,2euro.

Ilość nieprawidłowych kliknięć (tych, które widzę) to około 30% całych klików. Czy to normalne?

Nie bardzo rozumiem tą politykę i jak to działa, ale chyba niebawem przerzucę się na adTaily czy coś w ten deseń bo G po prostu mnie denerwuje. Jak mam rozumieć te ich "błędne kliknięcie"? Sam nie klikam to co, 30% osób które kliknęły to idioci i za nich zarobek się nie należy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności