Skocz do zawartości

szukam/ na co zwrócić uwagę?

glonek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jestesm tu nowy.

Mam nadzieję, że uda mi się uzyskać odpowiedź na nurtujące mnie pytanie.

Szukam osoby/firmy która zajmuje się pozycjonowaniem.

Zależy mi na stałej współpracy.

Na kimś rzetelnym.

Oraz na wynikach.

Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie... coś tam wiem.!!!

Na co powinienem zwrócić uwagę?

Może macie kogoś do polecenia.

Zaprasza dział ogłoszenia/zlecenia

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Nie ma ścisle okreslonych kryteriów, którymi należy się kierować wybierając firmę pozycjonerską. Najlepiej po prostu przeszukać fora dyskusyjne i poszukać opini o wybranym usługodawcy lub zapytać innych "co sądzicie o tej firmie".

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Fachowiec jak mi pokażesz fora dyskusyjne gdzie zobaczysz wiarygodne informacje na temat firm od poważnych firm to stawiam flaszke dobrego whiskacza (nikt nie udzieli Ci takowych informacji a jeżeli już to z klauzulą tajemnicy handlowej).

A zapytanie "co sądzicie o takie czy innej firmie" też guzik da bo otrzymasz wiadomości w 90% bedą niemozliwe do weryfikacji.

Sam znam dwie firmy które świadczą usługi a reklamują się jedynie w formie tkz "reklamy szeptanej" ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

ja dam Ci ważną rade, firma oferująca swoje usługi na allegro nie jest wiarygodna biggrin.gif

To dodam jeszcze coś od siebie w sumie dla wszystkich klientów i zleceniodawców. Ostatnio spotykam się z dużą niechęcią do cen które przy pozycjonowaniu nie są bardzo duże. Jeżeli ktoś wycenia się tak że są to koszty miesięczne rzędu 300 zł (bo nawet takie oferty zostały odrzucane) to niech odrazu nie leci do innej osoby bo cena musi coś znaczyć (pozycjoner w końcu musi za coś opłacać swoje zaplecze !). Do tego pozycjonowanie to pracochłonna robota (nie mówie tutaj o pozycjonowaniu w którym pozycjoner wrzuca linki na stronie klienta z wymiany i po 2 tygodniach jest na dobrych pozycjach).

Pozdrawiam

W Google na hasło "pozycjonowanie stron" próbuje wybić się cała masa firm, pozycja ich stron na dane zapytanie jest czynnikiem ważnym ale nie powinna być decydującym

Warto potraktować poważnie firmy które na swojej stronie udostępniają w miare rozbudowany dział w rodzaju 'referencje' czy 'ostatnio pozycjonowane strony'. Łatwo oszacować frazy kluczowe dla podanych tam adresów pozycjonowanych stron (jeszcze lepiej gdy frazy te sa podane) i sprawdzić ich pozycje w wyszukiwarce

Sam kiedyś szukałem firmy która podjęła by się pozycjonowania mego sajtu i traciły wiarygodność w moich oczach te które na swojej stronie nie umieszczały tego typu danych, takie mam zdanie w tym temacie.

respect.gifgoogle.gif

Warto potraktować poważnie firmy które na swojej stronie udostępniają w miare rozbudowany dział w rodzaju 'referencje' czy 'ostatnio pozycjonowane strony'. Łatwo oszacować frazy kluczowe dla podanych tam adresów pozycjonowanych stron (jeszcze lepiej gdy frazy te sa podane) i sprawdzić ich pozycje w wyszukiwarce

totalnie się nie zgodzę, jestem przeciwnikiem podawania w referencjach firm, dla których się pracuje, powód - konkurencja, co innego zaprezentowanie dla przykładu dwóch stron firmowych, dwóch sklepów, dwóch stron informacyjnych, aby mieć przekrój, a co innego podawanie całych referencji

ale po wrzuceniu portfolio - z wynikami oraz stron klientów - potencjalni klienci wysyłają maile z zapytaniem o referencje - co przełożyło się na więcej zleceń - także każdy kij ma dwa końce

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności