Skocz do zawartości

zabytki.pl

papieros

Rekomendowane odpowiedzi

i dlatego trzeba kupowac domen w porzadnych firmach i nie mozna patrzec ze inna firma ma tanio

wole kupic drozej, niz potem sie obawiac zo sie z nia stanie

-----

tez kupilem raz tanio domenke, chcialem ja oplacic na nastepny rok, pisalem 2 misiace wczesniej i mi nikt nie odpisywal

gdy skonczyl sie temin waznosci domeny chcialem ja wykupic na nowa, ale ktos mnie wyprzedzil

co o tym myslicie?

Co o tym myślę? No przykro się robi, po prostu, nic więcej, bo niczego więcej się na to nie poradzi. Nieco uwypuklając, to mniej więcej tak, jak by Playboy kupił od KK wyłączne prawa do wizerunku Matki Boskiej i wprowadziłby ją do reklamy biustonoszy pod hasłem "W biustonoszu wykarmiłaby dwóch".

Ale to po prostu biznes... 7 liter, peelka, do tego stara. Dobre zaplecze do biznesu pozycjonerskiego, czy chociaż osCommerce z antykami, pewnie także określona dobra cena za same charakterystyczne polskie słowo i stałą (już niestałą) publikę.

Szkoda tylko, że przestał istnieć wartościowy niekomercyjny portal, ale nic się z tym nie zrobi. Dawny właściciel mógłby rościć swoich praw co najwyżej od IS, a nawet gdyby doszedł czegoś od nieuchwytnej osoby, to nie jest w stanie dojść aby IS kupiły domenę od obecnego prawowitego właściciela, jeżeli ten nie zechce jej sprzedać.

Pozdrawiam, J.

Sąd może się tutaj wykazać i w/g mnie powinien nakazać odsprzedanie domeny z tę samą kwote plus niewielkie uzasadnione zyski. Ale moje zdanie to jedno a sprawiedliwość to drugie a polskie sądownictwo to zupełnie inna bajka :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

chwila moment, dlaczego gość, który posiadl fajna domenkę LEGALNIE ma ją musieć oddać/odsprzedać ??

szczgólnie, jeżli nie jest to nazwa firmy, produktu, znak zastrzeżony etc

Gość nie dopilnowal Swojego i tyle.

wyprzedaż domen. domeny od 300 pln

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

W tym wypadku nie jest to niedopilnowanie a wina leży po stronie firmy nie tego gostka

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

W tym wypadku nie jest to niedopilnowanie a wina leży po stronie firmy nie tego gostka

ok firma pada, ale: dla każdej domeny w Pl zanim się uwolni całkiem masz około 30 dni, kiedy domena nie działa, ale jednocześnie nie da sie jej kupić, więc gość 30 dni nie widział, ze mu strona nie działa, poczta ie przychodzi ??

miał pecha, że firma padła, ale przy odrobinie chęci ( tel do NASK-u, kto przejął zarządzanie domeną --> tel do nowego rejestranta o fakturę i przedłuzenie domeny ) nie straciłby jej. 30 dni na dwa telefony to za mało czasu ???

Szkoda mi gościa, ale nie przypilnował.

jedyny błąd nowego właściciela to to, ze wstawił tam erolinki ( aktualnie ich nie ma, ale powiedzmy, zę gazeta nie kłamie) i stad całe zamieszanie, bez tych erolinków - sprawa, jakich wiele i nikt by się nią nie zinteresował

wyprzedaż domen. domeny od 300 pln

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

A ja mam taki komentarz do sprawy. Niby wszystko legalnie ale to zwykle chamstwo.

Co innego jak ktos zarejestrowal pierwszy jakas domene typu bmw.pl i na tym chce zarobic, ale sytuacja jak w artykule to dla mnie jest chamstwo.

Edytowalem, bo moze przesadzilem z ta kradzieza.

WebHostingTalk.pl - wszystko o webhostingu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności