Skocz do zawartości

plany na pozycjonowanie strony

swinia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chce się dowiedzieć czy mój plan na pozycjonowanie strony w internecie ma możliwość sprawdzenia się.

Nie jest to nowa firma w branży jednak dopiero teraz zamierzam zacząć promocję w internecie na szerszą skalę.

Mam kilka pomysłów

1. zakup domen pruduktowych i zapleczowych. (po 8-10 sztuk)

- na domenach produktowych postawienie stron dotyczących oferowanych przez nas produktów, z tych stron linkowanie na

strony zapleczowe, oraz na stronę główną

- na domenach zapleczowych stworzenie stron internetowych z systemem zarządzania treścią

na stronach zapleczowych publikacja treści (od podstawowych pojęć dotyczących oferowanych produktów,

do publikacji artykułów. Artykuły chciałbym zlecać do napisania seocopywriterom.)

Tak przygotowane artykuły zamieszczane na stronach zapleczowych. Te artykuły po użyciu mieszarek chciałbym umieszczać

w preclach. Z tych stron linki kierowane na stronę pozycjonowaną. z precli linki kierowane na stronę pozycjonowaną, zapleczówki, strony pozycjonowane i do innych precli a także do katalogów

2. zarówno strony zapleczowe jak i produktowe dodawane do katalogów automatami.

Strona pozycjonowana jest już od jakiegoś czasu katalogowana, tylko ręcznie.

3.działania związanych z aktywnością na branżowych forach internetowych.

4. Promowanie dodatkowych fraz w google adwords. Fraz bardzo szczegółowych, z tak zwanym

długim ogonem. Prowadzę już kampanię na frazy główne, ale przynoszą na razie mierne skutki.

Również prowadzanie działań mających na celu pozycjonowanie fraz bardzo szczegółowych

5. Korzystanie z dostępnych "promocji" na allegro i forach w celu zakupu wpisów w katalogach i preclach.

budżet na takie promocje między 200-300 zł/msc

6. - Portale ogłoszeniowe typu tablica.pl, oferia.pl

- regionalne katalogi firm oraz bazy firm

7. założenie Facebooka

- zaproszenie do znajomych naszych klientów.

Zaznaczam, że już nie zajmuję się klientami i sam mam dużo czasu żeby się tym zająć. Czy myślicie, że jest to dobry tok rozumowania na początek działań??

z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi

Nie podałeś najistotniejszej informacji, czyli tego jakie frazy kluczowe chcesz zdobyć oraz strony - Czy zoptymalizowana? Być może to co próbujesz osiągnąć nie wymaga, aż tak wielkiego planowania jak uważasz.

1. Są strony zapleczowe które chętnie przygarną dobrej jakości wpisy i mają już odpowiednią moc. Budowanie zaplecza to nie bułka z masłem.

2. OK

3. Spoczko, tylko określ cel: Czy udzielać się na potęgę z marnym skutkiem, czy wolniej i zbudować wokół swojej osoby pozytywną opinię.

4. Nie widzę sensu.

5. Lepiej poszukać multikodów do katalogów, a później je sprawdzić. Jak są w porządku to można zakupić, ale resztę opcji odradzam.

6. Nie wypowiadam się, bo nie robiłem testów.

7. Bardzo dobry pomysł + ogłoszenia z promocjami, informacje o produktach itd.

Jak widzisz odpowiedzi bardzo podobne do użytkownika wcześniej, ale przydałoby się wpierw poznać cel pozycjonowania, czyli jakie frazy chciałbyś zdobyć.

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

No to ja jeszcze na szybko:

1. Tak, ale miej na względzie że to spore koszty (wykorzystaj różne hostingi) i dużo pracy. Pomyśl czy warto linkować ze stron produktowych na zapleczowe.

2. OK ale miałbym większe poważanie dla stron produktowych.

3. OK

4. Szkoda kasy

5. jak wyżej

6. spoko, ale cudów się nie spodziewaj

7. OK

ekreacja.png

Świadczymy usługi pozycjonowania i tworzenia stron WWW - www.e-kreacja.pl

Dałbym najpierw automaty np Adder 8, później SeoBohater, na końcu ręcznie :)

A zaplecze dla średnio konkurencyjnych fraz masz tutaj:

https://tuturysta.com/schemat_zaplecza.pdf

zmodyfikuj tylko jeżeli chodzi o domeny regionalne na info albo inne globalne

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Przeczytaj aktuazalicje wpisu :)

Tak ADDER8 miałem 6 teraz mam 8 - (żeby nie było że mówię to od tak dam screan na życzenie) - kupiłem go nie tylko do katalogowania i mi świetnie służy za dopalanie zaplecz pod statlink - odzie zdecydowanie szybciej niż innymi narzędziami. Katalogi są nawet fajne - po przejrzeniu list nawet kilka zapisałem do mojej "złotej listy". Słownik synonimów to już inna kwestia

Jakub Jaworowicz

Chłopak błądzi, wybaczcie mu bo nie wie co czyni :D Mi wystarczy to, że w bazie publikera był link do informacji o Viagrze :) to świadczy o sposobie selekcji bazy. Nie wspomnę o regularnych błędach, "prostoty" dodawania tekstów i ich mieszania. To, że coś robi proste frazy na domyślnej bazie i daje jakieś lamerskie kursy SEO/SEM nie znaczy że jest warte uwagi. I jak pokazało wiele wypowiedzi - nie jest.

Odnośnie planu - macie od tego człowieka? Czy sami wszystkim będziecie zarządzać? Pomysł ogólnie dobry, ale najpierw zająłbym się wykonaniem zaplecza dokładnie, od A do Z a dopiero potem linkował - zwłaszcza, że dużo ciekawostek można zauważyć kiedy maszyna sama z siebie ruszy.

Z fanami poczekaj, bo cię moment chwilka kupne "Like it" zaczną kusić ;) Zapomnij także o Allegro. Jak robisz wszystko sam/robicie sami to od początku do końca.

Zastanawiam się teraz czy nie wyjdziecie na tym taniej jeżeli kupicie domeny i poszukacie kogoś kto zrobi to w przerwie między kawą a pączkiem ;)

Zastanawiam się teraz czy nie wyjdziecie na tym taniej jeżeli kupicie domeny i poszukacie kogoś kto zrobi to w przerwie między kawą a pączkiem ;)

Kawa ok, ale pączków nie jadam więc trzeba sobie kogoś innego poszukać ;)

Wiem co robię, ważne że skutecznie i przez 5 lat kariery bez filtra czy bana

Jakub Jaworowicz

Lubię te hasełka o X latach doświadczenia z dopiskiem bez filtra/bana ;)

Zasugerowałem złożenie zapytania ofertowego o budowę zaplecza ze względu na to, że domeny kupione, soft pewnie też (a tu można za konsultacje coś łyknąć, chociaż jako darmowa konsultacja powiem Nie Adder, nic co jest od nich) więc pozostaje poprowadzenie wózka do przodu.

A ja lubię pączki, ale nie do kawy ale po kawie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności