Skocz do zawartości

Przekierowanie subdomen na podstrony

Poco

Rekomendowane odpowiedzi

Nigdy nie robiłem czegoś takiego jak przekierowanie subdomen na podstrony. Zastanawiam się czy warto.

Zilustruje to na przykładzie serwisu ogłoszeniowego.

Czyli zakładam subdomeny na miasta np; warszawa.optymalizacja.com, lodz.optymalizacja.com

robię stronkę na html żeby została zaakceptowana w katalogach, czekam aż strona dobije do top 3 i daje przekierowanie 301 na podstronę na mojej stronie.

Pytania - 1 czy będzie zachowana pozycja 2. Jak Google na to patrzy. Te przekierowanie służy głównie do domen.

Ktoś może powiedzieć po co te przekierowanie.

Chodzi mi o to że stronę główną mam na CMS Joomla, a to nie będzie też duże przedsięwzięcie mam zamiar zrobić tylko 3-4 miasta. Nie chcę robić oddzielnych stron na 3 miasta.

| Praca www.s-ki.pl/praca| Ełk www.elk.info.pl jeśli szukasz pracy w Ełku | www.em-meble.suwalki.pl/ - meble Suwałki

Pozostawienie poszczególnych miast na osobnych subdomenach ma wiele zalet, z takiego rozwiązania korzystają najpopularniejsze portale ogłoszeniowe jak Gumtree czy Pajęczyna. Dzięki temu zyskujemy silne słowo kluczowe w adresie URL, możliwość pozyskiwania wielu dodatkowych linków (większość katalogów nie akceptuje podstron, ale zatwierdza subdomeny) itd.

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności