Skocz do zawartości

Czemu oni są TOP1 a ja TOP4?

k0l3c

Rekomendowane odpowiedzi

Są dwie strony:

www.słowo-kluczowe.pl (moja)

www.słowokluczowe.pl (konkurencja)

I jakimś cudem oni są w TOP1, a ja TOP4 dla "słowo kluczowe"?

Na inne również mnie przeskakują, ale nie rozumiem dla czego?

Kilka danych:

beztytuuwzl.png

Jedyne co mają lepiej to SITE

JA PR2 SITE 7

ONI PR0 SITE 1.650

Jakieś pomysły?

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

Odnośnie 301, da się jakoś namierzyć skąd mógłby przekierowywać moc? (jeżeli majestic to nie widzę tu przekierowań, mają tam tylko dwa dojścia, ale to są inne witryny z czego ta druga już nie istnieje)

Odnośnie mocy linków, z tego co widzę to ma słabe te linki. Ogólnie z PR0 lub bez, ja mam kilka z PR2 - PR7 i co prawda, większość słabej jakości. Ale te pierwsze i tak ich biją.

penguins.jpg

Odnośnie mocy linków, z tego co widzę to ma słabe te linki.

Google pewnie ma odmienne zdanie co do jakości linków. Poza tym ta ilość edu/gov jak podejrzewam w zdecydowanej większości pochodzi z zaspamowanych forum itp. Po drugie, nic nie wiemy o jakości samej strony, zawartości, optymalizacji... Nie oczekuj konkretnej odpowiedzi bez dokładniejszych info...

I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

Staż raczej mają znacznie dłuższy, ja mam w sumie rok może nawet nie cały. Ale wiek obu witryn się nie wyświetla.

Optymalizacji? powiem tak, mają na stronie sklep internetowy, duże nasycenie słów, ładnie napisany kod, dużo kodu i linkują do siebie każdy element w postaci <a href="https://www.słowokluczowe.pl/plik..">, a ja <a href="/plik..">

Ja mam mało kodu, czysto, przejrzyście, nasycenie słów optymalnie.

Ale np. dla "słowo kluczowe" w indeksie u mnie coś się znajdzie, a u nich praktycznie nie.

EDIT: To jak namierzyć to przekierowanie?

penguins.jpg

zakrecony dobrze mówi. Ale wstukałem co nie co i nadal nie widzę aby wiele osób do nich linkowało, za to mają całą masę zapytań od whois itd.

Także Paco również dobrze mówi. Staż + treść * site.

penguins.jpg

Ok ok.. :)

Znam moce swoich linków i jak już napisałem, nie są to same spamy. Swoje dane podczas pozycjonowania opieram na "domenach odsyłających" i ich jakościach.

Każdy wie, że 2 linki na dwóch dobrych domenach są lepsze niż 100 lub więcej na jednej czy dwóch słabych.

Tak czy inaczej, zgadzam się, że bije mnie tutaj site i linkowanie wew. Ale tak się zastanawiam nad małym eksperymentem.

Żeby zbadać co jest mocniejsze? linkowanie na domenę czy linkowanie domeny do samej siebie :)

(w sensie, że mam www.słowo-kluczowe.pl i zacząłbym linkować z anchorem "słowo kluczowe", bo w sumie tego w tym przypadku jeszcze nie robiłem ponieważ to jest nazwa firmy, a skupiałem się tylko na tych, które sprowadzają ludzi do odpowiedniej treści na tej stronie)

penguins.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności