Skocz do zawartości

Zasady działania kopii Google

Mariusz Dalewski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zastanawiam się nad zasadami dzialania kopii google:

- czy jest jakis limit znakow ktore google przetrzymuje w kopii? Np na kopii strony battlefield1942.pl google nie złapalo całej strony.

- czemu czasami jak wyszukuje i google udostepnia mi opcje 'Kopia' to po kliknieciu mowi ze kopia nie mogła zostać odnaleziona ?

Mariusz Dalewski

MD Software

Programowanie systemów CMS

• 2 tygodnie później...

Ostatnio w google nie ma zadnej mojej strony w cache :)

ehh a juz sie ludzilem ze ktos dal jakas konstruktywna odpowiedz na zaobserwowany problem zeby moze ustalic jakies zasady dzialania takiego cache.

Mariusz Dalewski

MD Software

napisz co z podanym przykładem jest nie tak? wg mnie wygląda normalnie...

co do ilości znaków, cashowania stron, to - z tego co ja widzę - jak już google kopiuje to całość, przecież by nie wycinało ostatnich linijek kogu, wtedy by strony na tabelkach się rozlatywały :D

ilość kb? w pogaduszkach chyba jest temet na ten temat :P były linki do plików (pdf) i wadze 5MB...

wydaje mi się, że google może sporo zjeść, jeżeli stosunek kodu/treści będzie bardzo niewielki...

google często - nie wiem dlaczego - trzyma tytuły, opisy, adresy do stron których już nawet dwa lata (ostatnio co widziałem, pewnie starsze też trzyma) nie ma w necie, oczywiście kopii też nie ma...

co do aktualnych stron, to np. od kilku dni sporo stron nie miało kopii, teraz wróciło do normy... czego tak się dzieje? why@google.com :P

napisz co z podanym przykładem jest nie tak? wg mnie wygląda normalnie...

co do ilości znaków, cashowania stron, to - z tego co ja widzę - jak już google kopiuje to całość, przecież by nie wycinało ostatnich linijek kogu, wtedy by strony na tabelkach się rozlatywały :D

ilość kb? w pogaduszkach chyba jest temet na ten temat :P były linki do plików (pdf) i wadze 5MB...

wydaje mi się, że google może sporo zjeść, jeżeli stosunek kodu/treści będzie bardzo niewielki...

google często - nie wiem dlaczego - trzyma tytuły, opisy, adresy do stron których już nawet dwa lata (ostatnio co widziałem, pewnie starsze też trzyma) nie ma w necie, oczywiście kopii też nie ma...

co do aktualnych stron, to np. od kilku dni sporo stron nie miało kopii, teraz wróciło do normy... czego tak się dzieje? why@google.com :P

Zaobserwowalem ze cache googla nie lapalo calej strony i cielo ja w 3/4 kodu. Zmniejszylem ilosc newsow z 15 do 10 na stronie i stopke przenioslem do srodkowej kolumny zamiast colspan na koncu strony bo nie chcialo jej zlapac.

Ciekawe czym bylo spowodowane obciecie strony do X kb.

Mariusz Dalewski

MD Software

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności