Skocz do zawartości

Firmy nie ma w Google Maps

Togo

Rekomendowane odpowiedzi

A ja odnośnie tych ch... 'google maps' mam pytania z innej beczki.

1. czy nie macie wrażenia, że klienci wyszukując firmę troszkę ignorują wyniki z google maps? Na razie moją teorię potwierdziło kilkanaście osób, które szukając np. 'serwisu mp3 we Wrocławiu' przewijają mapy i sięgają do wyników sieciowych. No chyba, że zależy im żeby było blisko ich domu / pracy - tam gdzie liczy się adres. Poza tym znajomi mówili, że nie mają zaufania do tych wyników, bo - jak im się wydaje - wystarczy się tam zarejestrować, a firma może być mała / kiepska. No a wyniki sieciowe - te pierwsze miejsca to na pewno dobre firmy (o naiwności!:)

2. kolejna obserwacja z 'google maps' - gdy strona jest już top10 i wrzucamy też wpis do google maps to często jest tak, że jest albo tu albo tu - innymi słowy - nie ma szans, żeby wyświetlać się zarówno w google maps i w wyskokich wyniach zaraz poniżej.

Czy ktoś może potwierdzić lub obalić moje teorie? A może wyważam dawno otwarte drzwi i odkrywam powszechnie znany fakt. Jak to jest?

Maszyny czyszczące | Chemia profesjonalna

Jednocześnie polecamy włoskie myjki ciśnieniowe firmy Maer.

Ponadto sprzedajemy też wózki serwisowe. Zapraszamy:)

co do drugiego nie zgodze się - jeżeli fraza jest dobrze wypozycjonowana firma jest A na mapach, a oprócz tego jest pierwsza w normalnych wynikach. (znam przypadek że pod mapą jest strona główna oraz dwie podstrony tego samego serwisu TO 1-3)

Jedną stronę dodałam kiedyś do 'google maps', ale nie zajmowałam się nią i nie wyświetlała się. Była natomiast dość wysoko w wynikach sieciowych - ok.3 miejsca. Kiedy trochę się nią zajęłam najpierw skoczyła do 1 miejsca, a potem nagle wskoczyła do google maps - za to zniknęła z wyników sieciowych, choć ja o wpisie do google maps dawno zapomniałam. Dodam, że fraza była dość niszowa, i google maps wyświetlało generalnie tylko jeden wynik na stronie.

Bywają faktycznie sytuacje, że strona jest i w mapkach i np. w top5, ale ja rzadko na to natrafiam. No i nie wiem czemu tak jest.

Bywają faktycznie sytuacje, że strona jest i w mapkach i np. w top5, ale ja rzadko na to natrafiam. No i nie wiem czemu tak jest.

Przeanalizuj jeszcze raz, dokładnie, lokalne frazy z Twojej branży. Pod usługi/branża/miasto takich sytuacji- mapy/wyniki naturalne- jest sporo. Sprawdź linki które prowadzą do stron w TOP. Kwestia optymalizacji i pozycjonowania.

Jeśli sobie słabo radzisz, zamów przynajmniej optymalizację/pomoc a linkuj samodzielnie :rolleyes:

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

to tylko moje obserwacje i ciekawość, czy ktoś podziela to zdanie:)

a co do teorii nr1 - czyli ignorowanie wyników z mapek przez internautów - macie jakieś obserwacje na ten temat?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności