Skocz do zawartości

jakie domeny pod zaplecze

torad

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

chcę zacząć budować zaplecze i zastanawiam się jakie domeny wybrać dla poszczególnych stron aby nie narazić się na zbędne koszty

1. czy poszukać jakiejś wolnej 3-literówki w dowolnej domenie i tworzyć sub domeny dla poszczególnych stron?

2. czy zakładać np w az.pl com.pl lub regionalne w promocji i podjąć decyzje po roku co dalej .... ?

3. czy może wykorzystać jakieś darmowe domeny?

czekam na Wasze porady od osób które mają zaplecza i je utrzymują

pozdrawiam,

torad

1) każda domena będzie dobra bez względu na długość, ale stron na subdomenach nie polecam

2) według mnie nie warto tworzyć subdomen w należącej do kogoś domenie np. az.pl bo jak coś az.pl zmieni to co wtedy?

3) darmowe odpadają.

to jest moje zdanie Wy może macie inne.

Ja mam np. kupione około 600 domen .pl i 100 zagranicznych. Przynajmniej jest pewność, że wszystko tylko w moich rękach..

1. Nie upieraj się koniecznie przy 3-literówce...

2. Nie opłaca się stawiać czegokolwiek sensownego na subdomenie cudzej domeny - mimo wszystko lepiej zainwestować w regionalki...

3. Darmowe domeny i hosting z miejsca sobie odpuść... :)

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności