Skocz do zawartości

Pytania początkującego na temat katalogowania stron.

przemkoo101

Rekomendowane odpowiedzi

Wykonałem swoją pierwszą stronę i chciałem zabrać się za katalogowanie jej.Dodałem już do kilku ale w niektórych przypadkach odrzucili.Moje zapytania :

1.Czy unikalny opis może być skopiowany ze strony głównej mojej www? strona o tematyce masażu, firmowa.

2.Czy gdy jakis katalog wymaga linku zwrotnego czy korzystacie z takich? Czy to zaszkodzi w znaczącym stopniu pozycji mojej strony gdy będe brał te linki zwrotne? Niestety trafiam co chwile na takie katalogi i całe te moje katalogowanie idzie bardzo wolno bo albo chcą pieniedzy albo link zwrotny żebym wstawił u siebie.

Chcesz dowiedzieć się jak medytować? Zajrzyj na nasz wyjątkowy blog, gdzie dzielimy się darmową wiedzą :)

Czyli tak jak myślałem że niewarto dodawać tam wpisów.W takim razie biore się za pisanie tekstu i dziekuje wam za pomoc, chętnie zobacze co myślą jeszcze inne osoby o tym ;)

Chcesz dowiedzieć się jak medytować? Zajrzyj na nasz wyjątkowy blog, gdzie dzielimy się darmową wiedzą :)

Kukis .. jakto? w jakim sensie? Przecież wstawiając wpis w katalogu płatnym lub niewymagającym linkowania do nich my uzyskujemy tylko plusy.Nie wiem czy dobrze Ciebie zrozumiałem.

@Kukis ale pojechałeś z tą wypowiedzią, potrzebowałem chwilę zanim załapałem :)

@przemkoo101 nie opłaca się korzystać z katalogów które wymagają linka zwrotnego.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Przepraszam za te moje, jakże zawiłe, skrótowe i wymagające myślenia wypowiedzi. :)

Nikonem dobrze załapał. Przez każdy link wychodzący ze strony ulatuje pewna ilość mocy. Każdy link do strony powoduje, że moc strony w jakimś stopniu zwiększa się.

Ujmując to w liczbach. Załóżmy, że strona ma teraz wartość 195 punktów. Z katalogu stron wymagającego linka zwrotnego dostajesz link warty 5 pkt, jednakże link zwrotny na Twojej stronie, powoduje, że moc ogólna strony www zmniejsza się o 4%. W ostatecznym rozrachunku strona ma wartość 192 punktów.

Moje liczby są fikcyjne, nie mniej jednak oddają sens. Oczywiście zrobiłem to przy założeniach: 1. nie ma naturalnej ilości linków wychodzących, 2. linki przychodzące nie szkodzą, 3. link wychodzący ani przychodzący nie jest nofollow (chociaż jest teoria, że nofollow też coś daje), 4. link zostanie zaindeksowany. ;)

Czyli najlepiej tam nie linkowac no tak, szkoda że tak ciężko znaleść te darmowe katalogi no ale z czasem zrobie sobie taką całą liste darmowych wartościowych katalogow i tych płatnych.

Ktoś na forum kiedyś tak napisał o WPISACH WYRÓŻNIONYCH PŁATNYCH :)

wpisy takie sa wyroznione np w menu lub na stronie glownej kategorii a nie glebszej podstronie - latwiej sie tez indeksuja, wpis do ktorego jest link w menu napewno podlapie tez duzo wiecej mocy bo ludzie linkuja swoje wpisy, linkuja tez link do twojego wpisu...

tak wiec jezeli nie masz czym podlinkowac swoich wpisow to oplacaj drozsze wpisy. podlinkowanie to droga inwestycja ale efekty tez sa o niebo większe!

Ot cała prawda.....

Pozdrawiam serdecznie

Baza stron z wysokim  Page index Authority 41  i  Domain Authority 30
Serwis Ogłoszeń z danymi tele-adresowymi, ofertą oraz linkiem do strony!
Serdecznie Polecamy..Dodaj ogłoszenie już teraz! Nie Czekaj!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności