Skocz do zawartości

Unikatowa treść artykułu

Rekomendowane odpowiedzi

Sluchajcie, probuje budowac precle dla strony polskiej i w innych jezykach. Mam pare pytan w zwiazku z tym:

Zakladam iz tworze blog, dzieki ktoremu bede pozycjonowac strone-matke.

1. Jak wiemy tresc kazdego arta powinna byc unikatowa. Czy jesli dajmy na to przetlumacze polska wersja ara w google tlumaczu na inny jezyk, to google robots widza tego arta juz jako innego czy kojarza go z polska wersja? Bierzemy pod uwage, ze tlumaczenie jest praktycznie takie iz nie potrzebuje zmian po tlumaczu.

2. Jak czesto dodawac arty?

3. Na ile slow kluczowych pozycjonowac stronke?

4. Czy w kolejnych artach umieszczac te same slowa kluczowe? czy to bedzie nienaturalne?

5. Kiedy zaczac linkowac do strony matki jako anchor texty aby nie bylo to uznane za spam?

6. JAk wazne sa obrazki wmieszane w arty?

1.po przetłumaczeniu będzie traktowany jako unikalny

2.ile chcesz i jak chcesz

3.na ile chcesz na tyle pozycjonuj

4.jak każdy będzie unikalny to umieszczaj ale bez przesady

5.możesz od razu ale dobrzy by było jakby złapało jakiś BL

6.no podnosi w jakimś stopniu wartość

Co do pkt 5, niektóre zagraniczne platformy blogowe traktują 1 artykuł z linkiem jako spam ( na razie spotkałem 1) dlatego czasami warto dodać 1-2 artykuły bez linka, a później hulaj dusza, spokojnie 2-3 linki na 1,5K tekstu.

Czas indeksacji zależy od popularności platformy blogowej, blox indeksuje się prawie natychmiast, inne trochę wolniej, wiele zależy od podlinkowania strony

BLog mam na bloggerze.

Dokladnie tak robie arkaszka, na razie wstawiam ze 2 lub 3 arty bez zadnych linkow do strony matki. Tylko mam slowa kluczowe wytluszczone i robie linki wewnetrzne do artykulow pomiedzy soba. Chce dobrze zbudowac blog zanim zaczne linkowac do matki za pomoca anchor textow.

Nasunelo mi sie kolejne pytanie, byc moze a raczej na pewno bylo zadane. Jednak mam nadzieje, ze mimo wszystko ktos bardziej doswiadczony odpowie.

Jakie slowa kluczowe sa lepsze do pozycjonowania? Czy te, ktore wg adwordsa maja okolo 2000 miesiecznych wejsc czy te z 12k? (mowimy o niskiej konkurencji w obu przypadkach)

Jakie slowa kluczowe sa lepsze do pozycjonowania? Czy te, ktore wg adwordsa maja okolo 2000 miesiecznych wejsc czy te z 12k? (mowimy o niskiej konkurencji w obu przypadkach)

Wszystko zależy od wyznaczonych celów, czy ma być odwiedzalność, konwersja na sprzedaż/usługę ??

Miesięczne prognozy odwiedzin radzę sprawdzać z użyciem operatora [] czyli zastosować sprawdzanie dokładne.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Wszystko zależy od wyznaczonych celów, czy ma być odwiedzalność, konwersja na sprzedaż/usługę ??

Miesięczne prognozy odwiedzin radzę sprawdzać z użyciem operatora [] czyli zastosować sprawdzanie dokładne.

Zdecydowanie na sprzedaż. Gdzie to sprawdzanie z uzyciem operatora dokladne ustawić?

Powiedz mi jeszcze jaka jest roznica jak zaznacze z []?

Zdecydowanie na sprzedaż. Gdzie to sprawdzanie z uzyciem operatora dokladne ustawić?

Powiedz mi jeszcze jaka jest roznica jak zaznacze z []?

Google AdWords narzędzia

1. propozycji słow/fraz kluczowych

2. prognozy odwiedzalności

różnica przykładowa tutaj

https://seoinfo.edu.pl/magia-odwiedzin-czyl...ach-kluczowych/

Iluletnia domena jest przez was uwazana za dobrą na to aby zamiescic w niej link do waszej stronki? i jaki PR musialaby miec?

wiek w takim przypadku dla mnie jest dopiero na dalszej pozycji , PR też, ważniejsze dla mnie są takie parametry

a) tematyczność witryny

;) pozycja/miejsce/sposób umieszczenia linku

c) ilość linków wychodzących z tej strony

d) ilość/jakość BL tej witryny

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

W tym przypadku nie stosuje się takiego przelicznika, zresztą ciężko byłoby określić, komuś kto długo siedzi w SEO wystarczy rzut oka na witrynę, sprawdzenie BL i widać czy stronka jest wartościowa dla umieszczenia na niej linku pozycjonującego. Do "pomiaru" ilości BL jak i określenia DA czy PA masz trochę narzędzi - majesticseo czy seomoz ...

Teraz jeszcze mi powiedzcie jak to jest z edycja i zmianami w poprzednio napisanych postach.

Zalozmy, ze buduje blog i mam juz 5 wpisow unikatowych. Teraz zaczynam linkowac do stronki. Czy moge bez problemu edytowac poprzednie arty i zrobic to tez tam? Czy moge tez zmieniac bez problemu slowa kluczowe w poprzednio napisanych postach bo powiedzmy, ze poprzednio bylo zle dobrane?

Teraz z innej polki:

Pozycjonujemy domene z innego kraju, dajmy na to z Grecji gdzie uzywa sie innych liter. Pisze artykul w preclu z uzyciem greckich liter ale frazy w narzedziach pokazuja ilosc wyszukiwan tylko na slowach greckich pisanych łacinskimi literami. Czy moge bez problemu opublikowac takiego arta pisanego po grecku gdzie slowa kluczowe sa pisane lacinskimi literami?

Google AdWords narzędzia

1. propozycji słow/fraz kluczowych

2. prognozy odwiedzalności

Skorzystalem z rady. W prgnozach odwiedzalnosci frazy wyskoczyla z 2400 wyszukiwan ale gdy zastosowalem [] pojawilo sie tylko 28 wyszukiwac.

Oznacza to, ze nie ma sensu pozycjonowac na te fraze, dobrze rozumuje?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności