Skocz do zawartości

Warsztat samochodowy

k0l3c

Rekomendowane odpowiedzi

syf w <title>, poza tym chyba jest ten sam dla każdej podstrony

syf w stopce (jeśli ma to być strona firmowa)

strona główna jest taka sama jak postrona O nas. Tak ma być pewnie, ale brak 301 z /index.php

opisz grafiki alt="?" sensownie

keyword i description bez pomyślunku :)

czyli optymalizacja leży

a jeśli chodzi o wygląd, to kolejny raz upewniam się, że jestem w tym temacie daltonistą:) mi tam pasuje, jak chcę znaleźć co robi ten warsztat i gdzie i co i jak to znajdę.

SEO, SEO i SEO

Optymalizację i alty poprawię później. (pamiętam o nich ;P)

Syf w stopce? a jak powinna wyglądać?

Na 301 nie ma potrzeby, dobrze jest.

A wygląd to już wynik prac, dzięki poradom osób w tym temacie, wcześniej wyglądała strasznie.

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

Swl zostaje, do puki klient nie płaci, strona musi na siebie zarabiać.

Dzięki za info odnośnie 301, nie zastanawiałem się nad tym z tej strony, już robię przekierowania dla wszystkich swoich serwisów.

penguins.jpg

Faktycznie, strona wygląda lepiej niż dawniej:

p3.jpg

Ale dla mnie przynajmniej strona główna to masakra totalna.

Literówki, jednozdaniowe akapity jakości preclowej, sformułowania typu "popularnością darzą nas rejony"

i informacje bezużyteczne dla użytkownika ("chronione są pakietem ubezpieczeń", "zakres świadczonych usług sięga niemal całej Polski").

Poukrywane, niewidoczne linki w "Mechanik, lakiernik, blacharz?", "przybędzie nasza POMOC DROGOWA"

Menu moim zdaniem powinno być albo po lewej (choć nie polecam) albo pod logo z prawej, a nie u samej góry.

Może warto zrobić klikalne logo, przenoszące na stronę główną?

Mapka dojazdu na głównej?

Przy numerach telefonów mogłaby być informacja, do kogo dzwonimy.

Po co

logo2.jpg

drugi raz na stronie głównej, skoro jest w logo?

Itp. itd. :D

Pozdrawiam

To masakra, czy lepiej?

Literówek na głównej nie widzę, sformuowania? ok zgadzam się. Linki nie były wcześniej ukryte, ale że źle to wyglądało, postanowiłem zmienić ich kolor, mam je wywalić? za linkowanie wewnętrzne chyba G się nie denerwuje, albo jednak tak ;/

Menu straciło w sumie swój sens, tak na prawdę ta strona zmieściłaby się w max 3 podstronach, może nawet 2.

Drugie logo teraz ma swoją rolę, przyciąga uwagę, zarazem kieruje do nr. telefonów. Widać skutecznie.

Mapkę dałem tak aby była wygodna do eksploracji, a co do telefonów to w zasadzie nie mam kogo wpisać, jeden to biuro do szefa, a drugi to jego komórka. (tak zakładam)

Dzięki za uwagi. Sporo pomogliście, trochę zmieniłem, nadal nie jest idealnie, ale to wszystko co mogę dać właścicielowi tej firmy za darmo, inaczej zrobiłbym wszystko od początku po swojemu, a nie tak jak on chciał i teraz trzeba poprawiać. Ogólnie temat zamykam.

penguins.jpg

Mion, nie chodzi mi tutaj o seo tylko o przekaz jaki powinna dawać tego typu strona. Niby to warsztat samochodowy ale strona kompletnie nie informuje o tym, na pierwszy rzut oka wyłazi numer żeby zadzwonić po lawetę.

Chciałem tymi propozycjami uwidocznić mu czemu niekt nie dzwoni.

Gdybym ja szukał mechanika a jego strona wyskoczyła by mi na pierwszej pozycji to pewnie też bym nie skorzystał, za to jak tamte prze ze mnie przytoczone znalazły by się pod nim w wybikach wyszukiwania i bym na nie trafił to pewnie na pewno bym złapał za telefon.

Trzeba to dać komuś kto się na tym zna jak powinna wyglądać strona www w XXI wieku, po drugie zoptymalizować ją pod kątem SEO a telefon zacznie Ci się palić! Nie wymaga to dużego nakładu finansowego, myślę że jak dasz ogłoszenie w zleceniaprzeznet to ktoś Ci do za 500zł spokojnie zrobi, choć to i tak chyba dużo jak na taki serwis.

Optymalizacja tej strony pod kątem SEO chyba też w tych granicach.

Jak to wszystko połączysz to koszty zwrócą Ci się przy pierwszym telefonie który klient wykona do Ciebie jak znajdzie Cię w sieci i go nie odstraszysz!

Także do roboty bo szkoda czasu a konkurencja zabiera Ci klientów!

Teraz zobaczyłem i edytowałem jak już odpisałem:D

O wiele lepiej już wygląda, w sumie jak za darmo to nich się cieszy że tyle ma:D

Pozdrawiam

Swl zostaje, do puki klient nie płaci, strona musi na siebie zarabiać.

Eh, brak słów, a potem klienci dziwią się, że za stronę www (która przyniesie klientowi korzyści) trzeba zapłacić więcej niż za skrzynkę piwa :olaboga:

Wykonam profesjonalne projekty graficzne stron www

Mnie to zastanawia jedna kwestia, a mianowicie Twoje stwierdzenie - jak klient nie płaci, to swl zostaje. Ciekawe czy klient wie, że srasz do jego podwórka. Przepraszam, ale nie mogłem tego inaczej określić.

Jesli zajmujecie się projektowanie stron, to zmień fach bo ta strona jest fatalna.

Nie sądzisz, że kiedy ktoś Ci generuje zyski, powinieneś się odwdzięczyć? bo on nie i nie płaci, ale stronę obiecałem dobremu kumplowi (jego znajomemu), że mu zrobię i niech sobie stoi, ale ja też chcę coś z tego w takim razie mieć.

Więc nie sram na jego podwórku, strona, reklama, serwer, domena.. to wszystko dałem mu za darmo, więc to moje podwórko.

Co do zmiany fachu, nie ma mowy. Może i ta strona jest fatalna chociaż w sumie już jest lepiej, ale to nie znaczy, że nie powstaną lepsze. Na błędach człowiek się uczy.

penguins.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności