Skocz do zawartości

Najlepszy darmowy hosting

Rudolf50

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

postanowiłem założyć własną stronę/bloga

I mam pytanie gdzie było by najlepiej ?

Chciałbym aby jak na razie strona była darmowa i miała jak najlepszą pozycję w Google i nie tylko w Polsce ale na całym świecie.

Są jakieś takie darmowe hostingi ?

I jeśli bym założył domenę pl to pogorszyły by wyniki wyszukiwania w innych krajach ?

I jak to jest z domeną tk ?

Czy lepiej założyć bloga na blogspocie niż na jakimś darmowym hostingu ?

I jeszce jedno pytanie co do adresu, jeśli np chce założyc stronę długopis a jest ona zajęta to dopisać do niej 24( I właśnie czemu 24 jest wszędzie używane ?) ? Czy lepiej przez myślnik inne słowo kluczowe ?

Chciałbym aby jak na razie strona była darmowa i miała jak najlepszą pozycję w Google i nie tylko w Polsce ale na całym świecie.

Zapomniałeś o frytkach.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

jakbym chciał bez frytek to bym chyba powiedział poproszę bez frytek!!!

// nie mogłem się powstrzymać ;)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

z darmowych to chyba najlepsiejszy myblogster.net ale czy ogarniesz jak nie masz doświadczenia to nie wiem...

Czy lepiej na blogspocie to nie wiem. To jest produkt googlawki ale ja ostatnio musiałem przyłożyć parę linków żeby zaczął mim indeksować :/ A u żony łyka wszystko jak leci. Z kolei jakiś darmowy host +wordpress potrzebuje kilku godzin max żeby załapać. Wszystko zależy od wielu czynników. Generalnie to sprawa wygląda tak: podstawa to domena - masz domenę to przeniesiesz wszystko wszędzie i w miarę bezboleśnie.

Nie wiem po kij Ci być wypozycjonowanym na całym świecie? Nie styknie rodzime podwórko + ewentualnie jakieś angielskie czy jakie tam pasuje? Cały świat będzie ciężko ogarnąć ;)

Domenę tk sobie daruj. Możesz łyknąć .com.

Co do 24 to co Ci łatwiej zapamiętać warszawa24.xx czy wydarzenia-warszawa.xx? Chyba widać, że te 24 od doby łatwiej zapada w pamięć.

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

Hosting nic do pozycji w Google nie, ale strony na darmowym hostingu nikt poważnie nie potraktuje.

Jak pozycjonujesz 1 domenę i potem działasz na drugiej to tracisz pozycje, bo lini prowadzą do tej starej, ale wystarczy przekierowanie 301 na nową i gitara.

Kilka lat temu popularne było lua.pl, ugu.pl, cba.pl

Z tym całym światem to chodziło mi głównie o to aby chociaż wyszukiwarki wyszukiwały ją gdy się wpisze adres( no przynajmniej Europa i Ameryka)

Czyli domena nie ma nic do wyszukiwania ?

Np. przy wyszukiwaniu z USA nie ma różnicy czy strona jest com czy nawet cba.pl ?

Co do blogspota jest to chyba Googlowskie to myślałem że będzie miało mocniejszą pozycje

Zawsze ciekawiło mnie czemu dodawane jest 24 a to jak rozumiem od doby to lepiej sie sprawuję od np 12?

A i co jest nie tak z domenami tk ?

No po adresie to Cię w bingu, google, yahoo, yandexie i czym tam jeszcze wszędzie wyszukają. Chyba, że bana załapiesz.

Nie licz na mocniejszą pozycje bo coś jest od googlawy. Wszystko zależy od zawartości i linków, które do strony prowadzą.

a 12 od czego byś wziął? Od pół doby? Może za jakiś czas trend się przyjmie. Póki co 24 czyli non stop on-line.

Mam we wsi jedną pizzerię. Działa więcej niż 10 lat. Obowiązkowo w telefonie w kontaktach u połowy mieszkańców chyba. I oni se stronkę na tk posadzili :/ Jeszcze jej nie widziałem bo non stop im coś się wali właśnie przez domenę. Zmieniali już ze 2 razy i to samo ciągle. Nie dopytuj tylko bierz pl albo com

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

Obecnie nie ma sensu pchać się na darmowy hosting. Weź jakiś sprawdzony shared hosting u polskiego dostawcy (chcesz rekomendację? - puść PW) i tam stawiaj strony. Zalety?

- pomoc w j. polskim

- stabilność,

a to najważniejsze.

Jeśli koniecznie darmowy to np. www.000webhost.com

Cenisz piękno? dołącz do forum Moje Focie

piateczka_pl i niby czemu jak ma swoja domenę?

Rudolf50 Poszukaj na forum, użytkownik skrypty.pro podał w jakimś temacie spis 80 darmowych hostingów, jak masz domenę swoja ( zawsze można serwis w parę minut przenieść na inny host) to nie widzę przeszkody zęby jakaś mala wizytówka stalą na jakimś darmowym hostingu bez reklam.

Lub zainwestuj 10-50 zl i będziesz mieć bardziej pro suport lub jeszcze dodatkowe usługi.

Z tańszych hostów na pewno warte uwagi hostinghouse.pl, Jupe.pl, Hekko.pl, hsms.pl, proserwer.pl, altblue.pl i jeszcze setka innych

a co tu precyzować kopił sobie domenę piateczka.com dnsy pzrekierowal na darmowy host, jeśli ma jakieś problemu w ciągu 1-2 h ( obecnie na odświeżenie DNS i 15 min wystarczę w większości przypadkow) ma już swoja stronę na innym hostingu. Wiec jeśli domena jest jego własności to host można zmieniać szybko i bezboleśnie. Tak jak napisałem wyżej stronę wizytówkę można śmiało stawić na stabilnie działającym darmowym hostingu bez reklam jeśli parametry konta jest wystarczające, w większości przypadków TAK.

Mam własną domenę,

to jaki darmowy hosting jest najlepszy ?

Tu jest ta LISTA 83 hostingów

EDIT: Założyłem na 000webhost.com

i teraz po wejściu na moją stronę jest tylko reklama home.pl i taki komunikat:

"Obsługę techniczną domeny zapewnia home.pl - największy w Polsce

rejestrator domen i dostawca profesjonalnych rozwiązań hostingowych."

Oznacza to że trwa przenoszenie na 000webhost.com ?

• 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności