Skocz do zawartości

Podstrona nie chce wejść do indeksu google

Marcinus

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu systematycznie dodaje strony serwisu do googla.

Schemat zawsze stosowałem ten sam, czyli:

1.Zmieniam sitemapę.

2.Ładuję ją na nowo do webmastera.

3.Powiadamiam webmastera o nowej podstronie (specjalny formularz do zgłaszania).

4.Pinguję z ping-o-matica lub pingfarmu (raz wystarczyło dotychczas).

I zawsze to działało, ale od kilku dni coś się zacięło na google. Dodam, że nie spamuje ani nie robię nic z tych rzeczy, stare strony są normalnie w indeksie, tylko z 1 się teraz męczę (strona jest w porządku na 100%).

Czy radzicie mi podjąć jakieś inne działania na indeksowanie czy to wina efektu "nowego roku" w googlu?

Efekt nowego roku? Rozwiń temat, to bardzo ciekawe. A samym pingowaniem nie zawsze zyskasz efekt. Dodaj kilka linków w jakiś katalogach, najlepiej w takich które pozwalają na dodanie podstrony lub umieszczenie linka w treści.

ja bym też na linki postawił. Choćby z jakiegoś bloga śmieciowego. Pingowałem jedną stronę i nic. A dziś dałem dwa linki do zwykłego wpisu i poszło niemal od ręki.

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

Efekt nowego roku - w starym roku po jednym pingowaniu strony prawie od razu wchodziły do indeksu, w a tym lipa (pewnie bo dawniej było zawsze lepiej:)

I stąd nazwałem to efektem nowego roku na tym wyodrębnionym przypadku. Stronę już podlinkowałem, więc chyba poszukam katalogu.

Okazało się, że nie mam przekierowania 301, zrobiłem taki plik htaccess:

RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.(.+)$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ https://%1/$1 [R=301,L]
RewriteRule ^/?([a-zA-Z0-9\-\_]*)$ index.php?str=$1 [NC,L]
ErrorDocument 404 https://nazwa_strony/404.shtml

- wstawiłem nową mapę.xml,

-zrobiłem na Webmasterze konto dla domeny bez www,

ale domena z www pozostała w site:nazwa_strony i w dodatku pokazuje inną liczbę stron niż powinna i to strony nieistniejące,

ponadto przyjazne adresy nie działają w jednym przypadku a plik 404 też nie pokazuje się.

Jaki zrobiłem błąd w htaccess?

Chcę przekierować wszystkie wyszukania lub linki z www na bez www, w obu przyjazne adresy oraz pokazywanie strony 404.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności