Skocz do zawartości

Pierd.... SpamTropiciel

sting2005

Rekomendowane odpowiedzi

Mario - polecam Ci wizytę u prawnika i powiedz mu, że chcesz opublikować listę cudzych serwisów na liście "spamów" albo "łamiących wytyczne google" po wizycie opisz co Ci poradził prawnik. Mam w rodzinie kilku prawników i dodatkowo opiekuje sie stroną jednej kancelarii prawnej i z wszystkimi rozmawiałem o tej sprawie i żaden z nich nie powiedział mi "spokojnie możesz publikować nic Ci nie zrobią" - polskie prawo jest pokomplikowane maksymalnie i tak jak napisałem wszystko zależy od prawnika i jego umiejętności

PS

Googlarke też można "zahaczyć" na drodze prawnej ale obawiam się, że nawet jakby wszyscy z forum zrzuciliby kasę na papugi to jeszcze dużo by brakło .

IMHO Google można "utemperować" na drodze innej - politycznej wykorzystując eurokomunę i poszczególne rządy ale p osłowie maja to gdzieś a i społeczna "szkodliwość" monopolu jest niska ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Mario - polecam Ci wizytę u prawnika i powiedz mu, że chcesz opublikować listę cudzych serwisów na liście "spamów" albo "łamiących wytyczne google"

Czy ta publikacja ma być zgodna z prawdą ? Znaczy, że faktycznie "łamią zasady" i że są spamem ?

Nie wyobrażam sobie, żeby ktoś piszący prawdę miał ponieść jakąkolwiek szkodę.

Zresztą sprawa by była bardzo ciekawa w sądzie. Gość napisał prawdę, wyjawił oszustwo i ma ponieść karę. Super, normalnie super.

Nie ma co owijać w bawełnę : robiąc zaplecza OSZUKUJESZ (oszukuję, my oszukujemy itd) Google. Czy ktoś wyjawiający oszustwo ma ponieść k

karę ?

wszystko zależy od prawnika i jego umiejętności

Jesteś w potwornym błędzie - PRAWNIK NIGDY NIE TRACI - bez względu na wyrok ZAWSZE ZARABIA. Powie Ci co chcesz usłyszeć, tylko zrobi to w odpowiedni sposób, żebyś nie miał pretensji w razie przegranej.

Zaproponuj temu swojemu, super prawnikowi, żeby Ci poprowadził sprawę za darmo i że wynagrodzenie dostanie po wygranej ....

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Nikogo nie oszukuje, to są moje strony a co z nimi robi jakiś durny bot ( ktory notabene za duzo by nie ogarnąl gdyby nie reczne interwencje ) to nie moja sprawa. Dlaczego to ja tworzac swoją strone musze dopisywac kod ktory nie pozwala na indeksacje mojej strony powinno być raczej na odwrót.

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

Ja widzę, że niektórzy biorą wszystko co w swoim regulaminie napisze Google za obowiązujące prawo, dodatkowo stojące ponad prawodastwem krajowym. Może kiedyś tak będzie, ale to za lat naście. Tworząc strony internetowe zaplecza nikogo nie oszukujemy, oszukać można człowieka, a nie robota z prawnego punktu widzenia. Każda firma może tworzyć sobie jakie chce regulaminy, ale nigdy te regulaminy nie staną ponad prawem, choć nieraz próbuje nam się wmówić, że jest inaczej (każdy chyba próbował oddać kiedyś buty/ubranie do reklamacji). Firma może sobie w regulaminie nie życzyć pewnych stron w swoim indeksie i ich pracownicy mogą je usunąć. Natomiast osoba postronna zgłaszająca czyjeś strony działa na szkodę właściciela stron pozbawiając go zarobku, w imię czego ja się pytam? Właściciel nie łamie prawa, nie czyni niczego niemoralnego, nie szkodzi nikomu. Zgłaszający nie jest pracownikiem Google, więc g***o go to powinno obchodzić co publikujemy na własnych stronach.

02-468x90.gif

...

Natomiast osoba postronna zgłaszająca czyjeś strony działa na szkodę właściciela stron pozbawiając go zarobku, w imię czego ja się pytam? Właściciel nie łamie prawa, nie czyni niczego niemoralnego, nie szkodzi nikomu. Zgłaszający nie jest pracownikiem Google, więc g***o go to powinno obchodzić co publikujemy na własnych stronach.

To może pozwać Googla za tę stronę: https://www.google.com/webmasters/tools/spamreportform?hl=pl ;)

I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

Po Waszych postach zaczynam sobie wyobrażać jak nieraz czuje się Dido ;)

Żeby było jasne podpier....akaczy trzeba bić ich bronią, albo też po zębach, ale sądownie to raczej żart....

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Zresztą sprawa by była bardzo ciekawa w sądzie. Gość napisał prawdę, wyjawił oszustwo i ma ponieść karę. Super, normalnie super.

Nie ma co owijać w bawełnę : robiąc zaplecza OSZUKUJESZ (oszukuję, my oszukujemy itd) Google. Czy ktoś wyjawiający oszustwo ma ponieść k

karę ?

Jesteś w potwornym błędzie - PRAWNIK NIGDY NIE TRACI - bez względu na wyrok ZAWSZE ZARABIA. Powie Ci co chcesz usłyszeć, tylko zrobi to w odpowiedni sposób, żebyś nie miał pretensji w razie przegranej.

Zaproponuj temu swojemu, super prawnikowi, żeby Ci poprowadził sprawę za darmo i że wynagrodzenie dostanie po wygranej ....

M

1. obawiam się, że nie masz bladego pojęcia w temacie myląc pewne sprawy , mieszając kwestie regulaminu prywatnej firmy z posądzaniem kogoś o łamanie prawa, działania nieetyczne, działanie na czyjąś szkodę i mieszając w to kwestie subiektywnego osądu - więcej mi się nie chce tłumaczyć bo nie płacą mi za to

2. co do prawników to zawód jak każdy inny i należy się adekwatne wynagrodzenie - znowu mieszasz dwie różne sprawy : ja piszę o prawnych aspektach sprawy Ty mi o wynagrodzeniu dla prawnika - to jest argumentacja z czapy. A jak chcesz prawników z pensją od wygranej sprawy to jest już takich coraz więcej także też tutaj sprzedajesz jakieś "urban legends"

Tak jak napisałem idź do prawnika zapłać mu za ocene prawną (jeżeli nie masz znajomy lub kogoś w rodzinie) wysłuchaj co prawnik ma do powiedzenia zapisz sobie , potem wróć i mozemy pogadać.

W przeciwnym wypadku nasza rozmowa bedzie przypominała rozmowę z niewidomym o kolorach.

Żeby było jasne podpier....akaczy trzeba bić ich bronią, albo też po zębach, ale sądownie to raczej żart....

M

dodatkowo zapytaj się prawnika czy cos takiego co napisałeś też może skutkować przykrymi dla Ciebie konsekwencjami ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

mieszając kwestie regulaminu prywatnej firmy z posądzaniem kogoś o łamanie prawa

Mam tylko jedno pytanie do Ciebie Beerbancie : łamiesz regulamin tej prywatnej firmy czy nie łamiesz ? Oszukujesz jej algorytmy, czy nie ?

Tak tylko chciałbym wiedzieć, czy potrafisz to osądzić :)

M

Jak w regulaminie Tesco pisze, że nie wolno wchodzić z innymi zakupami to mam to w du**e i włażę z czym chcę. Jestem oszustem? Potrafisz to osądzić, bo ja nie mam z tym problemu.

ps. Sorry, że się wtrącam w temat.

nie każdy kto ma pisaka jest Dostojewskim,

nie każdy kto ma siusiaka jest Casanovą

i nie każdy kto ma rumaka - pozycjonerem...

To może pozwać Googla za tę stronę: https://www.google.com/webmasters/tools/spamreportform?hl=pl :)

A widzisz, bo Google to sprytna firma, po wielu doświadczeniach z procesami przeciwko sobie zaczęłą działać na zasadzie, co złego to podwykonawcy (tutaj internauci), a nie my (vide ostatni przypadek kradzieży bazy danych teleadresowych w jednym z państw afrykańskich). Po co sami mają ścigać "spamerów", skoro najlepiej dać narzędzie, a ludzie sami na swoją konkurencję zaczną donosić, szczególnie w Polsce się to doskonale sprawdza, bo przecież jak sam nie potrafię, to muszę zaszkodzić drugiemu, któremu się udało. Nie wierzcie w bezinteresowność osób, które zgłaszają hurtowo zaplecza, one zawsze mają cel, najczęściej są to osoby, którym wydaje się, że znają się na pozycjonowaniu, ale niestety w praniu potem wychodzi inaczej, nie ma wyników, nie ma klientów, więc trzeba dokopać tym, którym się udało. Będzie już ponad sześć lat jak siedzę w tej branży i jeszcze ani razu nie spotkałem społecznika, który by ot tak zgłaszał spam hurtowo. A jak przyjdzie co do czego, to Google tylko udostępniło narzędzie, nikt nikogo nie zmuszał, żeby te raporty wysyłać.

02-468x90.gif

Jak w regulaminie Tesco pisze, że nie wolno wchodzić z innymi zakupami to mam to w du**e

a jak piszą, żebyś nie kradł, to też masz to w d... ? Czy stosujesz się grzecznie ?

M

mieszając kwestie regulaminu prywatnej firmy z posądzaniem kogoś o łamanie prawa

Mam tylko jedno pytanie do Ciebie Beerbancie : łamiesz regulamin tej prywatnej firmy czy nie łamiesz ? Oszukujesz jej algorytmy, czy nie ?

Tak tylko chciałbym wiedzieć, czy potrafisz to osądzić :)

M

odpowiem Ci abyś w końcu zrozumiał o co chodzi

1. nie łamię żadnego regulaminu wyszukiwarki (bo takowego w sensie prawnym brak , są tylko wytyczne oraz regulaminy poszczególnych innych usług)

2. nie łamię żadnego prawa obowiązującego na terenie RP w kwestiach internetowych oraz pobocznych

3. nie oszukuję żadnych algorytmów - wykorzystuję je dla własnych celów (zbieżnych zresztą z celami wyszukiwarki której zadaniem jest niby dostarczanie najtrafniejszych wyników dla zapytań)

Sorry ale nadal nie rozumiesz podstawowej kwestii i nie odróżniasz działania na czyjąś szkodę (tego kogoś kto nie łamie prawa a jest domyślnie przedstawiany jako przestępca)

Jeżeli zrozumiesz to, że jeżeli w stosunku do Google po wykluczeniu jakiejś strony z wyników wyszukiwań są marne szanse na drodze prawnej to w stosunku do osoby która przedstawi listę moich serwisów w negatywnym świetle taka możliwość już istnieje i to ze znacznym prawdopodobieństwem wygrania sprawy.

Jak zrozumiesz tę różnicę to możemy pogadać.

Edyta -

napisałem oczywiście w swoim imieniu, inni mnie nie obchodzą i aby było jasne nigdy nie oszukałem jakiejkolwiek wyszukiwarki czy algorytmu wyszukującego przedstawiając inne treści niż te które moim zdaniem były adekwatne dla zapytania ani też nigdy nie ukryłem jakiejkolwiek treści niezgodnej z zawartością moich serwisów.

Także sam widzisz gdyby ktoś przedstawił mnie w świetle oszusta czy łamiącego prawo lub "spamera" to myślę, że napiłbym się dobrego trunku na jego koszt....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności