Skocz do zawartości

Reklama wyświetla się mimo wykluczonej lokalizacji

piotr_as

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Dziwna sprawa. Mam kampanię, która skierowana jest na kilka województw określonych w lokalizacjach docelowych. Jednocześnie jako wykluczone lokalizacje podane są największa miasta z tych województw, m.in. Gdańsk, Bydgoszcz, Toruń. Chodziło mi bowiem o to, aby dotrzeć z reklamą do mieszkańców mniejszych miejscowości w tych województwach.

Zdziwiłem się jednak bardzo, bowiem okazuje się, że wykluczanie nie działa. Dla testów ustawiłem sobie w Google lokalizację Bydgoszcz, wpisałem słowo kluczowe i reklama się wyświetla. Dlaczego tak się dzieje?

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Pozdrawiam.

Problem możliwe, że jest w adresach ip, które bardzo często pochodzą z głównych miast i Twoja strategia może wziąć przez to w łeb.

Masz teraz możliwość zaawansowaną wykluczeń, którą możesz wypróbować.

https://www.semology.pl/2011/06/metoda-wykl...ch-lokalizacji/

Co do samych lokalizacji to bardzo często nie działały jak trzeba dla mniejszych miejscowości.

Witam.

Dziwna sprawa. Mam kampanię, która skierowana jest na kilka województw określonych w lokalizacjach docelowych. Jednocześnie jako wykluczone lokalizacje podane są największa miasta z tych województw, m.in. Gdańsk, Bydgoszcz, Toruń. Chodziło mi bowiem o to, aby dotrzeć z reklamą do mieszkańców mniejszych miejscowości w tych województwach.

Jest to fizycznie nie wykonalne by miec 100% filtracje wioska/miasto. To powinni napisac ale google to szczwany lis :) Wiecej "lewych" klikow tym wiecej zarobia. Moze gdzies w regulaminie ostrzegaja.

Zostaw to (ale badz pewnien ze moze odfiltrowac "wiesniakow" pomimo tego ze szukaja naprawde ze wsi - tj zaliczy ich do klikajacych z "miasta" i zablokuje - tj falszywy pozytyw).

Dodaj te miasta do listy wyrazow wykluczajacych i uwaga tu tez google to szczwany lis - musisz dodac: torun, toruń, toruniu, torunski, toruniem itd bo samo toruń zablokuje tylko i wyłącznie toruń (ń!) male/duze znaki juz nie musisz kombinowac ale odmiany i ogonki TAK.

Dokladnie analizuj kampanie - zobacz moje ostatnie posty to sie dowiesz gdzie szukac "real clicks" na jakie haslo reklame wywalilo, wlosy na jajach staja co ludzie wpisuja i co sie lapie na reklame przy zle ustawionej kampanii.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności