Skocz do zawartości

IPB bez licencji

freakyphobos

Rekomendowane odpowiedzi

Piszę ci drogi krętaczu (bo jak cię nazwać jak chcesz okradać kogoś na 175$), że możesz sobie dziecko zainstalować mybb i postawić te swoje forum warezowe, komputerowe, gsm czy słit brokacik. Ale rób co chcesz i korzystaj z kogoś pracy za darmo - bo to takie polskie, po co płacić jak moża sobie "zabrać" :)

Piszę ci drogi krętaczu (bo jak cię nazwać jak chcesz okradać kogoś na 175$), że możesz sobie dziecko zainstalować mybb i postawić te swoje forum warezowe, komputerowe, gsm czy słit brokacik. Ale rób co chcesz i korzystaj z kogoś pracy za darmo - bo to takie polskie, po co płacić jak moża sobie "zabrać" :)

Do kogo skierowany jest ten post?

Zagraj w gry przeglądarkowe.

Tylko u nas zagrasz w gry przez www.

Ja wiem dla ciebie lepsze jest phpby przemo - gratulacje...
Nic takiego nie napisałem :P
pokaż mi coś lepszego i darmowego i z takim wsparciem (nieoficjalnymi supportami polskimi) ? czekam niecierpliwie podwieku
phpBB3. Małe porównanie pisane przez mojego znajomego -> https://wojtekp.mydevil.net/mybb-vs-phpbb3/index.html

Powiem Ci tyle że smutny jesteś, jak ktoś się nie zgadza z Twoją opinią to od razu atakujesz :brawa:

Webmastering, kodowanie & programowanie

Więcej informacji na moim profilu

Zapraszam na PW

Może do Ciebie?

A jeżeli pisał do mnie to współczuje głupoty :P Bo jak nazwać dzieciaka który pisze mi że chce używać IPB bez licencji - gdzie w ogóle coś takiego napisałem? Po prostu jest zwykłym idiotą który nie potrafi przeczytać całego tematu i wyprowadzić właściwych wniosków.

Zadałem pytanie co za to grozi bo widzę wiele for które działają bez licencji i mimo to funkcjonują, a typek z 14stoma postami wylatuje od dzieciaków i wyzywa od krętaczy - to pytanie to Ciebie 'dzieciaku', Gdzie napisałem że chce używać IPB bez licencji? Ogólnie, gdzie napisałem że stawiam forum?

Po prostu słaba próba dowartościowania się, dorośnij.

Mhm, pytasz tak sobie, co Ci grozi za używanie softu bez licencji? (pewnie z kumplem z gimnazjalnej ławki wpadliście na świetny pomysł stworzenia super forum ale nie macie kieszonkowego w skarbonce aż 600zł).

Używaj sobie nielegalnego softu używaj, długo się nim nie pocieszysz.

Co grozi za używanie ipb nielegalnie?

- wywalenie z hosta

- jak będą chcieli to nawet rozprawa, odszkodowania i publiczne zlinczowanie :D

Słuchaj, jedynym dzieciakiem który jest tutaj to ty, tak pytam bo ciekawi mnie co grozi takim typkom. Nie miałem zamiaru otwierać żadnego forum a tym bardziej IPB. Współczuje smutnego zycia realnego że tak bardzo próbujesz dowartościować się na forum PiO.

Od gimnazjalistów to możesz sobie kolegów wyzywać, ja Twoim kolegom nie jestem i nie będę (za niski poziom swoim szczeniackim zachowaniem prezentujesz). Twój nick powinien brzmieć nie 'noupe' lecz 'nuupe' - adekwatne do Twojego poziomu.

Już pierwszym postem pokazałeś że jesteś zwykłym trollem który tylko to potrafi - chociaż i to słabo Ci wychodzi. Idź poczytaj forum, może się czegoś innego nauczysz, trzymam kciuki.

Tyle na Twój temat, kocham ludzi którzy próbują podbić ego w necie bo w realu życie im nie pozwala - tak o Tobie mowa nopue :D

Przyznam się szczerze, że nie widzę sensu tego tematu i dyskusja prowadzona na nim nic wartościowego w większości nie wnosi.

Jeżeli coś ma licencje to trzeba za to zapłacić a jak się nie płaci to trzeba się liczyć z ewentualnymi konsekwencjami.

Kradzież dóbr intelektualnych często ciężej wykryć niż kradzież dóbr materialnych, dlatego wiele osób miało lub ma do czynienia z nielegalnym oprogramowaniem ( nie wnikając w szczegóły czy to moralnie złe czy dobre etc.).

W przypadku tzw. 'piractwa' filmów, muzyki jest wiele dyskusji odnośnie realnych cen tych produktów tak moim zdaniem odnośnie oprogramowania sprawa jest jasna - jeżeli Windows jest za drogi przesiadam się na Linuxa (inny soft, interface ale darmowy), jeżeli nie stać mnie na wykupienie licencji jakiegoś CMS wybieram inny - bo jeśli mnie na niego nie stać to oznacza, że projekt nie jest na tyle dochodowy bym inwestował w coś takiego.

Często więcej pracy i efektu da zmiana sposobu myślenia oraz staranność wykonania niż kombinowanie.

#freakyphobos jeżeli interesuje Cię co grozi za używanie oprogramowania bez licencji to zapraszam do dokumentacji lub konsultacji prawnej - kodeksy, prawnik, fora prawne. Może być także wiele for, serwisów opartych na takich skryptach ale w momencie wykrycia będą wyciągnięte (zablokowanie, konsekwencje prawne) a dodatkowym aspektem jest echo i opinia w sieci która szybko by się rozeszła jakby duże np. forum okazało się 'pirackie'.

Nie mi oceniać ale moja subiektywna opinia jest taka, że jeśli powodem założenia tego tematu były pytania "dlaczego", "jakie konsekwencje" to na to pierwsze można sobie z czystym sumieniem odpowiedzieć samemu, a drugie zadać na jakimś forum prawnym lub poszukać w kodeksie :)

multikonto

Moze wracajac do tematu.

Nic tak naprawde nie grozi. Z zadnego hosta sie nie wyleci itp. Hosting ktos kupuje i placi za usluge. Jak lamie w jakikolwiek sposob prawo to hostigodawca nie ma obowiazaku reagowac tylko moze udzielic dane wlasciclea hostingu wlasciwym wladza jak bedzie zawiadomienie o popelnieniu przestepstwa / sprawa w sadzie. Ew. jak jest to ewidentne naruszenie np. strona pedofilska to moze zablokowac. W innym wypadku hostingodawca nie ebdzie sie bawil w ustalanie kto ma racje i czy ktos ma jakies licencje czy nie - tak to ktos moglby nawymyslac ze ktos mu ukradl licencje na jakies skrypty i by zamknal konkurencje. Poza tym jakby od tak sobie hostingodawca wylaczyl strone to by musial komus zwrocic kase za hosting.

IPB to bodajze amerykanskie oprogramowanie, wiec na pewno nikogo nie beda scigac w Polsce, bo nawet by nie wiedzieli gdze co i jak skarzyc. Poza tym pozniej by musieli sie w sadzie stawic i wyjasniac.

Kolejna kwestia jest taka, ze nikt nie wie jakie jest prawo w danym panstwie i czy w ogole cos takiego jest scigane. Dla nich Polska jest tak egzotyczna jak dla nas Kenia. Ja bym nikogo w Kenii nie sciagal za lamanie praw autorskich, bo nawet nie wiaodmo czy takowe tam istnieja ;)

Reasumujac w praktyce nic sie nie stanie.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności