Skocz do zawartości

Facebook a google

MichaelDicson

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam kolejne pytanie otóż jak wiadomo na Facebooku mozna promować własne serwisy i strony www oraz blogi.

Moje pytanie brzmi czy dodawanie treści ze strony na facebooka przez specjalne aplikacje typu RSS Grafiti ma jakąs wpływ na pozycję strony w google.

Czy istnieje możliwość dostania filtra lub spadku strony w wynikach google przez dodawanie treści do facebooka przez ta aplikację?

Witam mam kolejne pytanie otóż jak wiadomo na Facebooku mozna promować własne serwisy i strony www oraz blogi.

Moje pytanie brzmi czy dodawanie treści ze strony na facebooka przez specjalne aplikacje typu RSS Grafiti ma jakąs wpływ na pozycję strony w google.

Czy istnieje możliwość dostania filtra lub spadku strony w wynikach google przez dodawanie treści do facebooka przez ta aplikację?

Odpowie ktos na te pytanie? Bo mnie to bardzo ciekawi.

Myślę, że jeśli będziesz linkowałz FB'owego walla fanpage'a tylko skrótami do publikacji na stronie za pomocą RSS Graffiti, to powinno być wszystko OK. Strony internetowe, które posiadają swojego fanpage'a oraz inne elementy nietypowe dla spamów (polityka prywatności, kontakt) są bardziej naturalne, dlatego, myślę, że warto bawić się w takie sprawy. W publikowanie całych treści na odkrytym wallu bym się raczej nie bawił.

Myślę, że jeśli będziesz linkowałz FB'owego walla fanpage'a tylko skrótami do publikacji na stronie za pomocą RSS Graffiti, to powinno być wszystko OK. Strony internetowe, które posiadają swojego fanpage'a oraz inne elementy nietypowe dla spamów (polityka prywatności, kontakt) są bardziej naturalne, dlatego, myślę, że warto bawić się w takie sprawy. W publikowanie całych treści na odkrytym wallu bym się raczej nie bawił.

ja publikuje treści za pomocą RSS Graffiti aplikacji do facebooka gdy dodaje wpis to on automatycznie jest na funpage'u na facebooku i do niego jest podany link na moją stronę gdzie jest cały artykuł. Nie wiem bo być moze strona mi poleciała właśnie przez takie czynności na facebooku.

Warto na pewno publikować wypisy ze stron, z newsów na tablicy to nie zaszkodzi, a raczej pomoże. Głównie może pomóc jeśli masz sporą liczbę fanów, a także ci nowi mogą zostać przyciągnięci przez ciągle aktualizowaną treść. Fejsa google nie widzi jako duplicate content, gdyż publikacje na nim są w pełni naturalne, a linki masz tam i tak nofollow. Więc nie obawiaj się tego, sam korzystam z tej funkcji od ponad roku i nie ma reakcji ze strony google.

Zapraszam także na mojego bloga Jacek Jagusiak. Oferuje także usługę odwirusowania stron www jak i serwerów.

Warto na pewno publikować wypisy ze stron, z newsów na tablicy to nie zaszkodzi, a raczej pomoże. Głównie może pomóc jeśli masz sporą liczbę fanów, a także ci nowi mogą zostać przyciągnięci przez ciągle aktualizowaną treść. Fejsa google nie widzi jako duplicate content, gdyż publikacje na nim są w pełni naturalne, a linki masz tam i tak nofollow. Więc nie obawiaj się tego, sam korzystam z tej funkcji od ponad roku i nie ma reakcji ze strony google.

No ja mam nadzieję ze to nie przez RSS Grafiti bo mam zamiar to wprowadzić na inne fun pagei do innych swoich stron więc i temu zapytałem o ten dodatek do fb

To dlaczego po zalogowaniu do Narzędzi Webmastera i pobraniu linków do mojej witryny mam na liście linki do mojej strony umieszczone na jakiejś innej tablicy?

RSS Graffiti jest bardzo fajnym narzędziem.... I jak dla mnie warto korzystać z tej możliwości automatycznej publikacji na FB. Co prawda są to linki nofollow lub z jakimś przekierowaniem ale i tak wg mnie G jakoś je zlicza...Mają one w niewielkim stopniu wpływ na strone...

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

Warto nie tylko dlatego, żeby tam jakąs moc z linka przeszła. Zastanówcie się jak wyglądają porządne strony? Mają swoje fanepejdż na FB, konta na Twitterze, politykę prywatność, formularz kontaktowy, komentarze, itd., itp. Google też zwraca uwagę na takie rzeczy i premiuję to w nieco innych kategoriach, dlatego zawsze warto upodobnić się nawet średnią jakościowo stroną, do tego, co zwykle reprezentują strony porządne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności