Skocz do zawartości

Co zrobić?

Margo546

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Śledzę to forum od jakiegoś czasu i powoli zdobywam wiedzę. Proszę was o poradę - otóż kupiłam domenę z tematyki podróże o pr 4 z ilościa zaindeksowanych stron 9 tyś, i ok 40 tyś stron zawierających domenę.

I mam problem? Niedawno w celu hobbystycznym założyłam swoja domenę o podróżach - ma ona docelowo służyć również pod reklamy addsence i do umiejscowienia kilku linków z moich stron biznesowych.

Jednak udało mi się nabyć domenę już z pr, z podstronami i pytanie - jak utrzymać obecny stan zakupionej strony, żeby nie stracić linków, podstron - czy po prostu założyć bloga o podrózach i dodawać faktycznie moje wpisy i rozwijać serwis czy może zakupić coś takiego https://allegro.pl/portal-turystyczny-baza-...2025181845.html czy założyć katalog stron podróżniczych - co będzie najlepszym rozwiązaniem

Przyszłościowo strona ma mi służyć tylko reklamom adsence i umiejscowieniu kilka linków.

Mam nadzieje, że nie zawile to opisałam ale zależy mi na tej domenie i nie chcę jej zaprzepaścić jak to się mówi

To zależy co wcześniej było pod tą domenę. Wydaje mi się że najlepszy będzie blog.

Druga sprawa to czy Ty masz stronę czy samą domenę?

Jak tylko domenę to podstron raczej nie uratujesz. Zrób za wszystkich 301 na stronę główną.

A PR możesz podtrzymać tylko poprzez ciągłe linkowanie strony.

E: Nie kupuj tego jajca z allegro...

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

Był tam portal turystyczny gdzie ludzie sie logowali i umieszczali relacje z podróży, publikowali zdjęcia - podejrzewam ze była to strona jakiejs gazety i ją zamkneli

Ja mam ochotę zrobić tam bloga o podrózach bo zawsze o tym marzyłam i fajnie byłoby mieć taką full stronę Przekierowanie 301 wiem jak zrobić ale z tych 9 tyś stron - wiem, że jest jakaś wtyczka do wordpressa smart 404, która robi przekierowanie na strone główna.

Czyli sktypt o noclegach odpada, na katalog też mi chyba szkoda.

Jeśli tam były relacje z podróży to domena idealna na bloga.

Tylko koniecznie zrób to 301 na stronę główną i to jak najszybciej.

Możesz to wykonać przy pomocy wtyczki do wordpressa albo ręcznie w pliku 404.php

<?php
header(?HTTP/1.1 301 Moved Permanently?);
header(?Location: https://nazwastrony.pl?);
header(?Connection: close?);
exit()
?>

*sprawdź jeszcze ten kod bo nie wiem czy czegoś nie pomyliłem ;)

E: Z portalem noclegowym trudno się przebić. Na katalog szkoda. Blog będzie najlepszy. Postaraj się pisać ciekawie, dużo zdjęć. Dobrze zoptymalizuj stronę, a będzie dobrze. Powodzenia i gratuluję takiej domeny. Kliknij dziękuje !!!

Wydaje mi się że tak. A jak się mylę to ktoś mnie zaraz poprawi. Ewentualnie sam poszukaj w google ;)

Jak to jest że kupiłeś domene ale będziesz ją mieć w poniedziałek? Bo ja jak kupuje to mam po 15 minutach !!!

Do tego AZ to nie najlepszy wybór. Drogo itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności