Skocz do zawartości

Współczynnik jakości reklam

zecke

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Żeby poprawić QS w Adwords jednym z czynników (podobno) podnoszących QS jest warunek posiadania podstron:

polityka prywaności (privacy policy)

kontakt (contact us)

regulamin czy warunki korzystania z usługi (???) (terms of service)

1 moje pytanie dotyczy tego jak nazywać te podstrony po polsku, żeby roboty wiedziały że takie podstrony posiadamy na polskojęzycznych serwisach reklamowanych w Adwords ? Moje propozycje są powyżej, nie wiem jakich wy używacie na swoich landing pages.

2 pytanie dotyczy tego: czy rzeczywiście zauważyliście wzrost QS dla stron do których dodano te podstrony ?

Ja raczej nie odczułem żadenej poprawy QS po około miesiącu od dodania tych podstron

Dzięki za wasze opinie

Myślę ze brak tych rzeczy może mieć ewentualnie negatywny wpływ na obniżenie wyniku jakości w momencie ręcznego przeglądania witryny przez pracownika Gogole. Wątpię żeby automat sprawdzał to bo nawet posiadani samych odnośników niewiele gwarantuje, za linkiem może być pusta strona lub niewiele mówiąca o regulaminie czy polityce  ale to moje zdanie i być może się mylę. Sam nigdy nie zauważyłem żeby to miało jakikolwiek wpływ na qs

podane przez Ciebie podstrony są bardzo potrzebne, gdy dzięki Twojej stronie będziesz zbierał dane użytkowników, czyli np. w sklepie internetowym - to regulamin adwords mówi o tym i warunki korzystania z adwords odnośnie bezpieczeństwa użytkowników.

Co do poprawy QS to więcej czynników na to wpływa. Czy grupujesz słowa kluczowe? Czy tworzysz dla grup reklam powiedzmy 2-4 tekstów reklamowych?

Czy słowa kluczowe występują w tekstach? Czy słowa kluczowe występują w kodzie strony na stronach docelowych? Czy słowa kluczowe występują w treściach strony docelowej?

jest kluczowe na pewno w przypadku sklepów i stron pobierających dane od Klientów - jak pisałem.

Co do zwykłych stron to nie zauważyłem większego wzrostu qs bo przeważnie mam wysoki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności