Skocz do zawartości

Pozycjonowanie strony bez treści

mal

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem:

Pozycjonuje witrynę która na stronie głównej nie ma żadnego tekstu, cały layout to zmieniające się obrazki. Żeby była jakaś treść, to w atrybutach alt dałem dość obszerne i dokładne opisy obrazków z użyciem słów kluczowych. Strona w sieci już prawie rok, od jakiś dwóch miesięcy pozycjonowana na proste frazy dość szybko znalazła się w top10 ale pod koniec grudnia wszystko poleciało poza top100 i już tydzień nie wróciło. I tu dwa pytania:

1. Czy taki spadek myślicie spowodowany tylko brakiem treści? Jeśli tak to dlaczego wcześniej strona była wysoko? Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z pozycjonowaniem strony na której jest mało tekstu? (coś jak www.familijni.pl) Dodam że strona pozycjonowana była ręcznie, kilka/kilkanaście linków dziennie z katalogów, precli, itp, żadnych SWL, blastów. I nic się pod tym względem nie zmieniło w ostatnim czasie.

2. Jakie są ogólnie wasze doświadczenia z atrybutem alt? Ma duży wpływ na pozycjonowanie? Lepiej dawać tam same słowa kluczowe czy dodawać dłuższe opisy przybliżające zawartość zdjęcia?

G czyta od pewnego czasu flashe i respektuje strony w tej technologii. Jednakże strona w normalnym html ze samymi obrazkami z bogatym atrybutem alt może zostać uznana za spam - przecież użytkownik widzi tylko obrazki, których zawartość niekoniecznie musi się pokrywać z altami.

Webmastering, kodowanie & programowanie

Więcej informacji na moim profilu

Zapraszam na PW

Właśnie nie widzę żadnego innego powodu niż chyba ten brak treści: witryna to kilka podstron, prosty html, żadnych błędów znalezionych przez validatory, title, description, alty ustawione zgodnie z zaleceniami, miesiąc spokojnego linkowania po klika linków dziennie z katalogów i precli i strona ląduje w top10 na wszystkie frazy (łatwe), miesiąc kolejny, te same działania i wszystko poszło się j.... Gupie Google !!!

mi z końcem grudnia poleciały dokładnie w ten sam sposób w ciagu 2 dni 2 domeny... jedna od roku byla w top 3 na 20-30 fraz, trudnych, srednich latwych, z wszystkich zostaly może 3 w top 10,

druga strona ponad 100 fraz w top 5-6-7, m.in "nieruchomości warszawa", strona mocno wypozycjonowana od okolo miesiaca bez żadnych działań więc wykluczam błąd po mojej stronie....w top 10 zostalo może z 5

jedyne co łączy te dwie strony to obydwie raczej słabej jakości, mało treści itp... zglaszałem do google o ponowne rozpatrzenie ale nic nie zmienilo sie....

spadek mocy zaplecza tez raczej wykluczam bo inne strony pozycjonowane na tym zapleczu trzymaja swoje pozycje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności