Skocz do zawartości

15 grudnia stronka zniknęła

reassor

Rekomendowane odpowiedzi

Jest to stronka o szkole nauki jazdy. Pisałem do google - niemam filtrów "manualnych", Jest to domena regionalna, treści niema wiele i CMS był zmieniany ok miesiąc wcześniej.

zobacz stronę - przedtem była napisana w czystym html i wyglądała tragicznie.

Na frazy takie jak :

- nauka jazdy tychy

- prawo jazdy tychy

- szkoła jazdy tychy

- osk tychy

itd.

Wyleciałem całkiem i pomimo, że zoptymalizowałem stronkę (pod względem poprawności kodu, altów, jest h1-h3) i do tej pory NIC!!!

Nigdy nie stosowałem żadnych metod black hat ani oprogramowania tego typu.

Theme jest zrobione w artisterze i później poprawione ręcznie.

Po zmianie CMS treści zostawiłem takie same a błędne URL-s miały redirecty 301

Czy ktoś mi może powiedzieć jak z tego wybrnąć? !!! :tancze:

dodatkowo usuń wcięcia (jedno chyba z parametrem hidden) typu: text-indent: -99999em

mało linków !

edit: usuń zduplikowane artykuły - zwłaszcza te z PAP - to nei służy Twojej witrynie. Google nie lubi powielania artów.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

zgred napisał(a):
dodatkowo usuń wcięcia (jedno chyba z parametrem hidden) typu: text-indent: -99999em

mało linków !

edit: usuń zduplikowane artykuły - zwłaszcza te z PAP - to nei służy Twojej witrynie. Google nie lubi powielania artów.

dzięki za odpowiedzi w takim tempie !!!

co do tego hidden i z-index to pojawiło się to dzisiaj.

.fb_hidden{position:absolute;top:-10000px;z-index:10001}

.fb_invisible{display:none}

to sa style z aplikacji facebookowej - i plik ten jest pobierany bezpośrednio od nich

u mnie w kodzie jest tylko skrypt który wkleiłem z FB.

Co do artykułu z PAP to też dzisiaj go dodałem. Przed 15 grudnia miałem dosłownie 3 skopiowane ale z podlinkowanym źrudłem etc.

przez ponad 2 tygodnie strona miała tylko te 3 wpisy które tam są orginalne (2 moje i jeden nappisany przez właściciela firmy)

Zaczyna mnie poprostu już szlag trafiać.

Mikolaj napisał(a):
Ciekawe skąd wyleciałeś?

google.pl site:mobilek.tychy.pl - 48 wyników.

napisałem, że ze słówami wyleciałem poza wszystkie 52 strony wyników.

co z tego że jest ich tyle zindexowanych skoro nie wyświetlają się na najważniejsze zwroty :tancze:

Dodam jeszcze, że pisałem odwołanie i dostałem odpowiedź typu no manual filters were used czyli to algorytm - rozumiem spadek 50-100 pozycji za jakieś błędy na stronie ale żeby całkiem wywalili to już paranoja

pisalem o text-indent.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

reassor napisał(a):
Zaczyna mnie poprostu już szlag trafiać

Tutejsze forum nie ma mocy sprawczej !!! - popłacz na forum Google, że domena regionalna wyleciała. Tam 'fachowcy' Ci doradzą co jeszcze poprawić......

Co najważniejsze to pracownicy Googla przywrócą Ci pozycje - utrzymując, że same powróciły po Twoich poprawkach :tancze:

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

mario1973 napisał(a):
Co najważniejsze to pracownicy Googla przywrócą Ci pozycje - utrzymując, że same powróciły po Twoich poprawkach !!!

M

Sorry ale jak juz masz gadasz brednie to lepiej nic nie mów. Na forum Google nie ma pracowników G poza Kasparem.

Dzięki zgred ręcznie wyczyściłem ten plik css z tego pluginu - teraz już niema indentów.

Co do forum google to pisałem tam raz ale poodsyłali do webmaster guide i na tym się skończyło....

Sami fachowcy tam, a nikt nic poza "brakuje Ci H1 lub 2 opisów alt" - no tak faktycznie za to napewno poleciałem z 17 pozycji na zero !!!

a co do katalogów to szukać tematycznych? czy walić jak popadnie?

Na DMOZ odpowiedź już tydzień czekam :tancze:

katalogować można gdzie popadnie

na DMOZ można czekac i rok

usuń artykuły ktore sa kopią - są zbędne

wrócisz...

zgred napisał(a):
Na forum Google nie ma pracowników G......

Ta......byle by coś napisać, byle by się wykazać elokwencją .....

reassor napisał(a):
a co do katalogów to szukać tematycznych? czy walić jak popadnie?

Wal jak popadnie - zawsze się przyda.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności