Skocz do zawartości

Blog na bloggerze - czy warto?

logitech55

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Niestety taki link to jest g... nie link. Takich "spryciarzy" jest pierdylion. I taki sam pierdylionowy bezwartościowy link w sieci, całkowicie ignorowany przez G.

Jak się chce mieć coś dobrego z darmówki to trzeba się trochę przyłożyć.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Na start w sam raz. Pod pozycjonowanie też się nadaje choć ryzyko jest większe, więc jak najbardziej, darmowe platformy są atrakcyjne choć nie ma to jak własny hosting i domena.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Jakie ryzyko? Jakieś 3 miesiące temu puściłem mega ordynarnego spama na bloga na blogspocie i od tego czasu ładnie siedzi sobie w topie. Też wydawało mi się, że go zablokują za "nieetyczne metody". Wniosek jest taki, że warto mieć bloga na blogspocie :placze:. Oczywiście to mógł być łut szczęścia, ale mam to zamiar sprawdzić ponownie.

A co do artykułów, to można je wstawiać kiedy się chce. Mogą być nawet 2 na rok. Mam blogi nieaktualizowane od lat (akurat na wordpress.com, a nie blogspocie) i ładnie siedzą sobie w indeksie.

seowyszbanner.gif

Możesz dodawać codziennie.

Z ciekawostek:

W Bloggerze można ustawić automatyczne publikowanie postów. Zatem jak masz przygotowanych kilkanaście/dziesiąt postów to polecam zaprogramowanie ich tak aby dodawały się automatycznie przez kolejny miesiąc (odstępy czasowe zależą od ciebie).

Pozdrawiam.

dziękuję

Od około 3 miesięcy dodaję stronę również do katalogów przeważnie darmowych i płatnych (zależy ile mam kasy na koncie żeby wysłać SMS). Słowa kluczowe jakie wpisuję obecnie to:

* fotograf ślubny wielkopolska, fotografia ślubna kalisz, fotograf ślubny, zdjęcia ślubne plener, fotograf ślubny pleszew, chocz

czy zmienić na

*fotograf ślubny, fotografia ślubna

Najładniejsza reportażowa fotografia ślubna Pleszew

Najlepsza fotografia ślubna Kalisz oraz Pleszew. Zapraszam

Blog fotograficzny i nie tylko.

Frazy regionalne są łatwiejsze do ogarnięcia, a ilość klientów na frazy globalne wcale nie musi być dużo większa.

Na Twoim miejscu zająłbym się najpierw regionalnymi, a jak już będą w topie i będziesz dalej miał czas na przyjęcie nowych zleceń to pozycjonuj na bardziej ogólne frazy.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Fotograf Ślubny i Fotografia Ślubna to bardzo konkurencyjne frazy i myślę, że zaczynając zabawę z pozycjonowaniem może być ci trudno osiągnąć satysfakcjonujący wynik (top10). Na twoim miejscu skupiłbym się najpierw na na regionalnych frazach czyli:

Fotograf Ślubny Wielkopolska (46)

Fotografia Ślubna Wielkopolska (140)

Fotografia Ślubna Kalisz (320)

Fotograf Ślubny Kalisz (46)

Zdjęcia Ślubne Kalisz (73)

Zdjęcia Ślubne Wielkopolska (36)

W nawiasach jest miesięczna liczba wyszukiwań dla danej frazy (ścisłe)

Dodam jeszcze, że spojrzałem na twoją stronę. Wypadało by trochę popracować nad jej optymalizacją (ON PAGE SEO).

Czyli: atrybuty title i description oraz alt dla obrazków. Dodatkowo nagłówki (h1,h2), pogrubienia.

Pozdrawiam.

Możesz dodawać codziennie.

Z ciekawostek:

W Bloggerze można ustawić automatyczne publikowanie postów. Zatem jak masz przygotowanych kilkanaście/dziesiąt postów to polecam zaprogramowanie ich tak aby dodawały się automatycznie przez kolejny miesiąc (odstępy czasowe zależą od ciebie).

Pozdrawiam.

Tylko najpierw w panelu trzeba ustawić Naszą strefę czasową, bo domyślna jest na GMT -8

Pozycjonowanie Blogów BlogSpot to już inna bajka napisałem kilka artykułów z nudów które znalazły się na mega popularne hasła w topie przykład - "Testuj Smartfona" czy "Miłość na Odległość"

Od siebie polecam jeszcze Weebly (ref). Szczególnie za ultra indeksacje - w ciągu dosłownie 20 minut cała stronka wraz z blogiem o kawie łącznie z podstronami znalazła się w Google.

Co do lokalek to mówię to praz enty - zawsze się od tego powinno zaczynać nawet przy ogólnopolskich hasłach. Pozycjonuję stronę jednego klienta na hasło Piotrków Trybunalski (i tylko to), ale żeby było to w miarę ładnie i wysoko pozycjonuje na kategorie czyli "Jedzenie Piotrków Trybunalski" i każdą kategorię z osobna

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Ale reklamujesz te Weebly, platforma jak platforma, znam lepsze.

Co do bloga na bloggerze, mam kilka i jak na razie się sprawdzają, nawet nowy i niepodlinkowany daje lepszego linka niz wpis w zaspamowanym kat mini, czy easy.

Jeśli chodzi o bloga na bloggerze, to masz tam za dużo linków. Użyłeś 3 różnych anchorów, ale wszystkie prowadzą do tej samej strony głównej. Wystarczy jeden link. Ewentualnie dodatkowe adresy powinny prowadzić do innych podstron.

Poza tym promujesz się jako "fotograf ślubny", a linkujesz do strony, gdzie przede wszystkim widać zdjęcia całkowicie niezwiązane z tą tematyką...

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności