Skocz do zawartości

zagraniczne platnosci

Rekomendowane odpowiedzi

Najprostszym rozwiązaiem byłoby podpisanie umowy z Ecard lub Polcard.

Obsługują płatności zagraniczne przy czym prowizja ich jest nieco większa niż krajowych.

Ich systemy są standaryzowane ze światowymi więc klient nie będzie się obawiał przekrętu.

No waśnie o tym piszę, ale polecam Allpay.pl bo jest znacznie tańszy i obsługa chyba lepsza, bo widzę że ludzie narzekają na obsługę w Polcardzie.

Poza tym w Allpay prowizja od zagranicznych transakcji i od krajowych jest zawsze taka sama, tzn maleje przy wzroście obrotu :)

• 1 miesiąc temu...

Oprocz PP i MB jest rowniez eGold, Netteller, IntGold i wiele innych wszystko zalezy czy twoj klient rowniez ma tu konta. Przelewy np. z eGold na baknk Polski to kwestia 1 dnia (max).

Takie rozwiązania są mało skuteczne. Jeśli chcesz np. przyjmować wpłaty zagraniczne to pewnie wypadnie tak, że 1 na 1000 lub gorzej akurat podobne konto będzie miał. Skutek wiadomy, nici z kasy.

I w ogóle dobrego rozwiązania w tym naszym 3-cim świecie nie ma. Polcard czy E-card w przypadku płatności kartami to jeszcze jakieś rozwiązanie, ale haracz w postaci m-nych opłat praktycznie wyklucza wszelkie mniejsze sposoby dorabiania. Na takie systemy mogą sobie pozwolić większe firmy, sklepy itd. Inaczej nie zarobi się na opłaty. Pozostaje jeszcze AllPay. I tu też problem, jak już pisałem zagraniczne płatności (wyłącznie karty) odrzucane są 50/50. Do tego dochodzi fatalny interfejs, który odstrasza potencjalnych zagranicznych klientów. Wiadomo jaką mamy opinię w świecie i wcale się nie dziwię zagraniczniakom, że jak widzą polski system to uciekają jak najdalej...

Co więc pozostaje? Szukanie dobrego wujka zagranicą (i to też nie wszystkie kraje), który założy na siebie konto w banku zagranicznym i następnie założy konto w PayPalu. Następnie wujek wyśle ci kartę, którą będziesz sobie mógł w polskim bankomacie kasę wypłacać. Pozostaje tylko zintegrować swoją stronę z płatnościami PayPal i to wszystko. Cieżka sprawa. Nie dość, że wujek potrzebny, to jeszcze musi Ci ufać, mieć pojęcie o co w tym wszystkim chodzi i potrafi poruszać się w internecie (konto w PayPalu musi umieć założyć). Ja takiego wujka nie znam niestety...

Sorry, nie odpowiadam na PMy

takie rozwiązania sa skuteczne bo za 20$ możesz miec karte która zasilasz kasa z eGold i pochodnych systemów... a założenie czegoś takiego to kwestia kilku minut... a zasilenie eGold z paypala to tez nie jest problem

ja polecam moneybookers(przelew do polski 1,8euro) i eGold

takie rozwiązania sa skuteczne bo za 20$ możesz miec karte która zasilasz kasa z eGold i pochodnych systemów... a założenie czegoś takiego to kwestia kilku minut... a zasilenie eGold z paypala to tez nie jest problem

ja polecam moneybookers(przelew do polski 1,8euro) i eGold

Chyba nie bardzo się rozumiemy i chyba CI się gdzieś temat zgubił.

I co z tego, że założe sobie takie konto i będę miał możliwośc przelewu...

Tu chodzi o to żeby przyjmować na takie konto pieniądze od potencjalnych klientów.

Czy to za jakieś usługi, czy jakiś produkt, czy za reklamę...

No a ilu potencjalnych klientów będzie miało to same konto co ja? Albo będzie się im chciało zakładać specjalnie pod taką płatność właśnie takie konto.

Zapewniam Cię że to będzie szczątkowy procent, jeśli w ogóle się ktoś taki znajdzie. To jest tak proste, że nawet nie trzeba tego próbować...

Ja ma też inne doświadczenia. Mam konto w AllPay i oferuję skromne oprogramowanie - także dla klientów zagranicznych na anglojęzycznej stronie. Jak wiadomo AllPay oferuje płatności kartami kredytowymi. I co? Słownie jedna osoba zdecydowała się z zagranicy na taką płatność. Trzy kolejne tego typu płatności zostały odrzucone przez system AllPay.

Co więc zrobiłem - założyłem konto w amerykańskim serwisie rejestrującym oprogramowanie. Tam odsyłam zagranicznych klientów. Tam dokonują płatności (kartami, paypalem, faxem, mailem itd).

A ja później tylko zlecam wysłanie czeku do Polski (za darmo). Jaki efekt? Zrealizowałem już kilka czeków.

Ile transakcji - nie wymienię, bo to moja tajemnica, ale zapewniam, że tu nie ma czego porównywać, po prostu ruszyła sprawa z kopyta.

Inaczej dalej bym pewnie został przy jedenk rejestracji... no może 2-giej...

Niestety takie rozwiązanie jest dobre tylko przy transakcjach dotyczących oprogramowania. Jest kilka dobrych serwisów świadczących takie usługi.

Z całą inną gamą możliwości zarabiania (choćyby poprzez reklamy i programy typu afilates) jest już problem. Mało tego wiele afiliatów wpłaca zarabioną kasę tylko i wyłącznie na konto PayPala i nie ma mowy o żadnych czekach, e-goldach itd. Jak takiego konta nie masz to "GOODBYE MONEY".

Sorry, nie odpowiadam na PMy

• 4 tygodnie później...

Niestety takie rozwiązanie jest dobre tylko przy transakcjach dotyczących oprogramowania. Jest kilka dobrych serwisów świadczących takie usługi.

Z całą inną gamą możliwości zarabiania (choćyby poprzez reklamy i programy typu afilates) jest już problem. Mało tego wiele afiliatów wpłaca zarabioną kasę tylko i wyłącznie na konto PayPala i nie ma mowy o żadnych czekach, e-goldach itd. Jak takiego konta nie masz to "GOODBYE MONEY".

Tu się nie zgodzę. Nie widziałem jeszcze anglojęzycznego pp który nie płaciłby czekiem. To jest podstawowa forma płatności i najbardziej opłacalna dla właściciela pp (odwleczenie w czasie ściągnięcia kasy z konta). Generalnie polecam moneybookers wbrew pozorom dużo ludzi go posiada i doładowanie konta jest tak samo proste jak w paypalu. Do tego karta kredytowa i masz zaspokojone 80% rynku anglojęzycznego kupującego w necie.

Miałem okazje kilkakrotnie przyjmować wpłaty w obcej walucie (USD i Euro) na zwykłe konto Inteligo - poprzez przelew SWIFT. Jedyną bolączką (poza kilkudniowym oczekiwaniem na kase) jest prowizja za przeliczenie kasy na złotówki. Prowizja ta jest stała i wynosi 12 zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności