Skocz do zawartości

OmniAdd VS DonLinkAge

Sannjas

Rekomendowane odpowiedzi

Także interesuję się tym tematem, ale z zestawienia wynika, że Adder 8 jest lepszy od DonLinkAge czego po postach na forum zdecydowanie nie widać.

Poza tym w OmniAdzie z tego co piszą w jego temacie podlinkowanie nie działa...

@Przemeks - którego masz? Bawiłeś się tymi narzędziami? Jak oceniasz?

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)

@Buzu - podejrzewam, że tak właśnie będzie.

Ale chodzi mi np o wczytanie własnej bazy katów, obsługę największej liczby skryptów, PODLINKOWANIE wykonanych wpisów i gwarancję, ze program nie umrze, że będzie aktualizowany.

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)

i gwarancję, ze program nie umrze, że będzie aktualizowany.

Nikt Ci takiej gwarancji nie da .. :placze: Co więcej niektórzy nie dadzą Ci nawet gwarancji mimo wcześniejszych zapewnień, że dostaniesz te aktualizacje za darmo;)

Oba produkty są już jakiś czas na rynku więc można już się conieco dowiedzieć

OmniADD wystartował w lipcu 2010 roku ( https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...&hl=omniadd ) i dalej jest rozwijany - ale co będzie za kolejne 2 lata tego nikt Ci zagwarantować nie może

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Używałem ostatnio OmniADDa(niestety straciłem dostęp ;) ) i mogę powiedzieć, że to naprawdę fajna maszynka, prosta w obsłudze i skuteczna. Nie wiem jak z supportem, bo nie korzystałem. Ważne, że się rejestruje, dodaje, nie zamula serwera i jest rozwijana. Codziennie był update bazy i dochodziły OmniPress'y także widzę potencjał :)

myślę że na co byś nie wydał kasy to i tak będzie to dobra inwestycja, oba oprogramowania są szybkie i rozwijane i to jest istotne druga ważna rzecz to baza niestety bez własnej każde narzędzie nie będzie na tyle skuteczne że bedziesz zadowolony z jego efektów. Warto postawić też pytanie czego tak naprawde szukasz myślę że zestawienie @kojotka powino bliżej przyblizyć ci prównanie obu oprogramowań ale warto również wziąć pod uwage watki gdzie jak podał @seonerd dowiesz się o nowych funkcjonalnościach.

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Zobacz sobie to, jeśli jeszcze nie widziałeś. Może Ci się przydać:

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key...amp;hl=pl#gid=0

Te wyniki są tak obiektywne jak wynik walki pudzian vs thompson

forum.png

Strony internetowe, sklepy internetowe, pozycjonowanie, aplikacje mobilne, projektowanie graficzne - xfect.pl

A co tam ma być obiektywne lub nie ? Soft ma lub nie ma danej funkcji i tyle (obiektywizm nie ma tu nic do rzeczy)

Twórcy dodawarek kontaktują się ze mną i poprawiam zestawienie tak wic myślę że jest to bardzo obiektywne zestawienie - jedyne i najlepsze w necie (nie piszę tego sam :) )

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Dlaczego pytasz o to Kojotka? On w swoim zestawieniu pisze, że omniadd ma funkcję podlinkowania wpisów ale nie pisze tego, że ona nie działa tak jak powinna. Rozmawialiśmy już kiedyś w temacie o omniadd na ten temat i ta funkcja miała być (z tego co pamiętam) jakoś zmodyfikowana. W obecnej formie nie istnieje automatyczna funkcja podlinkowania w omniadd. Istnieje funkcja LinkPremium, która to rekompensuje, ale nie jest ona automatyczna. Sam musisz przefiltrować błędne linki, wstawić zmienną [premium] do tekstów i wtedy można wszystko fajnie podlinkować. Myślę, że ekipa omni zdaje sobie z tego sprawę i dopracuje nam funkcję ProLink.

seowyszbanner.gif

Obiektywizm ma wielkie znaczenie. Porównanie które robi autor jedenej z dodawarek jest skazane z góry na porażkę. Wybacz ale trochę tam jest błedów. Nie mam zamiaru negować wyników bo Twoja dodawarka jest dobra, jednak porównanie pokazuje jaka jest olbmrzymia różnica między Twoja podawarką a innymi - to jak porównanie malucha z mercedesem SLS - a w rzeczywistości wyniki mogłby być troche inne, ale przyjrzyjmy się paru kwestiom - będe mówił tylko na przykładzie Publikera - ale mam także dostęp do innych dodawarek. Czas dodania 1 projektu przy Publikerze - 30 min .. Hm ... nie znam nikogo kto by tworzył 30 minut projekt. Wiem o co Ci chodziło, ale mogłeś równie dobrze napisać > 10 min bo to maksymalny czas nawet dla laika.

Rubryka Aktualizacje - Twoja dodawarka "Bardzo często". Publiker "Rzadko" To liczy się jakość aktualizacji czy ich ilość, bo jedno z drugim ma niewiele wspólnego. Już nie wnikam w jakość aktualizacji obu produktów bo jak wspominałem nie zależy mi na rzeczywistym ich porównaniu.

Panel czy Publiker ma trudny panel ? Nie za bardzo - a wg Ciebie tak jest (o dziwo). Trudno można by się odnaleźć w Adderze8, lecz to i tak kwestia bardzo indywidualna.

Ilość dodań: Na jakiej podstawie te wartości ? Przyznam się szczerze, że nie wiem ile dziennie jest w stanie Twoja dodawarka dodać - ale z chęcią się dowiem, dobrze jest dowiedzieć się nowych rzeczy, przyznam, że publiker po którejś tam wersji niestety zaczął wolniej działać, mimo wszystko 8 tys/dziennie wysyłek jest do wykonania spokojnie.

Inne dodatki firm 3cich - to podpunkt tylko do nabicia punktu;)

Działanie na Shared hosting: Tu się dzieją dziwne rzeczy ... Twoja dodawarka: TAK** , dwie gwiazdeczki oznaczają, że "Zależy od hostingu".

Zaś w publikerze: NIE***, trzy gwiazdeczki oznaczają, że zależy od ilości projektów ... więc działa na sharedzie ale zależy od ilości projektu, więc z jakiej racji jest NIE ? Wybacz ale to jest nielogiczne.

Czas reakcji na błędy ? Hm. .. każdy mój błąd był naprawiany w publikerze, nie było czekania do aktualizacji. Autor publikera wysyłał pliki na główny serwer z poprawkami. Nie wiem jak teraz, bo akurat nic mi się nie psuje.

Baza katalogów TYLKO nie zbanowane: tego podpunktu nie rozumiem. Mogę się domyślać, ale przecież w publikerze są automatycznie wyłączane te które nie działają.

Obsługa DONMINI, PKSI, omnipress to nabijanie kolejnych punktów, bo Donmini praktycznie już nie istnieje, czekamy na aktualizację która przyniesie jakiekolwiek zabezpieczenia. PKSI - to także niszowy produkt. omnipressów nie wiem ile jest ale także wydaje mi się, że nie jest to liczone w tysiącach, ale fakt faktem, dobrze, że Twoja dodawarka do nich dodaje, popieram aby autorzy dodawarek robili aktualizację do obsługi nowych skryptów, jednak nie sądzę, że te 3 typy zaważają na decyzji kupna.

Inną sprawą jest to czy to o czym pisałeś czyli każdy podpunkt recenzji produktów działa i jak działa, wiadomo, że oznaczenie, że dana usługa jest w programie, nie oznacza, że działa dobrze. Także dla mnie takie recenzję są z góry przegrane, a w dodatku gdy o nich pisze autor jednego z produktów. Cieszę się jednak, że mamy kilka dobrych dodawarek, niestety tutaj wychodzi na to, że jedyną słuszną opcją jest OmniADD a z całą pewnością mogę stwierdzić, że tak nie jest. Warto mieć przynajmniej 2 takie dodawarki, bo wzajemnie się uzupełniają. To tyle.

forum.png

Strony internetowe, sklepy internetowe, pozycjonowanie, aplikacje mobilne, projektowanie graficzne - xfect.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności