Skocz do zawartości

scrapebox, własna lista i mała skuteczność

buKKa

Rekomendowane odpowiedzi

Zacznijmy od tego drogi Ajatollahu, że w SB nie ma ani slow mode ani fast mode, co najwyżej fast poster. Do tego dorzucimy szczyptę bzdur w postaci "z 450k zrobisz 20k linków" - na jakiej podstawie to stwierdzasz? Bo ja wiem, że można mieć listę 300k i wyciągnąć z niej 250k linków, a można mieć listę 450k i wyciągnąć 10k (oba przykłady z życia, nie z xxxx). Pozostaje nam dodać garść amatorszczyzny, bo jeśli ktoś listę 450k linków przerabia w 28h to albo ma Neostradę 128kb, albo nie ma pojęcia o tym jak używać SB. Całą miksturę zalewamy - do wyboru - polewą z hipokryzji - bo z jednej strony ma brać listy z BHW, a z drugiej nie kupować bo "są g warte", lub - jeśli chodziło o darmowe listy z BHW - posypką z braku szacunku do własnego czasu.

Na forum Bartka Damka jest cały poradnik do SB po polsku, nie czytałem, ale treści jest sporo a SB to nie jest trudny program od strony technicznej, więc powinien temat wyczerpywać - dalej już tylko myślenie :)

Fast mode Fast poster jedno i to samo nie pamiętałem nazwy, 450/20 to tylko luźny strzał tylko więc się nie ma o co napinać, listy na bhw można znaleźć darmowe na początek akurat.

Jedynie co mnie z tego zainteresowało to czas w jakim się powinno taką listę przerabiać w takim razie ? Nie proszę o poradnik tylko o konkretne dane :) na 1h mam ~20k linków przerobione to dobrze czy źle w takim razie ?

• 3 tygodnie później...

A mam takie pytanie, jak wrzucam dużą listę co by przefiltorwać i AA wyciągnąć - niby jest OK, jednak jak przekracza 10-12k wpisów (zatwierdzonych bądź nie, ogólnie 12k url) to mi spowalnia maksymalnie działanie i dodaje po 4-5 na sek. Czasem nawet mniej... ram-u jest pod dostatkiem, CPU bez problemu daje radę, prędkość łącza się nie zmienia. Proxy - działa, od makauera zakupione w pakiecie. Natomiast przy wpisach tak do 5-10K system leci jak burza. Jakiś pomysł na temat przyczyny?

kikiet wolniej Ci idzie komentowanie czy harvestowanie? - bo nie do końca zrozumiałem Twojego posta

12 000 to jest mała lista jak na SB, więc nie powinno być żadnego problemu.

Ale z drugiej strony

5 postów na sek. - 300 / minute -> 18 000 / h

Jeżeli masz kiepskie łącze (1 czy 2 mb/s) to by się zgadzało...

Pozdrawiam,

Kacperek

chodzi o komentowanie. Łącznie 20mb w obie strony więc powino dawać radę. szczególnie że przy mniejszych ilościach (tak do 5-10k, bliżej 5 jak 10), idzie znacznie szybciej. To chyba coś z systemem mam zrypane bo dziś w nocy przy tworzeniu listy aplikacja się zupełnie wyłożyła :/ eh. na samą myśl o reinstalacji łapy opadają :/

Już chyba sobie poradziłem, narazie działa, zaznaczyłem opcję "fast poster connection balancing" i daje radę, nie wykrzacza się (na ich nieoficjalnym forum poponują to rozwiązanie jak komuś aplikacja czasem pada). Ponoć trochę spowalania aplikację (ładuje w pakietach po 500 - czeka aż się `dodadzą` i jedzie kolejne 500) ale cóż, lepiej jak trochę wolniej ale do końca niż ma mi się co chwila wykrzaczać.

Co do ustawień to tak samo padał przy 30,50 i 100 (maksymalnych połączeń). Teraz na 50 z tą opcją daje radę, potem jeszcze na 100 sprawdzę czy wyciśnie coś więcej. ;)

pozdrawiam!

Witam,

niedawno zaopatrzyłem się również w SB, zrobiłem dla nauki programu, testowego blasta, najpierw znalazłem ponad 4k blogów WP, potem odchudziłem liste blog analyzerem no i zacząłem comentowanie, wszystko na 20 znalezionych przez program proxy, jeden synonimowany komentarz, 20 e-maili, jedna strona na jeden anchor komentowana.

Z listy 3200 wynik succes to ponad 1200 a link checker z tego znalazł jedynie 18 linków :P. Czy tak to ma działać? Wszystkie ustawienia są standardowe nic nie zmieniałem.

Dodam jeszcze, że 1200 url, lecz unikalnych domen połowa mniej.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności