Skocz do zawartości

Serwisy SMS

freakyphobos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zastnawiałem się ostatnio czy ludzie lecą i wysyłają SMSy na serwisy typu ' Sprawdź jak będzie wyglądało twoje dziecko ' , ' Test zdrady' itp.

Przeglądałem takie serwisy (te nowe) i na stronie głównej licznik pokazuje np: ' Dzisiaj sprawdzono już 184 dzieciaków ' - fake czy prawda? Jeżeli tak to 1tyś dziennie, w co wierzyć mi się nie chce.

Co wy o tym myślicie?

Zagraj w gry przeglądarkowe.

Tylko u nas zagrasz w gry przez www.

Wiele takich serwisów, które oferuje takie statystyki albo ma kompletnie fakeowe statystyki albo np. liczy ilość wejść na stronę jako osoby przetestowane :placze:

Wiem bo swojego czasu kupiłem podobny skrypt na allegro i po analizie kodu wyszło szydło z worka :)

fake... na allegro sprzedają takie serwisy po 10zł i wciskają ludziom kit że zarabiają 5000zł miesięcznie ;)

10 zł wyrzucone w błoto (niby gorsze ale...). Samemu można spokojnie 'skopiować' taki skrypt na 3-4 podstronach bez żadnych opłat i przerobić po swojemu :) Właśnie to sprawdziłem.

Myślałem że ofert zainwestuj 10 zł zarabiaj 5000 zł miesięcznie poświęcając 20 minut dziennie nic nie przebije ale jakiś czas temu na allegro widziałem coś w tej tematyce co przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Aukcja dotyczyła linku partnerskiego w podobnym serwisie typu ' Sprawdź jak będzie wyglądało twoje dziecko ' , polegało to na tym że wygrywający aukcję dostaje swój link z którego "podobno" dostaje prowizję, wychodziło jakieś 30%.

Oczywiście jak w większości przypadków opis aukcji mocno sugerował że kupujący licytuje cały serwis (domena + serwis + hosting) zachwalanie uu konwersji itp, ale wchodząc w szczegóły kończyło się tylko na linku partnerskim + dostępie do panelu - nic więcej. Po oferowanych kwotach widać było że opis zadziałał.

Co do statystyk 100% fake, tak samo jak komentarze osób które już skorzystały, czy inne marketingowe sztuczki typu wyprzedaż do końca pozostało tylko XX godzin i odliczanie w skrypcie.

Tych co wiedzą że kupują tylko skrypt za 10zł mi nie szkoda, ale nieźle się ktoś musiał zdziwić kto wylicytował bezużyteczny link partnerski - jeleni na allegro nie brakuje tak samo jak gimbusów typu konto steam za 5 zł (konto na którym nic nie ma i można je za darmo założyć) swoją drogą swego czasu bardzo ładnie się sprzedawały z tego co widziałem.

Kiedyś z ciekawości kupiłem tego rodzaju skrypt na allegro. Czasami kupuje tego typu rzeczy i moja przygoda z nimi w zasadzie kończy się na zakupie.

Ciekawy jestem kiedy zobaczymy strony typu 'Sprawdź jak wyglądał Twoj pradziadek' albo 'Sprawdź jak będzie wyglądał Twoj potomek za 500 lat'

wstąpiłem na działo

tysiąc linków grzmiało..

Myślałem że ofert zainwestuj 10 zł zarabiaj 5000 zł miesięcznie poświęcając 20 minut dziennie nic nie przebije ale jakiś czas temu na allegro widziałem coś w tej tematyce co przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Aukcja dotyczyła linku partnerskiego w podobnym serwisie typu ' Sprawdź jak będzie wyglądało twoje dziecko ' , polegało to na tym że wygrywający aukcję dostaje swój link z którego "podobno" dostaje prowizję, wychodziło jakieś 30%.

Oczywiście jak w większości przypadków opis aukcji mocno sugerował że kupujący licytuje cały serwis (domena + serwis + hosting) zachwalanie uu konwersji itp, ale wchodząc w szczegóły kończyło się tylko na linku partnerskim + dostępie do panelu - nic więcej. Po oferowanych kwotach widać było że opis zadziałał.

Co do statystyk 100% fake, tak samo jak komentarze osób które już skorzystały, czy inne marketingowe sztuczki typu wyprzedaż do końca pozostało tylko XX godzin i odliczanie w skrypcie.

Tych co wiedzą że kupują tylko skrypt za 10zł mi nie szkoda, ale nieźle się ktoś musiał zdziwić kto wylicytował bezużyteczny link partnerski - jeleni na allegro nie brakuje tak samo jak gimbusów typu konto steam za 5 zł (konto na którym nic nie ma i można je za darmo założyć) swoją drogą swego czasu bardzo ładnie się sprzedawały z tego co widziałem.

Kiedyś z ciekawości kupiłem tego rodzaju skrypt na allegro. Czasami kupuje tego typu rzeczy i moja przygoda z nimi w zasadzie kończy się na zakupie.

Ciekawy jestem kiedy zobaczymy strony typu 'Sprawdź jak wyglądał Twoj pradziadek' albo 'Sprawdź jak będzie wyglądał Twoj potomek za 500 lat'

No tak, aukcje są głęboko koloryzowane i dużo im do rzeczywistości brakuje.

Nikt nie sprzedaje kury znoszącej złote jajka, tym bardziej przy tego typu serwisach, wiele zależy też od reklamy tego typu stron. Dobra reklama przełożona na dużą ilość wejść, właściwie dobrana cena sms, na pewno jakiś zysk przynosi, w końcu jest tych stron cała masa i ciągle powstają nowe wymyślając pomysły rodem z VIVY, typu wskaźnik dobrania par, który ocenia po imionach partnerów :)

wszystkie gienialne aukcje na allegro typu zarobki 5, 10k to sciema

nikt nikomu nie sprzeda biznesu ktory moze przynosic takie zyski a szczegolnie za 10 czy 50zl

sa to amatorzy i malolaty liczacy na szybki zysk

jak wiadomo naiwniakow nie brakuje

nie piszcze tego zlosliwie tylko ku przestrodze, nastepnych ktorzy licza na latwy zarobek bez wlasnego pomyslu, zaangazowania i ciezkiej pracy

pozdrawiam,

torad

a w regulaminie na pewno jest zapis o tym iż podane dane nie muszą odwzorowywać rzeczywistości :D

to juz pozostawie bez komentarza

nie zapomnijcie tez o genialnych sposobach zarobku kilerami adsense itd....

A konkursy... można się rejestrować. a zgodnie z regulaminem wygrywa np. 9999 osoba która w dniu uruchomienia konkursu się zarejestruje bądź też warunkiem odebrania nagrody jest zakup w Amazonie za 500k zł, pozostałe rejestracje (w inne dni) są nie ważne

koniec końców nie wygrywa nikt

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Nikt przy zdrowych zmysłach nie upubliczni i nie sprzeda czegoś co generuje niewielkim kosztem spore zyski - oczywista oczywistość. Dlatego dziwię się, że ludzie nabierają się na tego typu "oferty"...

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności