Skocz do zawartości

DIV zamiast TABLE

WI777

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mam do końca pewności czy dla istniejącego już od dłuższego czasu serwisu z PR 4 (w wróżka wróży 5) zamiana tabelek na DIVy będzie korzystna.

Gdyby to był nowy serwis, to w zasadzie skłaniałbym się do DIVów, a tak to ... no właśnie jest sens zamieniać teraz tabelki na divy? - chodzi o serwis z dużą liczbą podstron i tabelek.

A może pójść na kompromis i dokonać podmianki już po zmianach w toolbarowym PR?

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Być może masz rację Erbit ale moim zdaniem tylko w przypadku gdy zmiana będzie przeprowadzona prawidłowo, a takiej pewności nie ma, tak samo nie ma pewności czy za 2 dni nie nastąpi to, na co większość z nas czeka. Dlatego taka szybka zamiana (przed update'm, który zbliża się dużymi krokami :blink: ) w moim przekonaniu i tak nic nie da. Lepiej zrobić to porządnie, nie na hop siup, tymbardziej że jest to jak pisał WI777 duża liczba podstron i masa tabelek.

Pozdrawiam

rpnet

Nie. twierdze, że skończyć KONIECZNIE przed update - źle mnie zrozumiałeś... mozna robic to poprostu w trakcie.

Ech - 2 różne szkoły, dwie różne opinie. Ja mimo wszystko poczekałbym na ruch G (nigdy nie wiadomo jak zareaguje na zmiany w kodzie np. jakby to było robione w trakcie... A może już jest w trakcie??).

WI777 - decyzja należy do Ciebie :blink:.

... nigdy nie wiadomo jak zareaguje na zmiany w kodzie np. jakby to było robione w trakcie... A może już jest w trakcie??.

No właśnie tego się boję jak ognia! Google uwielbiają jednak stabilizację na serwisie, a każda zmiana grozi ZMIANĄ, tylko nie mam pewności czy na lepsze :blink:

Erbit, kategorycznie twierdzisz, że zamiana tabelek na DIVy MUSI być korzystna, pytanie czy w krótkim czy dopiero w dłuższym okresie czasu (krótki liczony na tygodnie, a długi w miesiącach)

Co do dłuższego, to w zasadzie nie mam wątpliwości, ale ten krótki mnie nieco martwi.

P.S. Na eksport PR liczę w krótkim okresie - kwestia 2 tygodni jak myślę :D - moja wróżka od PR ostatnio zbyt duże trwałe zmiany widzi na bardzo wielu domenach.

P.P.S. I dzięki za podpowiedzi

Moim zdaniem zostaw.

Uważam że zgodność divowanie daje wiecej satysfakcji "mam strone na divach" niz korzysci w pozycjonowaniu. Owszem, korzysci sa, ale o ile nie masz setek zagniezdzonych tabelek, zostaw. Moje strony tabelkowe G latwiej lyka, niz zgodne z w3c i divowe.

Nota bene czytalam ostatnio o tym ze G nie lubi przeoptymalizowanych stron, i zdaje sie to u mnie potwierdzac :blink:

La Palma tu żyję.

Strony www, ilustracja to robię.

Link Vault jest spoko.

A niech Was jasna chol ... :blink:

Na razie jest 2 do 2, mam jakieś głosowanie urządzić? :D

Hm, może uzmysłowię lepiej swój problem pisząc, że ten serwis nie musi czekać 2 dni, ponieważ codziennie Google są na nim, no, minimum kilkaset razy, i to nie licząc Miediapartnersów.

Stąd moje wątpliwości i obawa przed radykalnymi zmianami :tancze:

Stopień zagnieżdżenia tabelek to maks. 3 poziomy.

Zaczynam coraz bardziej się skłaniać do przemieszania DIVów z tabelkami, ale po eksporcie PR! :D

A może pójść na kompromis i dokonać podmianki już po zmianach w toolbarowym PR?
Wnioskuję, że boisz się o swój przyszły PR... To ja się zapytam co ma PR do budowy strony?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Oo, Erbit jest dzisiaj wyjątkowo elokwentny :)

Związek pomiędzy budową strony a PR jest pośredni, ale jest, ponieważ od budowy strony może (nie musi) zależeć częstość i "jakość" odwiedzin botów z Googli (a na bocie z Yahoo to widać jeszcze lepiej).

A od stopnia zaindeksowania serwisu, PR zależy bezpośrednio ze względu na linki wewnętrzne.

Mam nadzieję, że związek udowodniłem, nie twierdzę, że zawsze jest decydujący (ale taki być może).

Acha, zmiany w budowie strony "zniechęcają" googlowe roboty do indeksowania "młodych" serwisów (za to daję głowę), nie mam jasności co do serwisów już wypierzonych i z rozsądnym PR, stąd było moje pierwotne pytanie.

i "jakość" odwiedzin botów z Googli (a na bocie z Yahoo to widać jeszcze lepiej)....itd
Co rozumiesz pod pojęciem "jakość odwiedzin"? Może zdecyduj się czy coś twierdzisz, czy tylko "być może" :D

Ja twierdzę, że budowa strony nie ma żadnego związku i wpływu z jej PR. W tym stwierdzeniu nie biorę pod uwagę ilości linków tylko przedmiotowe zagadnie. Natomiast szeroko pojęta budowa strony ma znaczący wpływ na jej pozycję w wyszukiwarce.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Co rozumiesz pod pojęciem "jakość odwiedzin"?

Jeśli w ciągu wizyty bot łyknie 2 strony, a drugim razem 100 to "jakość" wizyty jest już widoczna, dokładnie to miałem na myśli. drugim czynnikiem określającym "jakość" będzie czas rewizyty.

Może zdecyduj się czy coś twierdzisz, czy tylko "być może"

Co masz na myśli, wydaje mi się, że pisałem za co daję głowę :)

Powtarzać argumentów nie będę i pozostanę przy swoim zdaniu co do wpływu budowy strony na PR.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności