Skocz do zawartości

DIV zamiast TABLE

WI777

Rekomendowane odpowiedzi

eśli w ciągu wizyty bot łyknie 2 strony, a drugim razem 100 to "jakość" wizyty jest już widoczna, dokładnie to miałem na myśli. drugim czynnikiem określającym "jakość" będzie czas rewizyty.
Czyli jeśli zobaczysz w swoich statystykach odwiedziny robota [ zakładam, że takie posiadasz ] od razu sprawdzasz ile przybyło zaindexowanych stron? Zdumiewa mnie twoja logika pojmowania tego zagadnienia :)

Ale odbiegamy już w tej chwili od zasadniczej tematyki twojego postu ... więc kończę przynajmniej swoją wypowiedź.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

To mój pierwszy post tutaj, dlatego Witam Wszystkich ;)

Krótkie wprowadzenie (jak najbardzej w temacie): pozycjonowaniem zainteresowałem się jakis miesiąc temu. Zainteresowalem się, bo po prostu musiałem. Dlaczego - juz piszę.

W maju 2003 zrobiłem stronę dla kolegi który prowadzi szkołę windsurfingu. Po jakimś czasie strona była widoczna na pozycjach od 1 do 3 w googlach. Było dobrze, dopóki nie nabralem jakiej takiej wprawy w DIV`ach. W listopadzie 2005 przerobiłem ją na DIV. Chwilkę później strona spadła w Googlach z 2 pozycji na 95. Prawdę mówiąc podłamałem się i teraz próbuję ją wyciągnąć z powrotem na pierwszą stronę (nie mówię o pierwszych miejscach).

Strona znajduje się tutaj: Szkoła windsurfingu WindSport. Jej poprawnośc sprawdzałem dziesiątkiem narzędzi jakie znalazłem w sieci. Słowa na jakie chciałbym ją wypozycjonować, to "szkoła windsurfingu".

Nie mam pojęcia, czy do spadku mojej strony przyczyniło się "tylko" jej przerobienie na DIV, jakoś nie chce mi się w to uwierzyć. Najprawdopodobniej zbiegło się to w czasie z jakimiś zmianami w samym Googlu. Ale takie coś mi się przytrafiło, dlatego zabieram głos w topicu na ten temat.

Pozdrawiam

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Jej poprawnośc sprawdzałem dziesiątkiem narzędzi jakie znalazłem w sieci.
W nagłówku DOCTYPE deklarujesz XHTML 1.0 Transitional choć kod strony jest niezgodny z tym standardem! Dlaczego tak robisz ? ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

W nagłówku DOCTYPE deklarujesz XHTML 1.0 Transitional choć kod strony jest niezgodny z tym standardem! Dlaczego tak robisz ? :D

To z braku wiedzy ;)

Dreamweaver wstawia taki nagłówek, a z nim nie dyskutuję. Co powinienem wstawić? (Małe OT się robi).

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

To z braku wiedzy ;)

Dreamweaver wstawia taki nagłówek, a z nim nie dyskutuję. Co powinienem wstawić? (Małe OT się robi).

Zatem zapoznaj się z specyfikacją XHTML i jakie znaczniki są niedozwolone zamiast bezmyślnie stosować :D

Proponuje google i szukaj XHTML lub ten kurs: https://www.kurshtml.boo.pl/index.php

Nota bene czytalam ostatnio o tym ze G nie lubi przeoptymalizowanych stron, i zdaje sie to u mnie potwierdzac

Jakos nie slyszalem, by crawler google mial cos do standardow. Sama strona google nie jest z nimi zgodna. Google nie promuje tez stron zgodnych z validatorem (jakby niektorzy chcieli) - bo niby dlaczego.

Wejdzmy w sfere S-F. Zaczynam podejrzewac, ze jadro crawlera nie jest od dluzszego czasu zmienianie. A zostalo przygotowane do lykania popularnych wtedy stron opartych na tabelkach. A teraz probujemy ulawic mu prace optymalizujac strony, a robot sie gubi.

Oficjalna strona serii Football Manager ( FM 2005, FM 2006 ) - CM Revolution

Forza MLKS Woźniki Śląskie!

Nota bene czytalam ostatnio o tym ze G nie lubi przeoptymalizowanych stron, i zdaje sie to u mnie potwierdzac

...Zaczynam podejrzewac, ze jadro crawlera nie jest od dluzszego czasu zmienianie. A zostalo przygotowane do lykania popularnych wtedy stron opartych na tabelkach. A teraz probujemy ulawic mu prace optymalizujac strony, a robot sie gubi.

U mnie jakoś się nie gubi... powiem więcej - widzę, że jest zachwycony :D .

Pozdrawiam

rpnet

Elf - przypadek Bielak'a prawdopodobnie jest ściśle związany ze zmianą na DIV. Zauważ, że robot 'widzi' stronę tak jak wygląda ona w wersji tekstowej. Zmiana na DIV na pewno spowodowała przemieszczenie się położenia treści strony w stosunku do wersji tabelkowej. Słowem G dostrzegł zmianę położenia content'u (nawet jesli treść pozostała taka sama) i to mogło być powodem spadku witryny.

Bielack - szybki podgląd problemu (obecnej pozycji a nie spadku)... Rozwiązanie -> podlinkuj tę stronę na fraze "Szkoła windsurfingu" w katalogach a szybko wrócisz na pozycje... Tylko nie przesadź z ilością. Stosuj różne frazy... do roboty!

W listopadzie 2005 przerobiłem ją na DIV
przypadek Bielak'a prawdopodobnie jest ściśle związany ze zmianą na DIV

a nie myslicie ze byl Jagger wtedy?? :D

moim skromnym zdaniem to czy div czy tabelka nie ma znaczenia,

mam kilka serwisow w xhtml, kilka w html, kilka tableki + divy :)

i jakos wszystko sie indeksuje

grunt zeby nie miec bledow w kodzie (np niepozamykanych zaznacznikow)

a google wszystko lyka tak samo

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

• 2 tygodnie później...

Bielack - szybki podgląd problemu (obecnej pozycji a nie spadku)... Rozwiązanie -> podlinkuj tę stronę na fraze "Szkoła windsurfingu" w katalogach a szybko wrócisz na pozycje... Tylko nie przesadź z ilością. Stosuj różne frazy... do roboty!

Dzięki za rady. Stosuję się do nich: czytam Forum i sukcesywnie dodaję stronę do katalogów (po 2-4 dziennie, nie więcej). W tej chwili, po niecałym miesiącu takich zabiegów strona jest na drugiej podstronie wyników Googla dla frazy "szkoła windsurfingu". Fakt, że na razie trzecia od dołu, ale powoli pnie się do góry. Ze strony dziesiątej na drugą w trzy tygodnie to chyba dobry rezultat, prawda? A ile się nauczyłem/naczytałem o pozycjonowaniu i optymalizacji ;) Teraz już wiem, jak podczepić nowa domenę.pl pod starą.gym.pl

:piwo:

pozdrowienia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności