Skocz do zawartości

Jak wiarygodnie sprawdzić backlinki domeny

Jasiek7

Rekomendowane odpowiedzi

Rozglądam się ostatnio trochę za jakimiś domenami pod zaplecze z niezłą ilością backlinków.

Tylko mam dylemat którą domenę akurat warto kupić, a która jest bezwartościowa. Grzebałem trochę na forum, znalazłem kilka narzędzi, które coś tam pokazują. M.in.:

majesticseo.com < podobno najbardziej wiarygodny

www.linkdiagnosis.com

www.backlinkwatch.com

backlinks.in < można masowo sprawdzić.

Na forum trochę grzebałem, więc ten wątek Jak kupić dobrą wygasłą za bezcen? i kilka podobnych przeczytałem.

Czytałem, że wymienione przeze mnie narzędzia podają bardzo szacunkowe wyniki.

Brakuje mi jakiegoś narzędzia żeby zweryfikować wynik i ocenić ile rzeczywiście domena ma backlinków, na ile te linki są wartościowe i jakie anchory przeważają.

Może coś polecicie? Jak zbadać wartość domeny pod względem jej backlinków? Chodzi o to czy będzie dobra pod zaplecze.

Dobrze jakby było coś darmowego, przynajmniej do tymczasowego korzystania. Jeśli macie do polecenia coś płatnego to też piszcie, dopisze do listy SEO zakupów :)

Ogólnie to chodzi o to, że buduje sobie powoli małe zaplecze i staram się o jakieś domeny.

Z jednej strony czytałem na forum, żeby właśnie starać się o takie z baclkinkami. Więc z tego względu szukam jakiegoś narzędzia, żeby zweryfikować czy warto wydawać na domenę te 12 zł (przeciętnie tyle za pl-kę.

Jeśli chodzi o historię i wiek, to polecasz jakieś inne patenty aby to sprawdzić poza Web archive i Domain age?

Bardziej patrzyć przy kupowaniu domen od zaplecze (to nawyższego stopnia, które linkuje bezpośrednio do docelowych stron)?

Ogólnie chodzi o to, że chcę upić trochę mocnych domenek pod zaplecze, ale mimo że trochę poczytałem nie do końca wiem jak określić czy domena warta tych 12zł czy nie.

Mile widziane jakieś rady właśnie odnośnie wyboru domen pod zaplecze :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności