Skocz do zawartości

Zmiany przez ostatnie 2 lata

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie ;)

Po dwóch latach życie zawiodło mnie spowrotem do światka SEO (czy tak się jeszcze mówi?).

Przez ten czas przyznam się bez bicia, że nie śledziłem specjalnie tego, co dzieje się ani na forum ani w google, bo nie mam wątpliwości, że w Polsce google rośnie w siłę coraz bardziej.

Jeśli ktoś chciałby odpowiedzieć mi na pytanie: Co się zmieniło przez ten czas? A mniemam, że dużo.

1) W jakim kierunku poszły precle? Jest większy nacisk na tematyczność czy dalej jest dużo śmiecia? Jak mają się do obecnego pozycjonowania?

2) Co z katalogowaniem? Z różnych wątków wynika, że odeszło w niepamięć, a Google karze za to pozycjonerów? Źle mówię?

3) O co chodzi z Leniwcami i innymi tego typu programami? Podejrzewam, że służą do precli, ale jaka jest ich przydatność?

4) Czy zaplecze tematyczne teraz większość stawia na QuickCMS a nie na Wordpressie?

5) Jak zmieniła sie wartość Contentu? Queen? King? Maid?

6) Czy są jakieś inne współczynniki, jakie bierze teraz Google pod uwagę?

7) Jak teraz analizować siłę konkurencji? Chyba Yahoo już do tego nie służy odkąd połączyło się z Bingiem?

Jakieś linki do dobrych blogów SEO lub wątków, dzięki którym mógłbym się łatwiej wgryźć na nowo? :)

Dziękuję za pomoc :)

Ach, jeszcze zapomniałem:

Jak potoczyły się systemy wymiany linków i jaki mają wpływ na SEO?

Jakieś nowe zasady / słowa / skróty czy zwyczaje panujące na forum?

Case study jak pozyskać więcej leadów

Chciałeś chyba napisać, jednego z bardziej kontrowersyjnych blogów seo, choć fakty-mity-seo.info to esencja kontrowersji CSI:SEO :D. A jeżeli chodzi o odpowiadanie na pytanie autora tematu, to radzę poczytać to forum jak i różne blogi o pozycjonowaniu.

seowyszbanner.gif

@cashmajster, jeden do półtora miesiąca powinny Ci wystarczyć, by ogarnąć na bieżąco tematy :)

Do PiO- blog Zgreda, Lexy już też pracuje (zwiększyła się jej rodzina). Dla mnie Kojotek jest kontrowersyjny ale warto zajrzeć, w końcu liczy się więcej punktów widzenia na to samo zagadnienie ;) Prócz tych np. https://www.cezzy.pl/ https://blog.shpyo.net/ https://www.sprawnymarketing.pl/ to tak "na szybko".

SeoLeniviec to podstawa przy preclach, przekazałem program koledze który się zajmuje artykułami więc wiem od niego i tu z forum. Seobohater do katalogowania które wciąż się trzyma.

Ponadto analiza konkurencji: Seo SpyGlass, możesz ściągnąć na próbę stąd czy marketsamuraj np. stąd.

Z zaplecza wyleciały regionalki- klik, choć coś tam mojego dzielnie się trzyma, pewnie dlatego, ze mało.

Jeśli chodzi o zaplecze to zależy od skali, nie wydaje mi się jednak, żeby była duża różnica jeśli stosuje się ogólnodostępne skrypty.

Jeśli chodzi o poziom PiO teraz a o to sprzed kilku lat... no szału to teraz nie ma. Na szczęście zostało parę konkretnych osób które się udziela i dla nich głównie warto tu zaglądać.

Powodzenia :D

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Wypraszam sobie - moje reginalki mają się dobrze :D

wy mnie tu straszyliście że dostanę pierwszego filtra/bana w mojej zawodowej histori a znów Wam się nie udało :)

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

A ja odpowiem krótko. Za dużo pytań zadałeś :D

Nic się nie zmieniło - najważniejsze są linki.

Zmieniają się tylko narzędzia.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

To tak ogólnie - kontrowersyjny blog bo piszę konkretnie bez wodolania i jako chyba jedyny nie boję się pokazać prawdy (zaraz będzie wojna znów)

1) W jakim kierunku poszły precle? Jest większy nacisk na tematyczność czy dalej jest dużo śmiecia? Jak mają się do obecnego pozycjonowania?

A czym jest tematyczność i jak można mówić o tematyczności w śmietniku ?

2) Co z katalogowaniem? Z różnych wątków wynika, że odeszło w niepamięć, a Google karze za to pozycjonerów? Źle mówię?

To już niemal pod herezję podchodzi. Dobre katalogowanie NIKOMU nie zaszkodzi

3) O co chodzi z Leniwcami i innymi tego typu programami? Podejrzewam, że służą do precli, ale jaka jest ich przydatność?

Wystarczy wejść w watki programów i zobaczysz co do czego jest - Leniviec to program do synonimów i nie ma nic wspólnego z preclowaniem (chyba aż tak leniwy nie jesteś żeby za Ciebie wszystko zrobić)

4) Czy zaplecze tematyczne teraz większość stawia na QuickCMS a nie na Wordpressie?

CMS-ów na rynku jest kilka i każdy ma inne zastosowania. Ważne jest żeby zadbać a różnorodność a nie na 1 skrypcie wszystko stawiać

5) Jak zmieniła sie wartość Contentu? Queen? King? Maid?

Treść zawsze była i jest ważna amen - teraz się liczy ... - ilu pozycjonerów tyle teorji (sam sprawdź i sobie ustal swoją wersję - nikt z nas Ci nie powie "prawdy")

6) Czy są jakieś inne współczynniki, jakie bierze teraz Google pod uwagę?

Częstotliwość pojawiania się treści

Widoczność w WEB 2.0 i socjalu

7) Jak teraz analizować siłę konkurencji? Chyba Yahoo już do tego nie służy odkąd połączyło się z Bingiem?

Ale co chcesz analizować ? - Od kiedy ilość linków ma jakie kolwiek znaczenie ?

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności