Skocz do zawartości

domena .org a pozycjonowanie

GMS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam kilka domen .org na których zamierzam postawić polskie mini serwisy (pod reklamę). Domeny org są zarazem słowami kluczowymi pod serwisy.

Jak wygląda pozycjonowanie domen org, łatwiej czy trudniej od pl? Pozycjonuję domemy pl i daję radę, jednak nie brałem się jeszcze za org. Ma ktoś jakieś rady, doświadczenie?

Wiem wiem, że zależy od "konkurencji" słów kluczowych, linków i innych czynników etc, ale zanim się za to wezmę chętnie bym wysłuchał kogoś doświadczonego w pozycjonowaniu domen org.

Pozdrawiam

miałem multikonta, zostalem zbanowany

Jak juz cos to mozesz jedynie skorzystac. Kiedys byl jakis audyt / poraadnik SEOMOZ na temat waznych aspektow w pozycjonowaniu w 2011 r. i wlasnie domeny .org zostaly ocenione jako te majace najwieksza przewage nad innymi globalnymi.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Ja bym tylko chciał dodać, że odkąd powstała domena .tel, to nie powinno się używać określenia "taka jak każda inna domena". Ta bowiem jest zupełnie inna, ot choćby nie da się jej nigdzie przekierować.
Rozmawiamy o domenach globalnych w tej chwili, więc Twój przykład nie bardzo pasuje.

Webmastering, kodowanie & programowanie

Więcej informacji na moim profilu

Zapraszam na PW

• 4 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności