Skocz do zawartości

katalogi -wpis jako zarejestrowany czy nie?

kams

Rekomendowane odpowiedzi

cześć

Mam takie banalne pytanie ale mnie nurtuje. Czy dodając do katalogów strone warto się najpierw zarejestrować i dodać ? (wtedy możliwa jest edycja takiego wpisu w późniejszym czasie) czy jest to zbędne i ważne aby tylko zamieścić linka do strony?

Jak kiedyś będziesz chciał edytować wpis w danym katalogu, po prostu rejestrujesz się w danym katalogu na maila którego użyłeś do wpisu. Później wchodzisz do panelu i będzie tam Twój wpis, tylko musisz koniecznie znać maila na którego dodawałeś wpis.

Kompleksowe usługi SEO Pozycjonusz.pl

logo.png

Jak żyje jeszcze nigdy nie edytowałem wpisu więc jest niepotrzebne... raczej bardziej przydaje się administratorom w celu ograniczenia spamu.

no tak myślałem, że zbędne jest edytowania opisu

Jak kiedyś będziesz chciał edytować wpis w danym katalogu, po prostu rejestrujesz się w danym katalogu na maila którego użyłeś do wpisu. Później wchodzisz do panelu i będzie tam Twój wpis, tylko musisz koniecznie znać maila na którego dodawałeś wpis.

o tym nie pomyślalem :rolleyes: a zawsze dodaje ten sam mail do wszystkich katalogów

Dziękuje bardzo za pomoc ;) przyspiesze sobie katalogowanie bo nie będe musiał czekać na rejestracje

Prosty sposób na edycję:

Podczas dodawania do katalogu podaje się swój email. Później kiedy chcesz edytować trzeba wpisać ten sam email który był podawany podczas dodawania danej strony.

Email jest zapamiętywany w cookie na długi czas więc najczęściej nie trzeba pamiętać jeżeli edycja jest z tego samego kompa/przeglądarki z którego było dodawanie - pole w formularzu wypełnia się emailem z cookie.

Po edycji, dla bezpieczeństwa, na email przychodzi prośba o potwierdzenie (link z kodem), po kliknięciu edycja jest dokonywana.

W ten sposób można edytować wpisy bez żadnych haseł i nazw użytkownika.

Działa to moim 1katalogstron.pl - generał powinien coś takiego zrobić w SEOKach.

Email jest zapamiętywany w cookie na długi czas więc najczęściej nie trzeba pamiętać jeżeli edycja jest z tego samego kompa/przeglądarki z którego było dodawanie - pole w formularzu wypełnia się emailem z cookie.

Może i proste, pod warunkiem, że miesiącami trzymasz cookies, moje się kasują przy każdym zamykaniu przeglądarki.

I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

Może i proste, pod warunkiem, że miesiącami trzymasz cookies, moje się kasują przy każdym zamykaniu przeglądarki.

Większość ludzi trzyma się domyślnych ustawień i nie kasuje cookies po zamknięciu przeglądarki. W katalogu mam kilka tysięcy wpisów, mniej więcej co tydzień zdarza się jedna edycja. O przypomnienie emaila jak dotychczas było pytanie tylko raz. Email jest w cookie zapamiętywany z tego co pamiętam na 2 lata.

To kolejne ograniczenie - tak samo jak unikalność, która unikalnością przestaje być jak minie trochę czasu ;)

Moim zdaniem - wyszedłbym z katalogu, chyba że to katalog darmowy od PR5 w górę :rolleyes:

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności