Skocz do zawartości

1,2 nowe stronki dziennie = kłopoty?

kuririn

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę stawiać 1,2 stronki dziennie - zaledwie kilka podstron (unikalne treści), domeny rejestrowane na bieżąco,

podobna struktura stron i podobny sposób linkowania.

Czy google może robić problemy jeśli stronki będą na jednym serwerze (i tak w razie czego będę

się starał rozdzielić po kilka stron na jeden serwer). Bo może pomyśleć, że to jakiś spam jeśli

te stronki będą powstawały w takim tempie. Do tego będzie ten sam rekord w bazie whois, czy

lepiej rejestrować co kilka stron na różne osoby?

Ma ktoś jakieś doświadczenia w tym zakresie?

Nie będzie z ty problemu owszem, ale pamiętaj żeby domeny rejestrować na różne konta (nawet jak ukryjesz dane to pozostaje Abonent ID chyba że rejestrujesz w AZcie to wtedy każda domena ma inne)

Jedną stronkę postaw na Weebly (ref) szybko się zindeksuje tylko zastosuj się do tego:

https://pozycjonowanief.pl/seo-2-0-bledy-se...ez-pozycjonerow

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Nie będą powstawały w tym samym tempie ze względu na choćby zdarzenia losowe. Założenia masz dobre ale ciężko Ci będzie im sprostać. Najważniejsze jednak, że masz dobry pomysł. Twórz tyle stron zapleczowych (bo po to Ci chyba one) ile możesz, a w przyszłości Ci się to opłaci. Mogą stać na jednym serwerze i nie będzie z tym żadnych problemów. Na początku to najlepsze rozwiązanie. Co do domen to lepiej na nie uważać. Pamiętaj, że po roku będziesz musiał je przedłużyć. Jeżeli możesz, to korzystaj także z subdomen. To ograniczy Twoje wydatki.

seowyszbanner.gif

Dziękuję wszystkim za rzeczowe odpowiedzi. Teraz mi się już trochę rozjaśniło i wiem już co

mniej więcej zrobić.

Rozdzielę to na klika-kilkanaście (zależy na ilu stronach poprzestanę) serwerów chociażby

dlatego, aby ktoś po ip serwera nie znalazł sobie wszystkich stronek.

Treść będzie unikalna i w większości przypadków rzeczowa, więc nie powinno być problemu

z zakwalifikowaniem jako spam.

@Były... viper134 Dzięki za tą informację o Abonent ID i AZ. Mam dodatkowe pytanie - czy

niema problemu aby do whois wpisać jakieś fikcyjne dane?

Czy wpisywać rodzinę/znajomych na kolejne domeny?

@soprano Zdarzenia losowe pewnie wystąpią, ale jak uruchomię system pełną parą to będzie

szło w miarę regularnie. Sprostać nie będzie aż tak ciężko, bo będę miał do pomocy ludzi.

To nie będą strony zapleczowe. Domeny muszą być, bo to część strategii. Jak nie będzie się

opłacało to najwyżej nie przedłużę (policzę ile dana strona zarobiła na siebie i jeśli będzie

mniej niż koszt przedłużenia to pójdzie pod młotek).

@Były... viper134 Dzięki za tą informację o Abonent ID i AZ. Mam dodatkowe pytanie - czy

niema problemu aby do whois wpisać jakieś fikcyjne dane?

Czy wpisywać rodzinę/znajomych na kolejne domeny?

Jest problem bo az ma jakąś promocje domeny za 0zł i weryfikują wpisywane dane aby nie było wałków.
pozycjonuj.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności