Skocz do zawartości

świadome zbanowanie konkurencji

piotrr989

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy spotkał się ktoś z taki czymś jak banowanie konkurencji poprzez np. dodawanie wpisów do katalogów 100 dziennie albo więcej, albo dodawanie wpisów gdzie anchor jest niewygodny dla strony?

Zastanawiam się z punktu widzenia firmy w internecie jak łatwo można zniszczyć zaczynającą firmę a co gorsza już dobrze wypozycjonowną tak na prawdę bez dużych wydatków

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Gra nie warta świeczki...Stronę która jest już dobrze wy pozycjonowana nie tak łatwo zniszczyć, a po drugie nie ma to sensu, bo na jej miejsce pojawi się kolejna. Lepiej siebie wypromować lepiej niż konkurencje.

Tak na marginesie nie podkładaj pod kimś ognia, bo sam możesz się poparzyć.

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

Rozumię, że niektóe taktyki SEO nie są całkowicie etyczne, ale to co pisze autor tematu przyprawia mnie o ciarki. Dzisiejsze pokolenie jest strasznie agresywne więc nie wiem czy to sprawia, że staniesz się popularny w sposób pozytywny czy negatywny, ale miej troszkę godności, wygraj uczciwie.

Zapraszam także na mojego bloga Jacek Jagusiak. Oferuje także usługę odwirusowania stron www jak i serwerów.

To, że przyprawia o ciarki nie oznacza, że będzie skutecznym. Oczywiście są (podobno) metody (mniej fajne) co do depozycjonowania strony konkurencji, ale tak naprawdę możesz jedynie wzmocnić stronę konkurenta aniżeli ją niszczyć.

A zachowanie autora typowe dla niektórych tutaj - sam nie umiem czegoś zrobić to zrobię wszystko by inni też nie mogli. Gratuluję.

piotrr989

a nie lepiej w ten sposób podnieść swoją pozycję co w efekcie przyniesie 'zdepozycjonowanie' konkurencji?

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Witam

Czy spotkał się ktoś z taki czymś jak banowanie konkurencji poprzez np. dodawanie wpisów do katalogów 100 dziennie albo więcej, albo dodawanie wpisów gdzie anchor jest niewygodny dla strony?

Zastanawiam się z punktu widzenia firmy w internecie jak łatwo można zniszczyć zaczynającą firmę a co gorsza już dobrze wypozycjonowną tak na prawdę bez dużych wydatków

Witaj Piotrze,

Nie sposób nie odnieść się do Twojego postu. Jak widać w innych Twoich wypowiedziach:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=134213

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=139968

reprezentujesz firmę Navibook vel notebookibiznesowe.pl. Mam wrażenie, że próbujesz przekroczyć kolejną granicę. W ostatnim czasie kilka takowych przekroczyłeś.

W okresie, gdy pracowałeś w mojej firmie nic nie wskazywało, że masz takie pomysły. Dziękuję Ci za kontrole, które na nas nasłałeś. Dzięki nim udało nam się wyprostować parę zakrętów historii :-) A przy okazji wyszło kilka spraw, które zamiotłeś pod dywan za swojej kadencji :-)

Jest to mój pierwszy post na forum, co nie znaczy, że nie staram się być na bieżąco z pewnymi sprawami. Przez większość czasu staramy się poprawiać naszą stronę internetową oraz jakość obsługi klienta. O wielu niedociągnięciach na stronie wiemy, o niektórych pewnie nie, ale staramy się ją ciągle ulepszać.

Prosisz o radę jak wygrać z konkurencją? Oto ona. Tworząc autorskie opisy:

https://www.kuzniewski.pl/p7906,toshiba-qos...ka-w-cenie.html

Uważam, że poprzez ciągłe podnoszenie jakości robi się coś przydatnego dla klientów.

Zamiast kombinować jak zniszczyć inne firmy, mógłbyś opisać choć jedną nawigację w swoim sklepie, albo poprawić błędy w opisach notebooków. Widzisz, droga do sukcesu nie wiedzie przez szkodzenie innym. Droga do sukcesu wiedzie przez naprawdę ciężką pracę. Przez budowanie czegoś nowego, przez budowanie wartości dodanej. Wartości dodanej nie dla siebie, ale dla klientów. Gdy klienci będą zadowoleni, to może pojawi się wartość dodana dla twórcy przedsięwzięcia.

Pozycjonowanie to również tylko dodatek. Niczego ono nie gwarantuje, a już na pewno nie w dłuższym czasie. Wiedzą o tym zapewne osoby, które muszą pozycjonować mierne strony internetowe.

Jeżeli Twoim zamiarem jest szkodzić nam albo innym firmom poprzez umieszczanie błędnych anchorów, to proszę bardzo. Rób tak. Twoja sprawa. Liczę, że rzeczy wartościowe się obronią. Prawnik już dawno radzi mi, aby zrobić z Tobą porządek. Uważam, że szkoda na to czasu i lepiej go poświęcić na rozwijanie firmy.

Liczę, że firma Navibook.pl Piotr Surma zdecyduje się na budowanie swojego sukcesu i wizerunku poprzez ciężką pracę i poprawianie jakości.

Na koniec korzystając z okazji chciałbym podziękować wszystkim osobom, które budują to forum. Jestem zapewne jedną z tysięcy osób, które co prawda nigdy się nie wypowiedziały, ale czytają je od dawna.

Jestem wdzięczny za wiedzę, którą tutaj zdobyłem. Pozwoliła mi ona zaoszczędzić masę czasu, który musiałbym przeznaczyć na własne eksperymenty.

Pozdrawiam

Darek Kuźniewski

Tak na marginesie oba sklepy maja regulamin niezgodny z prawem: kłaniają się klauzule niedozwolone i uokik.

I sa niezoptymalizowane...

edit: katalogi to zło ... :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Raczej pytam jak się przed takim czymś bronić bo oczywiste jest że ja takich narzędzi w rękach nie mam, ale są osoby które mogłyby to zrobić prawdopodobnie w tydzień.

Wybacz Dariuszu ale ze względu że byłem twoim pracownikiem nie będę komentował twojego postu i przenosił zwał jak zwał problemów, tematów na to forum bo nie od tego ono jest.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności