Skocz do zawartości

Lerkins Group wprowadza w błąd

Kil Bill

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem w podobnej sytuacji. Dostałem fakture proforma za domene *.eu o takiej samej nazwie jak posiadana przeze mnie domena *.pl. Ciekawy jest jeden fakt, bo jak sprawdzalem ta domene *.eu to okazało się, że ona już działa i przekierowywuje na moją *.pl. Czy w związku z tym, moge mieć jakieś problemy? Od razu mówie, że niczego nie podpisywałem ani nie odsyłałem.

Dodam jeszcze ze ci OSZUŚCl dzwonili do mnie wcześniej, ale na nic się nie zgodziłem.

Jak sie skontaktują to możesz ich poinformować, że ze względu na to iż posiadasz nazwę w innej domenie wcześniej już wykupioną a co za tym idzie (w przypadku dłuższej obecności na rynku) "wyrobioną markę" będzie Tobie bardzo łatwo odzyskać od nich każdą domenę zawierającą nazwę twojego serwisu/firmy i wcale nie musisz mieć nazwy zastrzeżonej :D.

*** musi być spełniony warunek popularności serwisu i jego historii w internecie (dla uznania "marki" oraz podstawowy - wcześniejsze zarezerwowanie domeny.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
będzie Tobie bardzo łatwo odzyskać od nich każdą domenę zawierającą nazwę twojego serwisu/firmy

Bardzo łatwo.. tłukąc się latami po sądach.. to jest Polska ;-).

Nie sądzę, jeżeli ktoś ma kumatego klauzyperdę to wystarczy pisemko powołujące się na odpowiednie paragrafy, jeżeli to nie pomaga to cóż strona przeciwna opłaci prawników obu stron :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

strona przeciwna nie zapłaci prawników za obie strony :)

sam za siebie musisz zapłacić, najwyżej jak wygrasz, to po latach to strona przeciwna Ci je zwróci

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

strona przeciwna nie zapłaci prawników za obie strony :)

sam za siebie musisz zapłacić, najwyżej jak wygrasz, to po latach to strona przeciwna Ci je zwróci

To zdecyduj się zapłaci czy nie ? :) Jeżeli sytuacja spełnia wymogi opisane przeze mnie to zapłaci z pewnoscią a im później tym gorzej dla strony przeciwnej ...

Beerbant,

miałeś choć jedną taką sprawę?

za ile czasu odzyskałeś kase ?

nawet jak zapłaci to za ile lat ? podaj coś z praktyki a nie z kodeksu

pogadać to se można a życie jest życie, prawo może jest sprawiedliwe ale nie rychliwe, ja do dziś czekam na kase gdzie wyroki są z przed ponad 10 lat.

myślisz że mój adwokat do tej pory czeka na kase ?

jak fajnie piszesz to teraz dałeś po jajcach....

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

Jak sie skontaktują to możesz ich poinformować, że ze względu na to iż posiadasz nazwę w innej domenie wcześniej już wykupioną a co za tym idzie (w przypadku dłuższej obecności na rynku) "wyrobioną markę" będzie Tobie bardzo łatwo odzyskać od nich każdą domenę zawierającą nazwę twojego serwisu/firmy i wcale nie musisz mieć nazwy zastrzeżonej :).

*** musi być spełniony warunek popularności serwisu i jego historii w internecie (dla uznania "marki" oraz podstawowy - wcześniejsze zarezerwowanie domeny.

Beerbant, moje poglądy są bardzo podobne do Twoich, i często się zgadzam z tym co piszesz, ale tym razem.. sorry batory, ale nie wprowadzaj luda w błąd.

Może ich cmoknąć w sam środek odb*tu jeżeli nie ma zastrzeżonej nazwy.. do tego pod taką domeną musi znajdować się treść, która zawiera się w zastrzeżonych polach i ponadto może wprowadzać w błąd użyszkodnika/klienta. Mówiąc w skrócie - kowalski może zarejestrować sobie domenę audi.tv i prowadzić tam np. bloga kwiatkach doniczkowych. Co ważne, nie ma czegoś takiego jak prawo "pierwokupu" pozostałych domen z nazwą serwisu bo wcześniej zarejestrowałem .pl'ke i tam sobie banglał serwis o d*pie maryny i jest teraz rozpoznawalny oraz ma zajefajną oglądalność po 5 latach istnienia w sieci.

Piszę to z własnego doświadczenia. Do dziś (na złość powodowi) kiszę i opłacam domenę *.pl, która posiada zastrzeżoną nazwę, bo okazało się, że dopóki nie prowadzę pod tą domeną działalności konkurencyjnej, mieszczącej się w zastrzeżonych w UPRP polach, do powód może mnie pocałować w.. rękę - tyle mu zostało :D

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności