Skocz do zawartości

Linkowanie z zaplecza po jakim czasie

Castor-fiber

Rekomendowane odpowiedzi

A skąd wiesz, że w ogóle osiągniesz PR2?

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

Zdobywanie PR2 może trwać bardzo długo, a jak słusznie zauważono linka najlepiej dać od razu, bo oprócz mocy domeny ważny jest też wiek linka.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

jedni mówią dać od razu linki, inni, że po solidnej indeksacji i podlinkowaniu nowej strony, więc na dwoje babka wróżyła :)

Moim zdaniem najważniejsze jest, żeby linki były otoczone sporą ilością tekstu a sama strona nie była bezsensownym zlepkiem słów. Kiedy dodasz linka nie ma większego znaczenia.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Jeżeli zamierzasz dodawać do moderowanych katalogów, to linki wrzuć dopiero po tym jak to zrobisz (w przeciwnym razie większość wpisów może nie przejść moderacji; dużo też zależy od jakości tej zapleczówki, ilości linków, i ogólnie czy widać na pierwszy rzut oka, że to zaplecze). Natomiast jeśli nie zamierzasz strony katalogować, tylko linkować w inny sposób, to wrzucaj linki od razu. Masz wtedy dłuższą historię linka (a wiadomo, że to ma znaczenie), i efekty sa szybciej dostrzeagane.

A skąd wiesz, że w ogóle osiągniesz PR2?

Bo przy oryginalnej treści wskakuje mi na PR2 po kilku miesiącach, mam już kilka takich stron zapleczowych.

POX i Bartek Damek

no tak to ważny argument

mcmagik

teksty są oryginalne, strony tematyczne, tekstu sporo więc nie ma zmartwienia

Jeżeli zamierzasz dodawać do moderowanych katalogów, to linki wrzuć dopiero po tym jak to zrobisz

ok w takim razie lepiej zrobić akcję dodawania linków po katalogowaniu

Pojawia się kolejne pytanie, zapleczówki mają formę bloga. Ile anchorów dawać na jeden wpis? Więcej niż jeden chyba nie ma sensu?

mawiają, że max 3 linki w txt 1500 znaków.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Ja np. w swoich blogach zapleczowych (z tym, że pisanych normalnie, jak zwykły blog, a nie art na 1k znaków z napchanymi słowami kluczowymi) stosuję proporcje: 1 link na 2k znaków tekstu :) Między czasie w całym tekście kilka, dobrze i logicznie umiejscowionych fraz i się to jakoś sprawdza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności