Skocz do zawartości

Long tail pomocy

bliker

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam pytanie raczej problem.

Chodzi o pozycjonowanie metoda long tail.

Zaczne od poczatku.

Mam forum o tematyce gier i chcial bym je w jak najlepszy sposob wypozycjonowac.

Probowalem wynajac firme pozycjonerska ale zdarla ze mnei kase i nic nie przyniosla wiecej.

Znajomy mi polecil metode long tail.

Teraz moje pytanie jak sie do tego zabrac??

Korzystam z adder.

Wiem ze to jest go**o i beznadziejny program ale tylko to mam.

Myslalem nad zakupem innego programu np. scrapebox

Prosze o porady jak sie zabrac do tego pozycjonowania.

Adres pozycjonowanej strony:

www.e-pvp.pl/forum

Za wszystkie pomoce z gory dziekuje

Ps.

zapomnialem spytac jak wyglada optymalizacja pod pozycjonowanie long tail?? Jak tworzyc linki, kody itp??

Posiada ktos moze ciekawy poradnik jak pozycjonowac long tail.

Portal MMORPG - Forum MMORPG

Największa społeczność graczy MMO. Wielki spis MMORPG.

Boty i hacki do gier MMORPG za free na forum

scrapebox nie sluzy do pozycjonowania, aczkolwiek przydać się może.

- Zrób przekierowanie z www na bez www

- struktura linków może być

- za dużo keywordsów dodanych

- mozesz dodać wtyczke Podobne Posty, żeby linkowanie wewnętrzne lepiej funkcjonowało

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

Niestety to dość rozległy problem:

- na początek optymalizacja (tu masz sporo informacji, od bardzo ogólnych porad po konkretniejsze: Księga Pozycjonera) dobra optymalizacja to sprawa krytyczna, dotyczy to zwłaszcza tytułów i treści

- potem rozpisz podział słów kategorie i jakie słowa przypisane

- potem linkować całość zaczynając od głównej strony przechodząc przez

kategorie

- w kwestii oprogramowania: sam adder do tak ogromnego linkowania nie wystarczy, będzie potrzebne więcej narzędzi lub (mimo że się do tego zraziłeś) zlecenie wykonania linkowania (ze swojej strony mogę polecić Narzędzia Pozycjonera)

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Miałem dziś założyć podobny temat ale widzę, że ktoś mnie ubiegł.

Też interesuje mnie pozycjonowanie long tail ponieważ na ważne frazy nie uda mi się wbić bo są za bardzo oblegane.

Posiadam już dodawarki do katalogów i precli, OmniPing i ScrapeBoxa. Kwestia jest tego typu, że nie wiem od czego zacząć.

Z tego co już się dowiedziałem to wypadałoby:

- napisać unikalne teksty (lub na synonimach) i linkować każdą kategorię odzielnie na inne frazy (tylko jeśli mam 30 kategorii to zaczynają się schody)

- pingować zaakceptowane wpisy

- dopalić ScrapeBoxem wpisy (poprzez komentarze, trackbacki czy rapid indexer?)

- pingować dodane komentarze.

Jeśli się mylę to proszę o poradę jak mam to zrobić aby nie marnować czasu niepotrzebnie ani nie otrzymać odwrotnego efektu od zamierzonego :)

tylko jeśli mam 30 kategorii to zaczynają się schody

To Ty Waćpan schodów nie widziałeś :)

Pozycjonowanie nie jest ani tanie, ani szybkie :) Na Twoim miejscu zacząłbym od zakupu Market Samuraia, stworzenia listy słów na które chciałbyś pozycjonować swoją stronę (co najmniej kilkaset) i przeanalizował każde z nich pod względem dostępnego ruchu (który można zdobyć będąc w top na dane słowo), konkurencji (jeśli masz ograniczony budżet zacznij od łatwiejszych fraz, z czasem walcz o coraz trudniejsze) możliwości spieniężenia ruchu - wejścia z różnych słów mają różną wartość - musisz postarać się ją oszacować i wybrać najlepsze. A potem... pozycjonuj ;) Oczywiście to co wyżej opisałem raczej nie ma zastosowania, jeśli chodzi o serwis który chcesz żeby przynosił 100zł miesięcznie z reklam.

Na Rapid Indexera szkoda czasu, lepiej dopalać (indeksować) komentarzami/trackbackami.

a co mysliscie o zakupie blastow?? Da cos to rezultatu.

Czyli jak dobrze rozumie.

Tworze liste slow kluczowych dla kazdego dzialu na moim forum.

Tworze precla z wpisem i dodaje go np do addera

Wbijam liste precli dodanych do programu pingujacego

A oplaca sie dodac jeszcze to do systemu wymiany linkow??

zaczynają się schody)

To nie są schody to mały long tail dobierz porządnie słowa, włącznie z podstronami jak będzie ich ponad 1k to możesz zaczynać linkować kategorie. Potem obserwuj wyniki i dalej linkuj.

Linki z wymienionych narzędzi nie wystarczą. Ale zacznij od słów i planu a potem linkowanie.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Korzystam z adder.

Wiem ze to jest go**o i beznadziejny program ale tylko to mam.

Myslalem nad zakupem innego programu np. scrapebox

NIE ZGODZĘ SIĘ jest to zły program dla profesjonalnego pozycjonowania ale nie jest to gó**o

napisz do mnie z konfiguracją strony to puszczę ci addera z wersji 8 najnowszej kupiłem bo warto (i jak ktoś powie "viper134 napij się czegoś" to mu odpowiadam - mam alergię na alkohol)

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Jaki by ten Adder nie było (nie znam, bo nie używałem, ale z tego co wiem to d*** nie urywa) to na pewno nie można myśleć na zasadzie "zamiast Addera kupię Scrapeboxa" bo to narzędzia o zupełnie innym przeznaczeniu.

Jeśli mówimy o blastach z SB, to do samego pozycjonowania zbyt wiele nie wnoszą, kupić je możesz jak najbardziej, ale raczej do zaindeksowania wpisów w katalogach/preclach. Jeśli opracujesz konkretną (dużą) listę słów kluczowych pod longtail i będziesz chciał sprawdzić skuteczność blasta SB na części z nich to napisz do mnie, zrobię Ci go za darmo, sam chętnie rzucę okiem na konkretne rezulataty (mowa o linkowaniu pozycjonowanych podstron).

Jaki by ten Adder nie było (nie znam, bo nie używałem, ale z tego co wiem to d*** nie urywa) to na pewno nie można myśleć na zasadzie "zamiast Addera kupię Scrapeboxa" bo to narzędzia o zupełnie innym przeznaczeniu.

Jeśli mówimy o blastach z SB, to do samego pozycjonowania zbyt wiele nie wnoszą, kupić je możesz jak najbardziej, ale raczej do zaindeksowania wpisów w katalogach/preclach. Jeśli opracujesz konkretną (dużą) listę słów kluczowych pod longtail i będziesz chciał sprawdzić skuteczność blasta SB na części z nich to napisz do mnie, zrobię Ci go za darmo, sam chętnie rzucę okiem na konkretne rezulataty (mowa o linkowaniu pozycjonowanych podstron).

a moze poleciec tym strone glowna??

zawsze da jakies bl:)

a jak wpisy do katalogow tworzyc??

Ogolnie myslalem nad wrzuceniem z synonimami jakiegos opisu bez linkow w addera oraz recznie albo jakims polautomatem do seokatalogow.

A napisal by ktos mi porzadna tresc ktora mial bym dodac do addera (do katalogowania i do precli)[czyli dwa teksty]?? bo domyslam sie ze sam popelnie wiele bledow i bedzie ###### z pozycjonowania.

Kupiłeś styl, wrzuciłeś i uważasz że to wszystko co trzeba zrobić? Nie, oj nie ;) nie wyróżnia się niczym, zmieniłeś w stylu tylko logo na jakieś proste tekstowe.

A jeżeli chodzi o seo to we vB można też wiele zdziałać.

Webmastering, kodowanie & programowanie

Więcej informacji na moim profilu

Zapraszam na PW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności