Skocz do zawartości

Umieszczanie linków

Margo546

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę mi powiedzieć posiadam stronę główną www.moja-domena.pl. Dodatkowo mam kilkanaście stron służących do zaplecza - i tam mam umieszczone linki do mojej głównej strony. Są one umiejscowione w różnych miejscach, w stopce, panelu bocznym, nawet nad nagłówkiem. Jednak wpisując w google link:https://www.moja-domena.pl pojawia się tylko jedna strona.

Za pomocą komendy "link", tak naprawdę nie da się sprawdzić linków prowadzących do strony, orientacyjne dane można zdobyć korzystając z:

- Google Webmaster Tools

- ahrefs

- Majesticsoe

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Najlepiej na górze, w treści Blogroll, w stopce, wszystko zależy od tego jak div-y masz ułożone:)

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

A gdzie najlepiej umieszczać linki do strony głównej

Z racji zmiany algorytmu i obecnego dziwnego podejścia Google do tego typu linków żadne blogrolle, stopki i inne badziewiatki. Najlepiej dawać linki w treści artykułu (link oblany tekstem), treść tematyczna, linkujesz do strony gł. lub podstron. Wszystkiego nie będę pisał, reszte sobie doczytasz.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Linki site-wide mogą okazać się pomocne, ale trzeba uważać, żeby nie przesadzić z ich ilością, bo efekt wtedy może być wręcz odwrotny.

Na pewno można na jednym serwisie umieścić kilka linków w różnych artykułach do różnych podstron.

Jeśli katalog to link na stronie która ma jakieś znaczenie czyli najczęściej głównej a na kilku podstronach kilka linków do różnych podstron (może tematycznie?), kilka/kilkanaście link na kilku tysiącach podstron to może być przesada. W preclach tak jak pisze Bartek kilka różnych artykułów i linki do różnych podstron.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności